جستجو کردن
نحوه نصب چراغ‌های مه شکن

نحوه نصب چراغ‌های مه شکن

فهرست محتوا

مه شکن یکی از چراغ‌های جانبی در خودرو است که برای بهبود دید راننده در شرایط مه و طوفانی استفاده می‌شود. طراحی این چراغ به گونه‌ای است که سبب پخش نور با زاویه وسیع‌تر از چراغ‌های عادی شده و سبب افزایش دید راننده می‌شود. نصب چراغ مه شکن در خودروهایی که مجهز به این چراغ هستند، کار نسبتا آسانی بوده و در چند مرحله میتوان اقدام به تعویض چراغ مه شکن کرد. در ادامه مطلب با نصب چراغ‌های مه شکن در خودرو آشنا می‌شویم و به نحوه تنظیم آن پی می‌بریم.

 

آشنایی با چراغ‌های مه شکن

چراغ مه شکن یا Fog Lamp یکی از چراغ‌های جانبی در خودرو است که در شرایط مه و طوفانی جهت بهبود دید به کار می‌رود. زمانی که راننده در شرایط غیر عادی و هوای طوفانی و مه در حال رانندگی است، با روشن کردن این چراغ‌ها میتواند میزان دید خود را افزایش دهد و مانع از بروز خطر در حین رانندگی شود. چراغ‌های مه شکن معمولا در زیر چراغ‌های اصلی خودرو قرار می‌گیرند و لنزهای شفافی دارند. همین موضوع سبب توزیع نور بهتر در شرایط مه و طوفانی می‌شود. پخش نور آنها هم با زاویه وسیع‌تری از چراغ‌های معمولی صورت می‌گیرد و دید راننده بیشتر می‌شود.

 

زمان تعویض چراغ‌های مه شکن

چراغ‌های مه شکن خودرو از قابلیت تعویض برخوردار هستند. این چراغ‌ها همچون سایر چراغ‌های خودرو پس از گذشت مدت زمانی دچار سوختگی شده و نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. برای تعویض چراغ مه شکن باید از لامپ مناسبی استفاده کرد. این لامپ‌ها معمولا با ولتاژ پایین‌تری نسبت به سایر لامپ‌های خودرو کار می‌کنند. جهت تعویض لامپ مه شکن میتوان شخصا اقدام کرده و یا برای این کار به یک تعمیرکار خودرو مراجعه کرد.

شاید برات جالب باشه :  انواع چراغ چک خودرو

 

زمان تعویض چراغ‌های مه شکن

 

نحوه انتخاب و خرید چراغ مه شکن

جهت تعویض چراغ مه شکن باید به سراغ لامپ مناسبی برای آن بروید. سه نوع لامپ اصلی برای این چراغ‌ها موجود است که یکی از آنها را میتوان برای خودروی خود انتخاب و خریداری کرد:

  • HID: High Intensity Discharge یا در اختصار HID، از گاز زنون برای تولید نور روشن استفاده می‌کند. این چراغ‌ها به دلیل نزدیک بودن نور تولید شده به نور روز، از محبوبیت زیادی برخوردار هستند.
  • LED: چراغ‌های ال‌ای‌دی یا دیودهای ساطع کننده نور بسیار روشن هستند و طول عمر بالایی دارند. این چراغ‌ها در معرض لرزش نیستند و انرژی کمی مصرف می‌کنند. با این حال قیمت خریدشان کمی بالا است.
  • هالوژن قدیمی: از دیگر انواع لامپ‌های مه شکن میتوان به هالوژن‌های قدیمی اشاره کرد که جزو در دسترس‌ترین و ارزان‌ترین چراغ‌ها محسوب می‌شوند. این چراغ‌ها معمولا خیلی زود داغ شده و مستعد سوختگی و فرسودگی زیادی هستند.

 

نحوه انتخاب و خرید چراغ مه شکن

 

در خصوص سبک‌های چراغ مه شکن هم میتوان به سه دسته زیر اشاره کرد:

  • پایه گریل: Grill Mount یا پایه گریل، به شکل گرد بوده و ابعاد بزرگی دارد. این چراغ‌ها معمولا در کامیون‌ها یا خودروهای شاسی بلند SUV دیده می‌شوند و بر روی جلو پنجره یا مستقیما پشت آن نصب می‌شوند.
  • پایه سپر: چراغ‌های Bumper Mount در حفره‌هایی با طراحی خاص قرار می‌گیرند و اغلب به شکل گرد یا مستطیل هستند. بیشتر کارخانه‌ها از این سبک جهت ساخت چراغ مه شکن استفاده می‌کنند.
  • پایه قفسه: Rack Mount نیز به شکل گرد و مستطیل است و معمولا بر روی محافظ برس جلویی نصب می‌شود. این سبک چراغ مه شکن بیشتر در کامیون‌ها و SUVها دیده می‌شود.

 

مراحل گام به گام نصب چراغ مه شکن

پس از انتخاب و خرید چراغ مه شکن، میتوان نصب آن را شروع کرد. برای این کار باید خودرو را در جای مناسبی پارک کرده و آن را خاموش کرد. پس از آن طی چند مرحله میتوان چراغ مه شکن را نصب کرد.

شاید برات جالب باشه :  5 دلیل قطع شدن برق خودروهای ایرانی

 

مراحل گام به گام نصب چراغ مه شکن

 

  1. جدا کردن سوئیچ چراغ مه شکن از محفظه

در اولین گام باید کاپوت را باز کرده تا بتوان به محفظه چراغ دسترسی پیدا کرد. چراغ‌های مه شکن نصب شده در سپر، اغلب زیر چراغ‌های جلو قرار دارند. پس از پیدا کردن محل چراغ میتوان سوئیچ چراغ مه شکن را از سیستم برق خودرو جدا کرد. با جدا کردن گیره، این اتصال قطع می‌شود. به یاد داشته باشید که پیش از جدا کردن چراغ مه شکن، حتما ترمینال منفی را از باتری جدا نمایید.

  1. برداشتن واشر، پیچ و مهره

در بالای چراغ پیچ و مهره‌هایی وجود دارد که باید برداشته شوند. با برداشتن این اتصالات میتوان محفظه چراغ مه شکن را به راحتی جدا کرد. در اینجا سیم‌کشی کلید روشن/خاموش به سیم‌کشی محفظه موتور وصل می‌شود. پس از آن باید به محل نصب چراغ‌های مه شکن رفت.

  1. جدا کردن محفظه چراغ

در این مرحله باید اقدام به جدا کردن محفظه کرد. در حین جدا کردن محفظه باید احتیاط کرده تا مانع از خراشیدن سپر و بدنه خودرو شد. در صورتی که پوشش پلاستیکی به صورت دستی جدا نشود، میتوان از یک ابزار مخصوص قطعات پلاستیکی برای این کار استفاده کرد. در این مرحله مطمئن شوید که سرب مثبت باتری به ترمینال مثبت باتری وصل شده است و سپس چراغ‌های مه شکن را به سیم‌کشی متصل نمایید.

  1. قرار دادن چراغ مه شکن جدید

چراغ مه شکن جدید را در جای خود قرار دهید و مطمئن شوید که سوراخ‌های پیچ در یک راستا قرار دارند. محفظه هم باید در فضای باقی مانده از محل قدیمی قرار بگیرد.

  1. وارد کردن پیچ و مهره و اتصال سوئیچ

واشر، پیچ و مهره را در جای خود قرار داده و آنها را محکم کنید. توجه داشته باشید که این قطعات نباید بیش از حد سفت و محکم شوند؛ چرا که احتمال آسیب به محفظه چراغ و بدنه خودرو وجود دارد. سپس به سراغ اتصال سوئیچ بروید و کلید چراغ مه شکن را با استفاده از گیره وصل کنید. در این شرایط چراغ جدید باید به درستی از باتری خودرو تغذیه کند. در نهایت خودرو را روشن کرده و زاویه چراغ را بررسی نمایید. زاویه چراغ مه شکن باید سبب دید مناسب شود و مشکلی برای سایر رانندگان ایجاد ننماید.

شاید برات جالب باشه :  کروز کنترل چیست و چگونه کار می‌کند؟

 

نحوه تنظیم چراغ مه شکن خودرو

در صورتی که نیاز به بررسی جهت یا زاویه چراغ‌های مه شکن داشتید، از پیچ تنظیم استفاده کنید. توجه داشته باشید که این چراغ‌ها باید همیشه در نیمه پایینی قسمت جلوی خودرو نصب شوند. همچنین باید در زیر چراغ‌های جلو یا 10 الی 24 اینچ بالاتر از سطح زمین قرار بگیرند. از آنجایی هم که مه معمولا حدود 2 فوت از زمین شروع می‌شود، بهتر است چراغ‌های مه شکن زیر این سطح نصب شوند.

 

جمع بندی

در این مطلب در سایت گلپانیا در خصوص نحوه نصب چراغ‌های مه شکن خودرو صحبت کردیم و با مراحل این کار آشنا شدیم. با طی کردن مراحل اشاره شده میتوانید نصب چراغ مه شکن را به راحتی انجام دهید و نیازی به مراجعه به تعمیرکار خودرو نداشته باشید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از دوره های آموزشی مجموعه گلپانیا استفاده نمایید.

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید