جستجو کردن
خودرو کراس اوور چیست؟

خودرو کراس اوور چیست؟

فهرست محتوا

کراس اوور یکی از کلاس‌های حاضر در صنعت خودروسازی جهان است که از حدود دو دهه گذشته به شهرت و محبوبیت زیادی رسیده است. با اینکه خودروهای کراس اوور از خودروهای جوان‌پسند محسوب می‌شوند، اما بسیاری از افراد با مفهوم دقیق کراس اوور آشنایی ندارند و گاهی اوقات آنها را با خودروهای SUV اشتباه می‌گیرند. برای همین در این مطلب قصد داریم به بررسی خودروهای کراس اوور بپردازیم و با مزایا و معایب آنها آشنا شویم.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

خودرو کراس اوور چه نوع خودرویی است؟

خودرو کراس اوور که با نام CUV شناخته می‌شود، خودرویی بین سدان معمولی و SUV (شاسی بلند) است. در واقع این خودروها از نظر ظاهری و نحوه طراحی چیزی بین خودروهای معمولی و شاسی بلند هستند. کراس اوورها نسبت به شاسی بلندها کوچک‌تر و نسبت به سدان‌ها درشت‌تر و بزرگتر هستند. این خودروها برای رانندگی در هر منطقه‌ای، به خصوص رانندگی در سطح شهر گزینه بسیار مناسبی می‌باشند و مورد توجه جوانان زیادی قرار دارند. با یک خودرو کراس اوور مناسب میتوان به راحتی در شهر، حومه شهر و حتی مسیرهای مسابقه‌ای رانندگی کرد.

در رابطه با تاریخچه خودروهای کراس اوور بد نیست بدانید که خودرو AMC ایگل که در سال 1980 به بازار آمد، اولین خودرو در این کلاس محسوب می‌شد. با این حال استفاده از کلمه کراس اوور از زمان معرفی اولین نسل از تویوتا RAV4 در سال 1994 میلادی رواج پیدا کرد. برای همین تویوتا راوفور را میتوان به عنوان بنیان‌گذار سگمنت کراس اوور در نظر گرفت.

 

خودرو کراس اوور کامپکت

اگر اصطلاح کراس اوور کامپکت به گوشتان خورده است باید اشاره کنیم که منظور از این خودروها، کراس اووری است که از طراحی جمع‌وجوری برخوردار است و دارای ابعاد خیلی بزرگ نمی‌باشد. کراس اوور کامپکت اغلب از طول کمتر از 4600 میلی متر برخوردار بوده و گنجایش 5 سرنشین را دارد. در این خودروها امکان تعبیه ردیف سوم صندلی و 7 نفره شدن خودرو وجود ندارد.

 

خودرو کراس اوور کامپکت

 

از انواع کراس اوور کامپکت موجود در بازار کشور میتوان به هیوندا توسان، کیا اسپورتیج و جک S5 اشاره کرد. خوب است اشاره شود که کراس اوورهای ساب کامپکت هم در بازار موجود هستند که معمولا از طول کمتر از 4300 میلی متر برخوردار می‌باشند. خودروهای پژو 2008، ام‌وی‌ام X22 و سانگ یانگ تیوولی از انواع خودروهای کراس اوور ساب کامپکت یا نیم شاسی محسوب می‌شوند.

 

مزایا و معایب خودروهای کراس اوور

خودرو کراس اوور در مقایسه با سایر خودروها از مزایا و معایبی برخوردار است. از مزایای کراس اوور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مزایا و معایب خودروهای کراس اوور

 

  • تنوع در مدل: کراس اوورها از نظر مدل تنوع زیادی دارند و آنها را میتوان در انواع سایز بزرگ، متوسط، کامپکت و ساب کامپکت یا مینی مشاهده کرد.
  • فضای داخلی بزرگ: خودروهای کراس اوور در مقایسه با سدان‌های معمولی از کابین بزرگتری برخوردار هستند و فضای بیشتری را برای سرنشینان و قرار دادن بار و لوازم فراهم می‌کنند. این خودروها از این نظر برای سفر گزینه خوبی هستند و با آنها میتوان به راحتی رانندگی کرد.
  • قیمت کمتر نسبت به شاسی بلندها: کراس اوورها در مقایسه با شاسی بلندها از قیمت کمتری برخوردار هستند. برای همین اغلب افرادی که بودجه کافی برای خرید خودرو شاسی بلند را ندارند، به سراغ خرید خودرو کراس اوور می‌روند.
  • مصرف سوخت کمتر در مقایسه با شاسی بلندها: یک تفاوت کراس اوور و شاسی بلند در میزان مصرف سوخت است. خودروهای کراس اوور نسبت به خودروهای شاسی بلند از مصرف سوخت بهینه‌تری برخوردار هستند. برای همین از این نظر نیز مقرون به صرفه می‌باشند.
  • ارتفاع بیشتر و رانندگی آسان‌تر: از آنجایی که کراس اوورها نسبت به سدان‌ها ارتفاع بیشتری دارند، رانندگی با آنها راحت‌تر است. ارتفاع بیشتر این خودروها باعث می‌شود تا راننده پیرامون خود را بهتر ببیند و هدایت و کنترل خودرو برایش آسان‌تر شود.

در رابطه با معایب خودرو کراس اوور هم باید اشاره کرد که این خودروها قدرت کمتری نسبت خودروهای شاسی بلند دارند و همچون آنها برای آفرود و صخره‌نوردی مناسب نیستند. مصرف سوخت کراس اوورها در مقایسه با سدان‌ها نیز بیشتر است.

 

بهترین کراس اوورهای موجود در ایران

بهترین کراس اوور در ایران از دید هر شخصی متفاوت است. با این حال برخی از CUVها محبوبیت و فروش بالاتری دارند و در دسته کراس اوورهای برتر قرار می‌گیرند. در این خصوص میتوان به خودروهای زیر اشاره کرد:

 

بهترین کراس اوورهای موجود در ایران

 

  • ام‌وی‌ام ایکس 22: این خودرو، کوچک‌ترین و ارزان‌ترین کراس اوور چری است که شرکت مدیران خودرو به مونتاژ و عرضه آن در ایران می‌پردازد. این خودرو از طراحی ظاهری و داخلی قابل قبولی برخوردار است و مورد توجه جوانان زیادی قرار دارد. مدل MVM X22 دنده‌ای، دارای پیشرانه 1.5 لیتری بوده و برای استفاده شهری بسیار مناسب است. MVM X22 pro هم فیس لیفت نسخه قبلی است که طراحی شکیل‌تری دارد و مجهز به امکانات بیشتری همچون ترمز پارک برقی می‌باشد.
  • جک S3: این خودرو ظاهر بسیار جذاب و جوان‌پسندی دارد و انتظارات از یک خودرو کراس اوور را به خوبی برآورده می‌کند. جک S3 یک CUV کوچک با استهلاک نه چندان بالا است و برای رانندگی شهری گزینه مناسبی است.
  • هایما S5: این خودرو از کراس اوورهای کامپکت است که تاکنون در دو نسل تولید شده است. هایما S5 دارای پیشرانه 1.5 لیتری توربو با قدرت تولید 161 اسب بخار و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک است و از جهات زیادی نسبت به رقبای خود برتری دارد.
  • پژو 2008: یکی دیگر از بهترین کراس اوورهای ایران، پژو 2008 است که از نظر فنی عملکرد بسیار خوبی دارد. این خودرو با داشتن پیشرانه 1.6 لیتری توربو و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، یک کراس اوور پرشتاب محسوب شده و نظر خریداران زیادی را به خود جلب کرده است.

 

جمع بندی

در این مطلب از سایت گلپانیا در خصوص خودروهای کراس اوور صحبت کردیم و با مزایا و معایب آنها آشنا شدیم. خودروهای کراس اوور نسبت به خودروهای شاسی بلند کوچک‌تر و نسبت به سدان‌های معمولی بزرگتر هستند. این خودروها تنوع بالایی دارند و در انواع بزرگ، متوسط، کامپکت و ساب کامپکت در بازار خودرو موجود و قابل خرید می‌باشند. با خودرو کراس اوور میتوان به خوبی در سطح شهر و حومه شهر رانندگی کرده و از فضای بیشتر کابین و ارتفاع بالاتر آن به خوبی بهره برد.

شاید برات جالب باشه :  علائم خرابی کلاچ خودرو

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
جدیدترین مقالات
جدیدترین محصولات

دیدگاهتان را بنویسید