جستجو کردن
کاربرد چراغ راهنما خودرو

کاربرد چراغ راهنما خودرو

فهرست محتوا

چراغ راهنما از انواع چراغ‌های خودرو است که همچون سایر چراغ‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. این چراغ از چراغ‌هایی است که نقش حیاتی و مهمی در پیشگیری از تصادفات دارد و به عنوان یک هشداردهنده عمل می‌کند. رانندگان باید در مواقع لزوم از چراغ راهنما به درستی استفاده کنند تا مانع از بروز هرگونه تصادف یا اتفاقات جبران‌ناپذیر شوند. در ادامه مطلب با این چراغ بیشتر آشنا می‌شویم و به کاربرد چراغ راهنما در خودرو پی می‌بریم.

چراغ راهنما ماشین چیست؟

چراغ راهنما به چراغ‌های تعبیه شده در گوشه چپ و راست جلو و عقب ماشین گفته می‌شود. این چراغ‌ها در هر چهار سمت خودرو قرار می‌گیرند تا به خوبی سایر رانندگان را متوجه تغییر مسیر و حرکت راننده نمایند. جایگاه برخی از چراغ‌های راهنما در بالای سپر و یا بر روی آینه بغل خودرو است. محل نصب چراغ راهنما جایی است که سایر رانندگان به خوبی آن را مشاهده کنند و متوجه روشن شدن آن شوند. در طراحی این چراغ‌ها هم اغلب از لامپ با نور زرد رنگ استفاده می‌شود.

 

کاربرد چراغ راهنما در خودرو چیست؟

کاربرد چراغ راهنما در خودرو، نشان دادن تصمیم راننده برای ادامه مسیر است. به عبارتی زمانی که راننده بخواهد مسیر خود را به سمت چپ یا راست تغییر دهد، باید از چراغ راهنمای همان سمت استفاده نماید. اگر راننده بخواهد مسیر را به سمت راست تغییر دهد، باید چراغ راهنما سمت راست را روشن کند.

 

کاربرد چراغ راهنما در خودرو چیست؟

 

برای تغییر مسیر به سمت چپ هم باید چراغ‌های سمت چپ روشن گردند. با روشن شدن چراغ راهنما سایر رانندگان از تغییر مسیر راننده مطلع می‌شوند و از برخورد آنها با یکدیگر جلوگیری می‌گردد. پس چراغ راهنما نقش مهمی در ایمنی خودرو دارد و از وقوع تصادف و برخورد خودروها با هم تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

شاید برات جالب باشه :  آشنایی کامل با بوق خودرو و انواع آن

 

موقعیت‌های استفاده از چراغ راهنما خودرو

چراغ راهنما معمولا در چند موقعیت مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله:

 

موقعیت‌های استفاده از چراغ راهنما خودرو

 

  • هنگام تغییر مسیر به سمت چپ یا راست
  • هنگام سبقت گرفتن و عوض کردن لاین
  • هنگام گردش در میدان یا تغییر جهت در تقاطعات
  • هنگام خروج از پارک
  • هنگام دور زدن
  • هنگام پارک کردن
  • هوشیار کردن سایر رانندگان از خطرات پیش رو

 

مهمترین شرایط استفاده از چراغ راهنما

در برخی از شرایط استفاده از چراغ راهنما ضروری است و حتما باید در زمان مناسب از آن استفاده شود. از جمله:

  • گردش خودرو به چپ یا راست: از مهمترین کاربرد چراغ راهنما خودرو باید به زمان گردش به سمت چپ یا راست اشاره کرد. زمانی که راننده قصد دارد مسیر خود را به سمت راست یا چپ تغییر دهد، باید در حدود 100 متر قبل‌تر چراغ راهنمای سمت مورد نظر را روشن کند تا سایر رانندگان از این موضوع مطلع شوند.
  • تغییر لاین: در جاده‌ها و معابر شهری که دارای چندین لاین سرعت هستند، استفاده از چراغ راهنما در زمان تغییر لاین ضروری است. چرا که این کار مانع از تصادف و وقوع حوادث جبران‌ناپذیر می‌شود.
  • پارک کردن خودرو یا خروج از پارک: از دیگر کاربردهای مهم چراغ راهنما در خودرو باید به زمان پارک کردن خودرو و خروج از پارک اشاره کرد. برای پارک کردن باید چراغ راهنما همان سمت را روشن کرده و با این کار به راننده خودرو عقبی اطلاع داد. زمانی هم که راننده قصد خروج از پارک را دارد، باید چراغ راهنما سمت دیگر را روشن نماید.
شاید برات جالب باشه :  علائم خرابی سنسور کیلومتر و دلایل آن

 

ساختار چراغ راهنما خودرو

سیستم چراغ راهنما در عین سادگی شامل چند بخش مختلف است و شامل باتری، سوئیچ فلاشر، سوئیچ خودرو، دسته راهنما و لامپ می‌باشد. زمانی که سوئیچ خودرو در حالت روشن قرار می‌گیرد، مدار چراغ راهنما فعال شده و انرژی برق از پنل فیوز به اتومات راهنما یا چشمک‌زن حرارتی منتقل می‌شود. از این بخش هم به سمت دسته راهنما واقع شده در پشت غربیلک فرمان می‌رود. انرژی برق با توجه به جایگاه قرارگیری دسته راهنما به سمت راست یا چپ فرستاده می‌شود.

 

ساختار چراغ راهنما خودرو

 

دلایل سهل‌انگاری رانندگان در استفاده از چراغ راهنما

برخی از رانندگان از چراغ راهنما در مواقع لزوم استفاده نمی‌کنند و مشکلاتی را برای خود و یا دیگران ایجاد می‌نمایند. در خصوص مهمترین دلایل سهل‌انگاری این افراد میتوان به عدم توجه به قوانین رانندگی اشاره کرد. متاسفانه بسیاری از رانندگان به برخی از قوانین رانندگی نظیر روشن کردن چراغ راهنما در مواقع لزوم بی‌اعتنا هستند و از انجام این کار خودداری می‌کنند. برخی دیگر از رانندگان هم دلیل عدم استفاده از چراغ راهنما را نبود خودرو در جاده و خلوت بودن معابر شهری عنوان می‌کنند. با این حال رعایت قوانین ایمنی در هر شرایطی میتواند یک رانندگی امن و مطمئن را به همراه داشته باشد و از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری نماید.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص کاربرد چراغ راهنما خودرو صحبت کردیم و با مهمترین شرایط استفاده از آن آشنا شدیم. چراغ راهنما بیشتر در زمان تغییر جهت، تغییر لاین، خروج از پارک، پارک کردن، دور زدن، گردش در میدان و یا جهت هشدار به سایر رانندگان استفاده می‌شود. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از دوره های آموزشی مجموعه گلپانیا استفاده نمایید.

شاید برات جالب باشه :  آشنایی با انواع لامپ جلو خودرو

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید