جستجو کردن
علائم خرابی پمپ ترمز خودرو کدامند؟

علائم خرابی پمپ ترمز خودرو کدامند؟

فهرست محتوا

سیستم ترمز خودرو شامل اجزا و قطعات مختلفی است که از مهمترین آن میتوان به پمپ ترمز اشاره کرد. این قطعه جزو قطعات مهم سیستم ترمز محسوب شده و عملکرد درست سیستم تا حد زیادی به آن وابسته است. به طوری که کوچک‌ترین صدمه و آسیب به پمپ ترمز میتواند سبب اختلال در عملکرد سیستم ترمز و فرآیند ترمزگیری شود. برای همین باید به علائم خرابی پمپ ترمز توجه کرده و در صورت خرابی خیلی سریع آن را تعویض کرد. در ادامه مطلب به بررسی نشانه‌ها و علائم خرابی پمپ ترمز خودرو می‌پردازیم و با نحوه جلوگیری از خرابی آن آشنا می‌شویم.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

پمپ ترمز چیست؟

پمپ ترمز از اجزای کلیدی و حیاتی سیستم ترمز خودرو محسوب می‌شود و نقش مهمی در فرآیند ترمزگیری دارد. این قطعه وظیفه دارد نیروی حاصل از فشار پای راننده بر روی پدال ترمز را به نیروی هیدرولیکی تبدیل کند و آن را از طریق گردش روغن ترمز در مدار به سمت لنت‌ها منتقل کند. به عبارت دیگر از آنجایی که نیروی اعمال شده توسط پای راننده بر روی پدال ترمز کافی نبوده و قادر به توقف خودرو با بیش از یک تن وزن نمی‌باشد، این نیرو باید پیش از رسیدن به لنت ترمز تقویت شود. این کار هم بر عهده پمپ ترمز است.

 

پمپ ترمز چیست؟

 

پمپ ترمز خودرو نیروی مکانیکی وارد شده بر روی پدال ترمز را به نیروی هیدرولیکی تبدیل می‌کند. پمپ ترمز با ایجاد فشار در روغن ترمز، نیروی اولیه پدال ترمز را به کالیپرها و لنت ترمزها انتقال می‌دهد. تماس لنت‌ها با دیسک‌ نیز سبب ایجاد اصطکاک شدیدی شده و سرعت چرخش چرخ‌ها را کاهش داده و در نهایت سبب توقف خودرو می‌شود.

 

مهمترین علائم خرابی پمپ ترمز خودرو

حال که به اهمیت پمپ ترمز در خودرو پی بردیم، بهتر است به بررسی نشانه‌ها و علائم خرابی پمپ ترمز خودرو بپردازیم. با توجه به این علائم میتوانید نسبت به خرابی پمپ ترمز مطمئن شوید و خیلی سریع و به موقع آن را تعویض نمایید.

 

مهمترین علائم خرابی پمپ ترمز خودرو

 

  1. عدم وجود تعادل در زمان ترمزگیری

به عنوان اولین نشانه خرابی پمپ ترمز خودرو میتوان به عدم وجود تعادل در حین ترمزگیری اشاره کرد. در صورتی که پمپ ترمز دچار خرابی و آسیب شده باشد، قادر به پمپاژ به موقع و کافی روغن ترمز نمی‌باشد. برای همین در زمان ترمزگیری خودرو کمی به سمت راست یا چپ کشیده می‌شود و تعادل کافی ندارد. البته این مشکل در زمان تمام شدن لنت ترمز و یا بالانس نبودن چرخ‌های خودرو هم مشاهده می‌شود. برای همین در صورت مشاهده این مشکل بهتر است به بررسی پمپ ترمز، لنت ترمز و وضعیت چرخ‌ها پرداخته شود.

  1. پایین‌تر رفتن پدال ترمز

از دیگر علائم خرابی پمپ ترمز، میتوان به پایین‌تر رفتن پدال ترمز در زمان ترمزگیری اشاره کرد. زمانی که پمپ ترمز خراب می‌شود، پدال ترمز کورس بیشتری را طی می‌کند تا فشار روغن لازم توسط پمپ تامین شود. البته این در شرایطی رخ می‌دهد که پمپ ترمز ضعیف شده باشد. در صورتی که این قطعه به طور کامل از کار بیفتد، هیچ فشار روغنی وجود نداشته و ترمز عمل نمی‌کند. برای همین در شرایطی که احساس شود پدال ترمز کمی پایین‌تر رفته و سیستم ترمز همچون قبل عمل نمی‌کند، بهتر است خیلی سریع به بررسی پمپ ترمز پرداخته شود.

  1. عمل نکردن ترمز

به عنوان آخرین نشانه مهم خرابی پمپ ترمز میتوان به عدم عملکرد سیستم ترمز اشاره کرد. زمانی که مشکل پمپ ترمز بسیار شدید و حاد باشد، این مورد اتفاق می‌افتد. با از کار افتادن پمپ ترمز خودرو دیگر نیرویی برای فشار به پیستون بزرگ وجود ندارد و خودرو نمیتواند به طور صحیح و در زمان مناسب متوقف شود. برای همین جهت جلوگیری از حوادث ناگوار بهتر است خودرو به صورت دوره‌ای مورد سرویس و بررسی قرار بگیرد تا از خرابی ناگهانی قطعات و وقوع حوادث شدیدتر جلوگیری گردد.

 

چگونه از خرابی پمپ ترمز خودرو جلوگیری کنیم؟

با توجه به اینکه خرابی پمپ ترمز میتواند باعث بروز حوادث جبران‌ناپذیری شود و جان سرنشینان خودرو را به خطر بیاندازد، بهتر است با توجه به مواردی تا حد امکان از خرابی پمپ ترمز خودرو جلوگیری گردد. پمپ ترمز خودرو به طور کلی از طول عمر بالایی برخوردار است و میتواند تا چند سال وظایف خود را به درستی انجام دهد. حال در صورتی که به فکر تعویض پمپ ترمز خودرو بودید، حتما به سراغ انواع با کیفیت آن بروید و از خرید پمپ‌های بی‌کیفیت و نامرغوب خودداری کنید. چرا که کیفیت پمپ ترمز تاثیر مهمی بر روی نحوه عملکرد و عمر آن دارد. یکی دیگر از نکاتی که در جلوگیری از خرابی پمپ ترمز خودرو نقش دارد این است که پس از پارک کردن خودرو، دو الی سه بار پدال ترمز را حرکت دهید تا فشار از روی پمپ و مجاری روغن ترمز برداشته شود.

 

چگونه از خرابی پمپ ترمز خودرو جلوگیری کنیم؟

 

نکات مهم برای نگهداری از پمپ ترمز خودرو

  • روغن ترمز برای مدت زمان محدودی کارایی دارد و پس از گذشت مدت زمانی نیاز به تعویض پیدا می‌کند. کاهش خاصیت روغن ترمز در کنار کاهش قدرت ترمزگیری، سبب تاثیرات منفی بر روی پمپ ترمز می‌شود. برای همین روغن ترمز را در زمان مناسب تعویض کنید و با مشاهده هر تغییر رنگ و کدرشدگی آن را تعویض نمایید.
  • اتصالات اطراف مخزن پمپ ترمز را بررسی کرده و سطح روغن ترمز را دائما چک نمایید. عملکرد صحیح پمپ ترمز با سطح روغن ترمز موجود در مدار ارتباط مستقیم دارد. در صورتی که اتصالات پمپ ترمز و یا مجاری انتقال روغن دچار نشتی شده باشند، سطح روغن ترمز کاهش پیدا کرده و سبب اختلال در عملکرد پمپ و ترمزگیری نامناسب می‌شود. جهت اطمینان از عملکرد صحیح پمپ ترمز و وضعیت سلامت آن حتما به تعمیرکاران ماهر مراجعه نمایید.

 

جمع بندی

پمپ ترمز از قطعات مهم سیستم ترمز خودرو محسوب می‌شود و نقش مهمی در عملیات ترمزگیری دارد. برای همین در صورت آسیب و خرابی باید خیلی زود مورد تعویض قرار بگیرد. از علائم خرابی پمپ ترمز خودرو باید به عدم وجود تعادل در زمان ترمزگیری، تغییر موقعیت پدال در حین عملکرد و عمل نکردن ترمز اشاره کرد. جهت جلوگیری از خرابی زودرس پمپ ترمز حتما به سراغ انواع با کیفیت آن بروید و آنها را از برندهای معتبر خریداری کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوره برق خودرو میتوانید با مجموعه گلپانیا تماس حاصل فرمایید.

شاید برات جالب باشه :  آشنایی با انواع لامپ جلو خودرو

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
جدیدترین مقالات
جدیدترین محصولات

دیدگاهتان را بنویسید