جستجو کردن

همه چیز درباره خودروهای دیزلی

همه چیز درباره خودروهای دیزلی
15 بهمن 1403
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 492
فهرست محتوا

خودروهای دیزلی از پرمصرف‌ترین خودروها در سطح جهان هستند و همچون خودروهای بنزینی از موتور درون‌سوز برخوردار می‌باشند. در موتورهای دیزلی جهت سوخت و حرکت، فعل و انفعالات شیمیایی صورت گرفته و انرژی لازم از هوای فشرده تامین می‌گردد. خودروهای دیزلی از ساختار پیچیده‌ای برخوردارند و برای افرادی که قصد طی کردن مسافت زیاد در طی روز و کاهش مصرف انرژی را دارند، مناسب می‌باشند. در ادامه مطلب با خودروهای دیزلی بیشتر آشنا شده و به انواع آنها اشاره خواهیم کرد.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

 

خودرو دیزلی چیست؟

به زبان ساده خودرو دیزلی خودرویی است که برخلاف ماشین‌های بنزینی برای سوخت به جرقه نیاز ندارد. بلکه برای سوخت و حرکت، فعل و انفعالات شیمیایی در آن صورت می‌گیرد. در خصوص تاریخچه موتور دیزلی یا خودرو دیزلی خوب است بدانید که یک مهندس و مخترع آلمانی به نام رودولف دیزل موفق به اختراع پیشرانه‌ای شد که در زمان احتراق به جای بنزین از گازوئیل استفاده کند. سیستم اختراعی او دارای اشکالاتی همچون سروصدای زیاد و آلودگی بیش از حد بود. برای همین در ابتدا از پیشرانه دیزلی تنها در وسایل نقلیه‌ای همچون اتوبوس، کشتی و خودروهای سنگین استفاده می‌شده است. بعدها با پیشرفت علم و تکنولوژی، مشکلات سیستم برطرف شد و پیشرانه‌های دیزلی بهبود پیدا کردند.

 

نحوه عملکرد خودروهای دیزلی

پیشرانه‌های دیزلی از مصرف انرژی کم و تولید نیروی زیاد برخوردار هستند. در این خودروها سوخت در ابتدا وارد سیلندرها شده و بعد از فعل و انفعالات شیمیایی شروع به سوختن و تولید انرژی مکانیکی می‌کند. انرژی تولید شده به انتهای پیستون‌ها که به میل لنگ وصل است انتقال پیدا کرده و باعث به وجود آمدن حرکت به صورت رفت و برگشتی می‌شود. در نهایت هم حرکات میل لنگ به واسطه دیگر مکانیزم‌ها به چرخ‌ها انتقال پیدا کرده و خودرو شروع به حرکت می‌کند.

عملکرد پیشرانه‌های دیزلی با موتورهای بنزینی تفاوت دارد. یک مزیت مهم این پیشرانه‌ها این است که به دلیل اینکه سوخت در داخل سیلندرها می‌سوزد، احتراق ایجاد شده انرژی کمتری مصرف می‌کند. از آنجایی هم که تمام انفعالات در یک محل رخ می‌دهد، به صرفه‌تر بوده و انرژی بیشتری تولید می‌گردد. خودروهای دیزلی با سوخت گازوئیل کار می‌کنند که نسبت به سوخت‌های دیگر روغنی و سنگین‌تر است. گازوئیل نقطه جوش بالاتری نسبت به آب دارد و دیرتر تبخیر می‌شود. با اینکه ماشین‌های دیزلی مزایای زیادی دارند، از معایبی همچون انتشار آلاینده‌ها و افزایش آلودگی هوا نیز برخوردار می‌باشند.

 

انواع موتور دیزل

موتورهای دیزلی در حالت کلی به دو دسته دو زمانه و چهار زمانه تقسیم می‌شوند. هر دو نوع اشاره شده بر اساس چهار عمل اصلی یعنی مکش، تراکم، انفجار و تخلیه عمل می‌کنند و تنها بر اساس نحوه انجام مراحل تفاوت دارند. بر اساس نوع موتور ممکن است مراحل به صورت جدا جدا و یا با هم انجام شود.

 

انواع موتور دیزل

 

بهترین خودروهای سواری دیزلی در ایران

خودروهای دیزلی بازار ایران به دو دسته خودروهای سواری و خودروهای کاری قابل تقسیم هستند. وانت‌ها، پیکاپ‌ها و ون‌های دیزلی از خودروهای کاری دیزلی بسیار پرکاربرد هستند. از دیگر انواع خودروهای دیزلی محبوب در ایران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایسوزو دی مکس پیکاپ: این خودرو از قدرتمندترین پیکاپ‌های دیزلی در ایران است که به واسطه عملکرد عالی موتور و قابلیت‌های آفرودی خود مورد توجه زیادی قرار گرفته است.
  • فوتون پیکاپ: این خودرو از قابل اعتمادترین خودروهای دیزلی کاری است که از موتور دیزلی پرقدرت با مصرف سوخت کم برخوردار می‌باشد.
  • ون هایس دیزل: این ون از فروش بالایی برخوردار بوده و برای حمل مسافران و همچنین بارهای سبک بسیار مناسب است. ون هایس دیزل از دوام بالا و مصرف سوخت اقتصادی برخوردار است.
  • تویوتا هایلوکس: این خودرو از قدرت عالی در عبور از مسیرهای دشوار برخوردار است و کیفیت ساخت بالایی دارد. از تویوتا هایلوکس دیزلی برای کارهای سنگین و سفرهای آفرودی استفاده زیادی می‌شود.
  • ون هیوندای دیزل اچ 350: این ون لوکس برای حمل مسافران طراحی شده است و از فضای داخلی بزرگ با امکانات رفاهی خوب برخوردار می‌باشد.

 

خودرو دیزلی برای چه افرادی مناسب است؟

خودروهای دیزلی که قدرت بالا و مصرف سوخت بهینه دارند، برای افرادی که به دنبال خودرو اقتصادی با مصرف سوخت کم هستند بسیار مناسب است. افرادی که در جاده‌های طولانی سفر کرده و یا به حمل بارهای سنگین می‌پردازند، خودروهای دیزلی انتخاب مناسبی برایشان است. همچنین افرادی که به خودرو کارآمد برای حمل و نقل مسافر یا رانندگی در مسیرهای ناهموار نیاز دارند، از این خودروها استقبال خوبی می‌کنند.

 

خودرو دیزلی برای چه افرادی مناسب است؟

 

تفاوت خودروهای دیزلی با بنزینی

با اینکه خودروهای دیزلی و بنزینی از جهات زیادی به هم شبیه هستند، اما تفاوت‌هایی با هم دارند که مهمترین آنها عبارت است از:

 

تفاوت خودروهای دیزلی با بنزینی

 

  • سوخت خودروهای دیزلی، گازوئیل و سوخت خودروی بنزینی، بنزین است. گازوئیل روغنی و سنگین بوده و نقطه جوش بالاتری دارد.
  • مصرف سوخت خودروهای دیزلی کمتر است و امکان سفرهای طولانی با صرف انرژی کمتر با آنها وجود دارد.
  • ماشین‌های دیزلی برای مصارف تجاری و کاری و رانندگی در مسیرهای طولانی گزینه بهتری هستند. اما خودروهای بنزینی برای رانندگی روزمره کاربرد دارند.
  • از آنجایی که نیروی موتور ماشین‌های دیزلی بیشتر است، برای جاده‌های سخت، ناهموار و طولانی گزینه مناسب‌تری می‌باشند.
  • هزینه نگهداری و تعمیرات خودروهای دیزلی بیشتر است. اما خودروهای بنزینی از قیمت خرید، هزینه تعمیر و نگهداری کمتری برخوردار می‌باشند.
  • قدرت خودروهای دیزلی بالا بوده و گشتاور بیشتری دارند.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص خودروهای دیزلی صحبت کردیم و با نحوه عملکرد و مزایای آنها آشنا شدیم. این خودروها به جرقه نیاز ندارند و سوخت و حرکت خودرو به وسیله فعل و انفعالات شیمیایی صورت می‌گیرد. خودروهای دیزلی با سوخت گازوئیل کار کرده و قدرت بالاتر و مصرف سوخت کمتری دارند.

شاید برات جالب باشه :  بهترین نوع و جنس سرباتری خودرو چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات پیشنهادی