پیش از ظهور سیستم مالتی مدیا در خودرو، استفاده از بسیاری از امکانات خودرو همچون سیستم صوتی با سختی همراه بوده است. اما با اضافه شدن این سیستم به خودرو، رانندگی لذتبخشتر و سادهتر از قبل شده و از بسیاری از امکانات میتوان به راحتی استفاده کرد. در این مطلب قصد داریم در خصوص انواع سیستم مالتی مدیا خودرو و مزایای هر کدام صحبت کنیم و با این سیستمها بیشتر آشنا شویم.
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
سیستم مالتی مدیا خودرو چیست؟
در تعریف سیستم مالتی مدیا خودرو میتوان گفت این سیستم در اصل مجموعهای از فناوریها و امکانات است که در خودرو نصب شده و به راننده و سرنشینان امکان میدهد تا از امکانات مختلف همچون سیستم صوتی و تصویری به خوبی بهره ببرند. مالتی مدیا در زبان فارسی به معنای چند رسانهای است و به سیستمی اشاره دارد که از قابلیت پخش فایلهای چند رسانهای برخوردار است. برای مثال خودروهای مجهز به مانیتور رنگی با قابلیت پخش فایلهای ویدیویی، از این سیستم بهرهمند هستند.
اگر بخواهیم به تاریخچه سیستم مالتی مدیا و ورود آن به صنعت خودروسازی بپردازیم، باید اشاره کنیم که نصب سیستم صوتی در خودروها از دهه 30 میلادی شروع شد و با گذر زمان و پیشرفت تکنولوژی، قابلیتهای زیادی همچون پخش کاست، اتصال USB و بلوتوث به آن اضافه گشت. اما سیستم مالتی مدیا که در خصوص آن صحبت میکنیم، برای اولین بار در سالهای ابتدایی هزاره سوم میلادی یعنی اوایل سال 2001 بر روی برخی از خودروهای لوکس مورد استفاده قرار گرفت.
بررسی انواع سیستم مالتی مدیا خودرو و مشخصات و مزایای آنها
حال که با سیستم مالتی مدیا خودرو آشنا شدیم، بهتر است به بررسی انواع سیستم مالتی مدیا خودرو و مشخصات هر کدام بپردازیم.
-
سیستم مالتی مدیا ساده
ارزانترین و سادهترین سیستم مالتی مدیا خودرو، نوع ساده آن است که در کنار قابلیت پخش صوت از قابلیت پخش فایلهای تصویری نیز برخوردار است. در سیستم مالتی مدیا ساده میتوان به پخش فایلهای چند رسانهای از طریق بلوتوث، AUX، USB و غیره پرداخت. با این حال این سیستم هوشمند نبوده و قابلیتهای اضافهای ارائه نمیدهد.
-
سیستم مالتی مدیا هوشمند
این نوع سیستم برخلاف سیستم معمولی کاملا هوشمند است و عملکرد متفاوتی دارد. سیستم مالتی مدیا هوشمند، پیشرفتهترین نوع سیستم مالتی مدیا خودرو بوده و مجهز به سیستم عامل (عمدتا اندروید) است. این سیستم در کنار برخورداری از امکانات و قابلیتهای اولیه، از قابلیت اتصال به اینترنت و نصب اپلیکیشنهای مختلف برخوردار است.
-
سیستم مالتی مدیا با مانیتور
سیستم مالتی مدیا بسیاری از خودروهای لوکس، مجهز به مانیتور مرکزی داشبورد و یک یا دو مانیتور برای سرنشینان عقب است. این نوع سیستم خود شامل چند مدل است. در انواع معمولی آن همان تصویری که در مانیتور مرکزی در حال پخش است، در مانیتورهای عقب پخش میشود. اما در انواع پیشرفته آن اینطور نبوده و مانیتورهای عقب عملکرد کاملا مستقلی نسبت به مانیتور مرکزی دارند.
-
سیستم مالتی مدیا با مسیریاب
از دیگر انواع سیستم مالتی مدیا خودرو میتوان به سیستم مالتی مدیا با مسیریاب اشاره کرد. همانطور که از نام این سیستم مشخص است، در آن از قابلیت مسیریابی (نویگیشن) استفاده شده است. مزیت این سیستم مالتی مدیا این است که از آن میتوان برای فرار از مسیرهای پرترافیک به خوبی استفاده کرد.
-
سیستم مالتی مدیا با میرورلینک
برخی از سیستمهای مالتی مدیا خودرو مجهز به قابلیتی تحت عنوان Mirror Link هستند. در این سیستم میتوان گوشی هوشمند را توسط سیم یا اینترنت به مالتی مدیا وصل کرده و تصویر صفحه گوشی را بر روی مانیتور خودرو منتقل کرد. مزیت سیستم مالتی مدیا با میرورلینک این است که میتوان تمام فایلهای تصویری روی گوشی را بر روی مانیتور به راحتی مشاهده کرد. همچنین از برخی از اپلیکیشنهای گوشی همچون مسیریابهای آنلاین به این صورت میتوان استفاده کرد. تنها برای این کار باید صفحه گوشی روشن باشد.
-
سیستم مالتی مدیا چند منظوره
به عنوان آخرین سیستم مالتی مدیا خودرو میتوان به سیستم چند منظوره اشاره کرد که در چند سال اخیر جهت کاهش دکمههای فیزیکی کابین طراحی شده است. سیستم مالتی مدیا چند منظوره میتواند ساده و یا هوشمند باشد. با این حال در کنار قابلیتهای معمول، بسیاری از آپشنهای خودرو را میتوان با آن کنترل کرد.
چند نکته برای انتخاب بهترین مالتی مدیا خودرو
از آنجایی که سیستم مالتی مدیا خودرو تنوع زیادی دارد، انتخاب مناسبترین نوع آن کمک شایانی به راننده میکند. برای همین در انتخاب و یا خرید سیستم مالتی مدیا بهتر است به چند نکته توجه شود:
- پورتهای ورودی: برای پخش فایلهای صوتی و تصویری بر روی مانیتور راههای متعددی وجود دارد. بهتر است سیستمی برای خودرو انتخاب شود که از امکانات متعددی برای اتصال برخوردار باشد. برای مثال سیستمهای مجهز به بلوتوث و درگاههای AUX و USB گزینه بهتری هستند.
- فرمتهای پخش: بهتر است به سراغ سیستم مالتی مدیایی رفت که از قابلیت خواندن و پخش طیف زیادی از فرمتها برخوردار است. این سیستمها محدودیتهای کمتری در پخش فایلهای صوتی و تصویری مختلف ایجاد میکنند.
- نوع سیستم عامل: مورد دیگری که در زمان خرید سیستم مالتی مدیا باید به آن توجه شود، نوع سیستم عامل است. سیستم عاملهای اندروید در مالتی مدیا نسبت به سایر سیستم عاملها کارآمدتر هستند. در واقع استفاده از مانیتور اندرویدی با قابلیت میرورلینک و نمایش کامل صفحه نمایش گوشی اندرویدی بر روی آن، بهتر از سایر انواع سیستمها است.
- حافظه داخلی: بهترین سیستم مالتی مدیا از حافظه داخلی مناسبی برخوردار است. در صورتی که حافظه این سیستم به اندازه کافی نباشد، در ذخیره کردن فایلهای صوتی و تصویری مشکل ایجاد میشود.
- نصب آسان: در خرید سیستم مالتی مدیا خودرو باید به شرایط نصب آن توجه شود. بهتر است سیستمی برای خرید انتخاب شود که به راحتی نصب میشود و نیازی به ابزارهای پیچیده و تخصصی برای نصب ندارد.
- آنتندهی خوب: در صورتی که مالتی مدیا از نوع هوشمند باشد، باید به آنتندهی آن توجه شود. هر چقدر آنتندهی مالتی مدیا بهتر باشد، اتصال به اینترنت سریعتر و راحتتر صورت میگیرد.
- کیفیت کلی سیستم: در کنار توجه به امکانات سیستم مالتی مدیا باید به کیفیت صدا، وضوح تصاویر، حساسیت لمس صفحه و غیره نیز توجه شود.
جمع بندی
در این مطلب از سایت گلپانیا در خصوص انواع سیستم مالتی مدیا خودرو صحبت کردیم و با مزایا و ویژگیهای هر یک از آنها آشنا شدیم. طبیعتا هر چقدر سیستم مالتی مدیا از قابلیتها و امکانات بیشتری برخوردار باشد، جذابیت بیشتری داشته و راننده و سرنشینان از امکانات زیادی بهرهمند میشوند. با این حال هر یک از سیستمهای اشاره شده در متن مزایا، ویژگیها و قیمت خاص خود را دارند و هر شخصی با توجه به انتظارات و بودجه خود میتواند بهترین سیستم را انتخاب و خریداری نماید. با نصب بهترین سیستم مالتی مدیا در خودرو میتوان تجربه سفر و رانندگی را بهبود بخشیده و از امکانات تفریحی خوبی بهرهمند شد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و یادگیری بهتر چگونگی برق خودرو می توانید از دوره های مجموعه گلپانیا استفاده نمایید.