جستجو کردن
چراغ مه شکن چیست و چگونه کار می‌کند؟

چراغ مه شکن چیست و چگونه کار می‌کند؟

فهرست محتوا

خودروها شامل چراغ‌های متعددی هستند که برخی از آنها در داخل کابین و برخی دیگر بر روی بدنه خودرو قرار دارد. از انواع چراغ‌های موجود بر روی بدنه خودرو میتوان به چراغ مه شکن اشاره کرد. چراغ مه شکن چراغی است که برای افزایش میدان دید در شرایط مه آلود کاربرد دارد و به افزایش ایمنی کمک می‌کند. در ادامه مطلب با چراغ مه شکن بیشتر آشنا می‌شویم و به نحوه عملکرد و شرایط استفاده از آن اشاره می‌کنیم.

 

چراغ مه شکن چیست؟

چراغ مه شکن از انواع چراغ‌های موجود بر روی بدنه خودرو است که برای انتشار پرتو با زاویه زیاد نسبت به زمین طراحی شده‌ است. نحوه تابش چراغ مه شکن با چراغ‌های معمولی نور بالا و نور پایین تفاوت دارد. در چراغ‌های معمولی با تابش نور در زاویه کم، سطح وسیع‌تری از جاده روشن می‌شود. اما در چراغ مه شکن زاویه تابش بالاتر بوده و همین مسئله سبب افزایش دید در فاصله محدود می‌شود. این نحوه از طراحی چراغ مه شکن به این خاطر است که دید راننده در مه غلیظ کاهش زیادی پیدا می‌کند و حتی نمیتواند تا چند متری خود را به خوبی ببیند. رنگ چراغ مه شکن هم میتواند به صورت زرد یا سفید باشد و هیچ قاعده خاصی در این زمینه وجود ندارد.

 

چراغ مه شکن چیست؟

 

چراغ مه شکن عقب و جلو

چراغ مه شکن نه تنها در بخش جلوی خودرو، بلکه در بخش عقب نیز موجود است. عملکرد این چراغ‌ها هم مشابه یکدیگر است و تفاوتی از نظر کاربرد و عملکرد با هم ندارند. چراغ مه شکن عقب همچون چراغ مه شکن جلو بخشی از زمین را روشن می‌کند تا راننده پشتی فاصله خود را با خودرو رعایت نماید و از تصادف و برخورد آنها با هم جلوگیری گردد. با روشن شدن چراغ‌های مه شکن به رانندگی امن و مطمئن در شرایط مه آلود کمک شده و ایمنی افزایش می‌یابد.

شاید برات جالب باشه :  7 نکته مهم برای نگهداری و تمیز نگه داشتن موتور خودرو

در خصوص محل نصب چراغ مه شکن عقب باید اشاره کنیم که این چراغ‌ها اغلب بر روی سپر نصب می‌شوند. بر روی سپر عقب فضای کافی جهت نصب چراغ مه شکن عقب وجود دارد. در برخی از خودروها هم ممکن است این چراغ در سمت راننده نصب شود. محل قرارگیری چراغ مه شکن جلو نیز در زیر سپر است و این موقعیت تقریبا برای تمام خودروها یکسان است.

 

شرایط نصب و استفاده از چراغ مه شکن

چراغ مه شکن تنها در مواقع مه آلود و یا در زمان بارش شدید برف و باران کاربرد دارد و نباید در شرایط عادی استفاده شود. این چراغ‌ها به صورت تکی و یا دوتایی بر روی خودرو نصب می‌شوند. نصب چراغ مه شکن تکی یا دوتایی به قوانین و مقررات آن کشور مربوط است. نصب چراغ مه شکن تکی بیشتر در سمت راننده متداول است و به این خاطر است که خودرو عقبی دید بهتری پیدا کند و از برخورد با خودرو جلوگیری گردد. نصب چراغ مه شکن دوتایی هم سبب جلب توجه بیشتری می‌شود. البته برخی از رانندگان چراغ مه شکن دوتایی را با چراغ ترمز اشتباه می‌گیرند و ممکن است در حین رانندگی با مشکل مواجه شوند.

 

شرایط نصب و استفاده از چراغ مه شکن

 

کاربرد و زمان استفاده از چراغ مه شکن

با توجه به توضیحات اشاره شده در بخش‌های قبلی به این پی می‌بریم که چراغ مه شکن تنها در شرایط مه آلود کاربرد دارد و نباید در مواقع عادی استفاده شود. چرا که استفاده از این چراغ در شرایط عادی سبب آزار چشم سایر رانندگان و حتی عابران می‌شود. رانندگان در جاده‌های مه آلود یا شرایط بارانی و برفی که دید آنها کاهش پیدا کرده است باید چراغ مه شکن را روشن کنند تا به افزایش دید آنها کمک شود. همچنین در صورتی که میزان رطوبت هوا زیاد باشد و در دید راننده اختلال ایجاد شود، این چراغ را باید روشن کرده تا مشکلی در رانندگی ایجاد نشود. به طور کلی زمانی که راننده نتواند بیش از 100 متر پیش روی خود را ببیند، باید از چراغ مه شکن استفاده کند.

شاید برات جالب باشه :  رابطه کولر ماشین و مصرف بنزین در خودروهای مختلف

 

نحوه روشن کردن چراغ مه شکن

روشن کردن چراغ مه شکن کار سختی نبوده و تنها باید با توجه به مدل خودرو برای روشن کردن آن اقدام کرد. در برخی از خودروها دکمه مجزایی بر روی داشبورد قرار دارد که از طریق آن میتوان چراغ را روشن و خاموش کرد. در برخی دیگر از خودروها هم از دسته راهنما جهت روشن کردن چراغ استفاده می‌شود.

 

نحوه روشن کردن چراغ مه شکن

 

حتی در برخی از خودروها یک دکمه چرخشی بر روی داشبورد وجود دارد که میتوان آن را به بیرون کشیده یا به داخل فشار داده تا چراغ روشن و خاموش شود. در اغلب خودروها با روشن شدن چراغ مه شکن، یک نماد یا آیکن خاصی در پشت آمپر ظاهر می‌شود که از این طریق میتوان نسبت به روشن یا خاموش بودن چراغ اطلاع پیدا کرد. نماد چراغ مه شکن معمولا به صورت یک لامپ بیضی شکل است که جلوی آن یک خط موجی سبب قطع سه خط مستقیم تابشی شده است.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص چراغ مه شکن خودرو صحبت کردیم و با نحوه عملکرد و شرایط استفاده از آن آشنا شدیم. چراغ مه شکن از مهمترین چراغ‌های خودرو است که در بخش عقب و جلوی خودرو قرار دارد و برای افزایش دید راننده در شرایط مه آلود مورد استفاده قرار می‌گیرد. زمانی هم که رطوبت هوا بالا باشد و یا گرد و غبار زیادی در هوا پراکنده باشد میتوان این چراغ‌ها را روشن کرده و به افزایش دید و امنیت کمک کرد. بنابراین استفاده از چراغ مه شکن در شرایط عادی ممنوع است و نباید از آنها در شرایط غیر ضروری استفاده شود. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از دوره های آموزشی مجموعه گلپانیا استفاده نمایید.

شاید برات جالب باشه :  علائم خرابی سنسور میل سوپاپ

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید