جستجو کردن

مهمترین آپشن‌های ایمنی خودرو

مهمترین آپشن‌های ایمنی خودرو
22 دی 1403
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 397
فهرست محتوا

آپشن‌های ایمنی خودرو به امکانات و قابلیت‌هایی گفته می‌شود که در حفاظت از خودرو، راننده، سرنشینان و حتی عابران پیاده نقش دارند. این آپشن‌ها در زمان وقوع تصادف و یا شرایط بحرانی، به کمک راننده آمده و از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری می‌کنند. در این مطلب قصد داریم در خصوص مهمترین آپشن‌های ایمنی خودرو صحبت کنیم و با کارایی و نقش هر یک از آنها آشنا شویم.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

سیستم ایمنی خودرو و اهمیت آن

سیستم ایمنی خودرو شامل مجموعه‌ای از امکانات و فناوری‌ها است که به منظور حفاظت از خودرو و سرنشینان آن، عابران پیاده و سایر لوازم نقلیه در مسیر طراحی شده‌اند. این سیستم‌ها در حالت کلی به دو دسته فعال و غیر فعال تقسیم می‌شوند. منظور از سیستم ایمنی فعال خودرو این است که امکانات و آپشن‌های آن به طور مداوم کار می‌کنند و خطرات احتمالی را کاهش می‌دهند. سیستم‌های ایمنی غیر فعال هم تنها در صورت وقوع تصادف فعال می‌شوند و آسیب‌های وارده را کاهش می‌دهند.

 

معرفی 13 آپشن ایمنی مهم در خودرو

از مهمترین آپشن‌های ایمنی خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

معرفی 13 آپشن ایمنی مهم در خودرو

 

  1. کمربند ایمنی

ساده‌ترین و مهمترین آپشن ایمنی در تمام خودروها، کمربند ایمنی است. کمربندهای ایمنی نقش مهمی در حفاظت از جان راننده و سرنشینان دارند و احتمال آسیب‌دیدگی در زمان تصادف یا ترمزهای شدید را کاهش می‌دهند. کمربندهای ایمنی خودرو شامل انواع مختلفی از جمله دو نقطه‌ای یا کمری، سه نقطه‌ای، پنج نقطه‌ای و شش نقطه‌ای است.

  1. کیسه هوا یا ایربگ

یکی از مهمترین آپشن‌های ایمنی خودرو، کیسه هوا یا ایربگ است. در حال حاضر تمام خودروهای جدید مجهز به این آپشن هستند. کیسه‌های هوا دارای حسگرهایی هستند که برخورد را در جلو، کنار یا عقب خودرو تشخیص داده و خیلی سریع باد می‌شوند. ایربگ خودرو شامل انواع مختلفی همچون پرده‌ای، زانو، نیم تنه، جانبی، بادی و عابر پیاده بوده و هر یک در بخش خاصی از خودرو نصب می‌شوند.

  1. سیستم ترمز ABS

ترمز ضد قفل یا ABS یک سیستم ایمنی در خودرو است که مانع از قفل شدن چرخ‌های خودرو در زمان ترمزگیری می‌شود. این سیستم از چهار سنسور استفاده می‌کند تا اطلاعات مربوط به سرعت چرخش هر چرخ را به واحد کنترل الکترونیکی ارسال کند. با وجود سیستم ترمز ای‌بی‌اس، از لغزش خودرو جلوگیری می‌شود.

 

سیستم ترمز ABS

 

  1. سیستم کنترل کشش

سیستم TCS یا سیستم کنترل کشش، به حفظ تعادل خودرو در جاده‌های لغزنده کمک کرده و مانع از تصادفات ناشی از خطای راننده در پیچ‌ها یا لغزش خودرو در معابر برفی و لغزنده می‌شود. این سیستم همچون سیستم ترمز ABS دارای حسگرهایی است که سرعت واقعی چرخش چرخ‌ها را بررسی می‌کند. در صورتی که یک چرخ با سطح جاده اصطکاک کافی نداشته باشد، این سیستم‌ها سرعت را کاهش داده تا چرخ مجددا به اصطکاک مناسب برسد.

  1. سیستم کنترل پایداری الکترونیکی

از دیگر مهمترین آپشن‌های ایمنی خودرو باید به سیستم کنترل پایداری الکترونیکی اشاره کرد که با استفاده از سنسورهای ABS و ترمز چهار چرخ مستقل، خودرو را در جهت دلخواه هدایت می‌کند. این سیستم با کمک دو سیستم قبلی، از انحراف خودرو جلوگیری کرده و آن را به مسیر اصلی برمی‌گرداند.

  1. هشدار نقاط کور

یکی دیگر از آپشن‌های ایمنی خودرو، هشدار نقاط کور است. این سیستم شامل حسگرهایی در گوشه‌های سپر عقب است که ترافیک را تشخیص می‌دهد و در صورتی که قرار بر تغییر لاین باشد، یک هشدار به راننده مبنی بر وجود خودرو در لاین دیگر می‌دهد.

  1. هشدار خروج از درب خودرو

یکی دیگر از آپشن‌های ایمنی که در خودروهای لوکس و امروزی وجود دارد، هشدار خروج از درب خودرو است. در صورتی که راننده یا سرنشینان در حال باز کردن درب باشند، این سیستم وجود عابر، خودرو، دوچرخه و هر مانع دیگری را از طریق بوق زدن یا چراغ چشمک‌زن نشان می‌دهد.

  1. دوربین دید عقب

دوربین دید عقب از دوربین‌های خودرو است که اغلب در سپر عقب و نزدیکی پلاک یا قفل درب صندوق عقب نصب می‌شود. این دوربین زمانی فعال می‌شود که خودرو در وضعیت دنده عقب قرار می‌گیرد. دوربین دید عقب به راننده برای پارک بهتر کمک می‌کند. همچنین وجود هر عابر پیاده یا وسیله در پشت خودرو را تشخیص داده و به راننده نشان می‌دهد.

 

دوربین دید عقب

 

  1. پایش فشار باد لاستیک‌ها

سیستم مانیتورینگ فشار تایر شامل سنسورهایی در تایر خودرو است که بر فشار هوای داخل آن نظارت می‌کنند. در صورتی که باد لاستیک‌ها کم شود، این موضوع به راننده اطلاع داده می‌شود.

  1. هشدار برخورد از جلو

سیستم هشدار برخورد از جلو از آپشن‌های ایمنی جدید و پیشرفته است که با استفاده از دوربین، رادار، لیزر و یا ترکیبی از این موارد هرگونه خودرو و مانع را در جلوی ماشین تشخیص داده و به راننده هشدار می‌دهد. هشدار میتواند به صورت لرزشی، بصری و یا شنیداری باشد.

  1. هشدار خروج از مسیر

این سیستم از دوربینی که در جلوی خودرو نصب می‌شود، برای جلوگیری از خروج خودرو از مسیر استفاده می‌کند. در صورتی که خودرو در حال انحراف و یا نزدیک شدن به نشانگرهای خطوط اطراف جاده باشد، سیستم فعال شده و به راننده هشدار می‌دهد تا به مسیر اصلی بازگردد.

  1. هشدار برخورد با عابر پیاده

سیستم هشدار برخورد و تشخیص عابر پیاده از دیگر سیستم‌های ایمنی خودرو است که از تصادف و برخورد با عابران پیاده جلوگیری می‌کند. این سیستم شامل سنسورها یا رادارهایی است که معمولا در دو طرف سپر نصب شده و به تشخیص اشیاء و موانع موجود می‌پردازند.

  1. کروز کنترل تطبیقی

سیستم ACC یا کروز کنترل تطبیقی، سیستمی است که به طور خودکار سرعت خودرو را با سرعت خودروی جلویی تطبیق می‌دهد. بر این اساس اگر از سرعت خودروی جلویی کاسته شود، این سیستم به طور خودکار سرعت ماشین را کاهش می‌دهد تا با آن هماهنگ شود.

 

جمع بندی

در این مطلب از سایت گلپانیا در خصوص مهمترین آپشن‌های ایمنی خودرو صحبت کردیم و با 13 مورد مهم از آنها آشنا شدیم. سیستم‌ها و آپشن‌های اشاره شده همگی در بهبود کیفیت رانندگی و افزایش ایمنی نقش مهمی دارند و از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری می‌کنند. برای همین در زمان خرید خودروی جدید و مدرن بهتر است به آپشن‌های ایمنی آن توجه گردد.

 

سوالات متداول

  • منظور از آپشن‌های ایمنی فعال چیست؟

آپشن‌های ایمنی پیش از وقوع حادثه و به طور کل در جهت جلوگیری از وقوع تصادف عمل می‌کنند. در این خصوص باید به سیستم هشدار برخورد از جلو، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی و سیستم ترمز اضطراری اشاره کرد.

  • آپشن‌های ایمنی غیر فعال کدامند؟

این آپشن‌ها تنها در زمان وقوع تصادف یا حادثه فعال می‌شوند و به محافظت از سرنشینان در برابر آسیبات جدی می‌پردازند. ایربگ از مهمترین آپشن‌های ایمنی غیر فعال خودرو محسوب می‌شود.

  • چگونه وجود آپشن‌های ایمنی در خودرو را تشخیص دهیم؟

با مطالعه دفترچه راهنمای خودرو و یا مراجعه به سایت شرکت خودروسازی میتوان نسبت به آپشن‌های ایمنی ماشین اطلاع پیدا کرد.

شاید برات جالب باشه :  تفاوت موتور توربو با تنفس طبیعی

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات پیشنهادی