جستجو کردن

انواع صدای کمک فنر و دلایل آن

انواع صدای کمک فنر و دلایل آن
21 فروردین 1404
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 168
فهرست محتوا

کمک فنر از قطعات مکانیکی مهم در سیستم تعلیق خودرو است و در نزدیکی چرخ‌ها قرار دارد. این قطعات نوسانات و ضربات وارد شده از سطح جاده به خودرو را جذب کرده و مانع از انتقال آنها به کابین می‌شوند. برای همین در صورتی که این سیستم به درستی کار نکند، خودرو خیلی زود در اثر این ضربات مستهلک می‌شود. حال بهتر است ببینیم دلیل صدای کمک فنر خودرو چیست و این صداها به چه شکل هستند.

کمک فنر خودرو و انواع آن

پیش از هر چیز بهتر است کمی با کمک فنر خودرو و انواع آن آشنا شویم. کمک فنر از اجزای مستقل سیستم تعلیق خودرو است که در کنار فنرها به جذب ارتعاشات و ضربات ناشی از حرکت خودرو در مسیرهای ناهموار پرداخته و مانع از انتقال آنها به کابین می‌شود. کمک فنر در نزدیکی هر چرخی نصب شده و یک سر آن به شاسی و سر دیگر آن به طبق یا اکسل خودرو متصل می‌گردد. از پرکاربردترین انواع کمک فنر در صنعت خودروسازی هم باید به کمک فنر روغنی یا هیدرولیکی، کمک فنر تلسکوپی، کمک فنر هیدرواستاتیکی، کمک فنر بادی گازی، کمک فنر قابل تنظیم و کمک فنر اهرمی اشاره کرد.

دلایل خرابی کمک فنر ماشین و علائم آن

دلایل متعددی در خرابی کمک فنر ماشین نقش دارند. از مهمترین دلایل میتوان به سنگین شدن بار خودرو، گرفتن ترمزهای ناگهانی، رانندگی مکرر در جاده‌های ناهموار با موانع زیاد،  فرسودگی کمک‌ها و نشتی روغن کمک فنر اشاره کرد. خرابی کمک فنر با نشانه‌هایی همراه است. کشیده شدن خودرو به یک سمت، تکان‌های غیر عادی خودرو، لغزش و کنترل دشوار خودرو در پیچ‌ها، نشت روغن از کمک‌ها، حرکت چرخ‌ها به سمت بالا و پایین در زمان عبور از ناهمواری‌ها، ساییدگی لاستیک‌ها و خروج صدا در زمان عبور از دست انداز از مهمترین علائم خرابی کمک فنر ماشین است.

شاید برات جالب باشه :  ECU خودرو چیست؟

 

دلایل خرابی کمک فنر ماشین و علائم آن

انواع صدای کمک فنر

  • صدای تقه: خروج صدای تقه مانند در زمان عبور از دست‌ اندازها، یکی از علائم خرابی کمک فنر است. این صدا به دلیل شل شدن پیچ نگهدارنده کمک فنر به گوش می‌رسد.
  • صدای تق‌تق یا جیرجیر: این صداها معمولا در زمان عبور از دست اندازها یا پیچیدن شنیده می‌شوند و اغلب ناشی از سایش بلبرینگ‌ها، بوش‌ها یا سایر اجزای جلوبندی خودرو می‌باشد.
  • صدایی ساییدگی یا کشیده شدن: این صداها اغلب نشانگر سایش لنت ترمز یا وجود مشکل در سیستم تعلیق هستند.
  • صدای ناله یا زوزه: صداهای ناله یا زوزه مانند معمولا در زمان چرخاندن فرمان شنیده می‌شوند و به مواردی همچون وجود مشکل در پمپ فرمان یا کمبود روغن در سیستم فرمان ربط دارند.

زمان تعویض کمک فنر خودرو

به توصیه کارشناسان، کمک فنر بهتر است بعد از هر 80 هزار کیلومتر رانندگی مورد تعویض قرار بگیرد. البته عواملی همچون نحوه رانندگی، کیفیت جاده‌ها و کیفیت خودرو و قطعات نیز در این رابطه نقش داشته و میتوانند سبب کاهش یا افزایش زمان تعویض کمک فنر شوند. برای همین بهتر است با مشاهده هر یک از علائم خرابی کمک فنر، به بررسی وضعیت آن پرداخته و در صورت لزوم آن را تعویض کرد. پیشنهاد می‌شود کمک‌های جلو یا عقب به طور همزمان و جفتی تعویض شوند. حتی اگر یکی از آنها سالم باشد. دلیل آن هم به این خاطر است که زمانی که قطعه سالم در کنار قطعه کهنه کار می‌کند، قطعه کهنه میتواند قطعه سالم را هم از بین ببرد.

 

زمان تعویض کمک فنر خودرو

چگونه به افزایش عمر کمک فنر و کاهش صدای آن کمک کنیم؟

با کمک چند راهکار میتوانید به افزایش طول عمر کمک فنرهای خودرو کمک کرده و دیرتر به تعویض یا تعمیر آنها بپردازید:

  • رانندگی صحیح: در صورتی که چرخ‌ها مدام در درون چاله‌ها و دست اندازهای خیابان بیفتند، کمک فنرها خیلی زودتر از حد انتظار دچار خرابی و آسیب می‌شوند. همچنین ترمزگیری‌های ناگهانی سبب خرابی کمک‌ها و لنت‌ها می‌شود. برای همین با سرعت مطمئن و به شکل صحیح به رانندگی بپردازید.
  • تنظیم جلوبندی: در صورتی که جلوبندی ماشین دچار مشکل شود، به کمک‌ها فشار زیادی وارد می‌شود. این امر مانع از عملکرد صحیح کمک فنرها شده و طول عمر مفید آنها را کاهش می‌دهد.
  • بررسی وضعیت لاستیک‌ها: راهکار دیگر برای افزایش طول عمر کمک فنرهای ماشین، توجه به وضعیت لاستیک‌‌های ماشین است. در صورتی که لاستیک‌ها نامتوازن یا دچار ساییدگی شده باشند، در عملکرد کمک فنرها اختلال ایجاد می‌شود.
  • سنگین نکردن خودرو: از آنجایی که یکی از دلایل خرابی کمک فنرهای خودرو سنگینی بار خودرو است، با عدم حمل بارهای اضافه میتوان به حفظ عملکرد و افزایش عمر کمک فنرها کمک کرد. هر چقدر خودرو سبک‌تر باشد، فشار کمتری به کمک‌ها و سایر قطعات وارد می‌شود.
شاید برات جالب باشه :  تفاوت فرمان برقی با فرمان هیدرولیک

 

چگونه به افزایش عمر کمک فنر و کاهش صدای آن کمک کنیم؟

جمع بندی

در این مطلب در خصوص انواع صدای کمک فنر و دلایل آن صحبت کردیم. همچنین با دلایل و علائم خرابی کمک فنرها آشنا شدیم. کمک فنرها از اجزای اصلی سیستم تعلیق خودرو هستند و عملکرد صحیح آنها برای خودرو حیاتی است. برای همین به سالم بودن آنها توجه کرده و با خروج صدا یا مشاهده علائم خرابی به تعویض کمک‌ها بپردازید.

  • زمان لازم برای تعویض کمک فنر معیوب چقدر است؟
  • برای تعویض یک جفت کمک فنر به حدود 2 ساعت زمان نیاز است. اما تعویض تمام کمک فنرها در حدود 3 الی 4 ساعت طول می‌کشد.
  • آیا خرابی کمک فنر تعادل خودرو را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟
  • خراب شدن کمک فنرها ارتباط مستقیمی با از دست رفتن تعادل خودرو دارد. وجود مشکل در این قطعات باعث می‌شود تا راننده کنترل خودرو را به ویژه در پیچ‌ها از دست بدهد.

مشاوره خرید دوره

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

آیا تعمیرکار هستید؟*
نیاز به مشاوره چه آموزشی دارید؟*
این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات پیشنهادی