جستجو کردن
نکات مهم برای خرید بهترین روغن موتور

نکات مهم برای خرید بهترین روغن موتور

فهرست محتوا

روغن موتور از اجزای مهم سیستم موتور یا پیشرانه خودرو است که به کاهش اصطکاک میان قطعات پرداخته و به عملکرد بهینه آنها کمک می‌کند. برای همین انتخاب روغن موتور مناسب و با کیفیت بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب به بررسی نکات مهم برای خرید بهترین روغن موتور می‌پردازیم و با نحوه تشخیص بهترین روغن موتور خودرو آشنا می‌شویم.

 

شاخصه‌های اصلی برای خرید روغن موتور مناسب

برای خرید روغن موتور باید به چند شاخه اصلی از جمله استانداردهای روغن، ویسکوزیته روغن و رتبه‌بندی آن توجه شود.

 

شاخصه‌های اصلی برای خرید روغن موتور مناسب

 

  1. استانداردهای روغن موتور

روغن موتورهای با کیفیت و مرغوب معمولا دارای استانداردهای API یا ACEA هستند و این مسئله بر روی بسته‌بندی‌شان درج شده است. استاندارد API بسیار رایج است و توسط موسسه انجمن نفت آمریکا تنظیم شده است. در روغن‌ موتورهای مخصوص موتورهای بنزینی جهت نشان دادن این استاندارد از حرف S به همراه حروف A تا N در کنار عبارت API استفاده می‌شود. هر چقدر حرف دوم بالاتر باشد، یعنی روغن از کیفیت بیشتری برخوردار است. برای مثال روغن با استاندارد SN از روغن با استاندارد SM کیفیت بالاتری دارد. در روغن‌های مخصوص خودروهای دیزلی هم از حرف C به همراه حروف A تا J استفاده می‌شود.

استاندارد ACEA هم مربوط به انجمن خودروسازان اروپا است. در روغن‌های دارای استاندارد ACEA، از حروف A تا E و اعداد 1 تا 8 در کنار عبارت ACEA استفاده می‌شود. حرف A مربوط به موتور بنزینی، حرف B مربوط به خودرو دیزلی سبک، حرف C برای خودروهای دیزلی و بنزینی سازگار با مبدل کاتالیست و حرف E مربوط به خودروهای دیزلی سنگین است.

  1. گرانروی یا ویسکوزیته روغن موتور

یکی دیگر از شاخصه‌های مهم بهترین روغن موتور، گرانروی یا ویسکوزیته آن است که با نماد SAE نشان داده می‌شود. منظور از ویسکوزیته روغن موتور، میزان جاری شدن و روان بودن آن است. روغن‌هایی که گرانروی بالاتری دارند و با عدد بیشتری نشان داده می‌شوند، مقاومت بالاتری به جاری شدن دارند و بافتشان غلیظ‌تر و سفت‌تر است. در واقع هر چقدر ویسکوزیته روغن موتور یا عدد گرانروی کمتر باشد، روغن راحت‌تر جاری می‌شود. روان‌ترین روغن‌ها از گرانروی صفر و سفت‌ترین روغن‌ها از عدد 60 برخوردار هستند. نکته مهمی که در خصوص ویسکوزیته روغن موتور وجود دارد این است که گرانروی باید با آب و هوای منطقه سازگاری داشته باشد تا روغن در روزهای سرد سفت نشود. بر اساس استاندارد SAE دو نوع روغن موتور وجود دارد که به شرح زیر می‌باشد:

  • روغن موتور سینگل گرید: این روغن‌ها تنها برای یک نوع آب و هوا طراحی می‌شوند. در صورتی که کنار عبارت SAE اعداد صفر تا 250 درج شده باشد، یعنی روغن مناسب فصول سرد یا مناطق سردسیر است. اما اعداد 30 تا 60 نشانگر مناسب بودن روغن برای روزهای گرم سال هستند. برای همین روغن‌های سینگل گرید را باید هر شش ماه یک بار تعویض کرد.
  • روغن موتور مولتی گرید: این روغن‌ها برای هر چهار فصل مناسب هستند و نیازی به تعویض مداوم ندارند. ویسکوزیته روغن‌های مولتی گرید در حالت سرد و گرم مشخص بوده و همیشه از روانکاری خوب و دقیقی برخوردار می‌باشند. برای شناسایی آنها هم باید به دو عدد کنار عبارت SAE و حرف W توجه شود. هر چقدر عدد کنار W کوچکتر باشد، یعنی روغن عملکرد بهتری در هوای سرد دارد. کارشناسان توصیه می‌کنند فاصله میان دو عدد کنار W بهتر است خیلی زیاد نباشد.
  1. نوع روغن موتور

یکی دیگر از نکات مهم برای خرید بهترین روغن موتور، توجه به نوع روغن است. اصولا سه نوع روغن موتور در بازار وجود دارد که به شرح زیر می‌باشند:

  • روغن موتور معمولی یا مینرال: این روغن ساده‌ترین انواع روغن موتور بوده و از نفت خام به دست می‌آید. در این روغن از ترکیب هیدروکربن‌ها و روغن‌های پایه‌ای همچون پلی اینترنتل الفین استفاده می‌شود. روغن‌های مینرال ارزان‌ترین نوع روغن موتور هستند و از اجزای موتور خیلی کم محافظت می‌کنند. همچنین مقاومت آنها نسبت به دمای بالا کم بوده و کارایی خود را زودتر از دست می‌دهند. برای همین باید در بازه‌های زمانی کوتاهی تعویض شوند.
  • روغن موتور نیمه سنتتیک: این روغن‌ها از روغن‌های مینرال به دست می‌آیند و شامل یک سری مواد افزودنی می‌باشند. افزودنی‌های روغن موتور نیمه سنتتیک سبب افزایش پایداری روغن در تمام شرایط شده و به بهبود عملکرد آن کمک می‌کنند. روغن موتور نیمه سنتتیک برای موتورهای جدیدتر همچون موتورهای 4 سوپاپ بسیار مناسب است.
  • روغن موتور تمام سنتتیک: این روغن بهترین نوع روغن موتور است و قیمت بالاتری نسبت به دو نوع قبلی دارد. این روغن‌ها کاملا ساختنی هستند و از ترکیبات شیمیایی مختلفی ساخته می‌شوند. در روغن‌های تمام سنتتیک از مواد افزودنی متنوع با خواص خاص همچون ضد خورندگی، چسبندگی بهتر و جاری شدن در مجاری موتور استفاده می‌شود. این روغن‌ها خیلی دیر کارایی خود را از دست می‌دهند و دیرتر به تعویض نیاز پیدا می‌کنند.
  1. بررسی رتبه‌بندی دیزلی یا بنزینی روغن موتور

در خرید بهترین روغن موتور باید به رتبه‌بندی دیزلی یا بنزینی آن توجه شود. روغن موتورهای دیزلی برای خودروهای دیزلی مناسب هستند و از قدرت تحمل دما و حرارت بالا برخوردار می‌باشند. این روغن‌ها دارای یک سری مواد افزودنی هستند که به کارایی روغن می‌افزاید. برخی از روغن موتورها هم قابلیت استفاده در هر دو نوع موتور بنزینی و دیزلی را دارند که با بررسی مشخصات محصول میتوان نسبت به این موضوع اطلاع پیدا کرد.

شاید برات جالب باشه :  چگونه نور چراغ خودرو را افزایش دهیم؟

 

نحوه تشخیص بهترین روغن موتور خودرو

برای تشخیص روغن موتور با کیفیت به چند مورد توجه داشته باشید:

 

نحوه تشخیص بهترین روغن موتور خودرو

 

  • برچسب مشخصات: روغن‌های تقلبی و بی‌کیفیت، در بطری‌های نامرغوب عرضه می‌شوند و اغلب فاقد شماره سریال، تاریخ تولید و برچسب محصول معتبر می‌باشند. برای همین جهت تشخیص روغن موتور با کیفیت باید به نوع بسته‌بندی و مشخصات درج شده بر روی آن توجه کرد.
  • توجه به رنگ، بو و شفافیت روغن: روغن موتور جدید نباید خیلی شفاف و خیلی تیره و پررنگ باشد. در صورتی که لجن در کارتر خودرو مشاهده شود، یعنی روغن استفاده شده خیلی مرغوب و یا سازگار با موتور خودرو نبوده و باید تعویض گردد.
  • قیمت روغن موتور: در اغلب مواقع روغن‌های تقلبی با قیمت کمتر از نمونه‌های اصلی عرضه می‌شوند تا افراد زیادی به خرید آنها ترغیب شوند. برای همین توجه به قیمت روغن موتور هم میتواند راه خوبی برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن روغن باشد.

 

جمع بندی

در این مطلب از سایت گلپانیا در خصوص نکات مهم برای خرید بهترین روغن موتور صحبت کردیم. برای خرید روغن موتور با کیفیت و مرغوب به مواردی همچون نوع روغن موتور، استانداردهای روغن و ویسکوزیته یا گرانروی روغن توجه داشته باشید و به رنگ، بو و شفافیت روغن در زمان خرید توجه نمایید. با خرید بهترین روغن موتور میتوانید به افزایش راندمان پیشرانه کمک کرده و شاهد طول عمر بیشتر قطعات و اجزای آن باشید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید