جستجو کردن
تفاوت برلیانس موتور بزرگ و کوچک (۱۶۵۰ با ۱۵۰۰ سی سی)

تفاوت برلیانس موتور بزرگ و کوچک (۱۶۵۰ با ۱۵۰۰ سی سی)

فهرست محتوا

برلیانس از خودروهای محبوب چینی است که در ایران توسط شرکت سایپا مورد تولید و مونتاژ قرار می‌گیرد. خودروهای برلیانس از موتورهای مختلفی بهره می‌برند. در این خصوص میتوان به موتورهای 1500 و 1650 سی‌سی اشاره کرد. در این مطلب قصد داریم به بررسی تفاوت برلیانس موتور بزرگ و کوچک (1650 و 1500 سی‌سی) بپردازیم و با مشخصات و مزایا و معایب هر یک از آنها آشنا شویم.

 

بررسی برلیانس موتور کوچک

خودروهای برلیانس‌ سری 200 و 300 که از سال 1393 تا 1395 توسط شرکت سایپا مورد تولید قرار گرفتند، به عنوان برلیانس موتور کوچک محسوب می‌شوند. این خودروها از موتور کوچک با حجم دقیق 1498 سی‌سی با قدرت 103 اسب بخار برخوردار هستند. این اعداد به این معنا هستند که موتور کوچک برلیانس در دورهای پایین با موتورهای بزرگ برابری کرده و تنها در دورهای بالا و زمان شتاب‌گیری اولیه کمی با آن اختلاف دارد. موتور کوچک برلیانس از نوع 16 سوپاپ است. مصرف سوخت این خودروها هم 6.5 لیتر در هر 100 کیلومتر است. موتورهای کوچک در برلیانس‌های سری 300 تنها تا آخر سال 1395 استفاده شدند و بعد از آن یعنی از سال 1396 تا 1399 موتورهای بزرگ 1650 سی‌سی جایگزین آنها گشتند. از معایب برلیانس موتور کوچک باید به تاخیر پدال گاز، عدم کشش و شتاب مناسب در شیب و سربالایی و صدای ناک موتور اشاره کرد.

 

بررسی برلیانس موتور کوچک

 

بررسی برلیانس موتور بزرگ

خودروهای برلیانس سری 300 و کراس که از سال 1396 به بعد وارد بازار شدند، از موتور بزرگ 1650 سی‌سی بهره بردند و بسیاری از ضعف‌های نسخه قبلی را از میان برداشتند. موتور برلیانس 1.65 لیتری از قدرت و گشتاور مناسبی برخوردار است و قدرتی معادل با 114 اسب بخار دارد. حجم این موتور دقیقا 1650 سی‌سی با گشتاور 154 نیوتن متر در 40000 دور در دقیقه است. این میزان گشتاور در دورهای پایین باعث می‌شود تا شتاب و کشش خودرو به شدت افزایش پیدا کند. برای همین سرعت صفر تا صد خودرو در دورهای پایین افزایش زیادی پیدا کرده و شتاب خودرو به طور قابل توجهی زیاد می‌شود.

شاید برات جالب باشه :  دلایل سولفاته شدن باتری ماشین

 

بررسی برلیانس موتور بزرگ

 

از ویژگی‌های برلیانس با موتور بزرگ باید به استاندارد آلایندگی یورو 4 و مصرف سوخت کمی بالاتر اشاره کرد. همچنین این موتورها از شتاب بهتر و سرعت بالاتری برخوردار هستند و مشکل تاخیر دریچه گاز و مشکل ناک موتور در آنها رفع شده است. همین موضوع باعث شده تا عمر مفید موتور 1650 نسبت به 1500 سی‌سی بیشتر باشد و هزینه‌های تعمیر و نگهداری کمتری را به راننده تحمیل کند. تمام این موارد باعث شده تا اغلب افراد خودروهای برلیانس موتور بزرگ را به موتور کوچک ترجیح ‌دهند.

 

فرق برلیانس موتور بزرگ و کوچک

با توجه به توضیحات اشاره شده در بخش‌های قبلی میتوانیم به تفاوت برلیانس موتور بزرگ و کوچک پی ببریم. مهمترین تفاوت خودروهای برلیانس با موتورهای بزرگ و کوچک در میزان حجم موتور، قدرت و گشتاور است. خودروهای برلیانس با موتور کوچک از مصرف سوخت کمی برخوردار هستند و دارای قطعات بسیار ارزان قیمت می‌باشند. با این حال این خودروها از مشکلاتی همچون تاخیر پدال گاز در حرکت اولیه، عدم کشش و شتاب مناسب در شیب و صدای ناک موتور برخوردار می‌باشند. در مقابل خودروهای برلیانس موتور بزرگ مصرف سوخت قابل قبولی دارند و مشکل ناک در حرکت اولیه در آنها رفع شده است. مهمترین عیب این موتورها نسبت به موتورهای 1500 این است که قطعات آن گران‌تر از نسخه قبلی هستند. برای همین هزینه‌های تعمیر و نگهداری در موتورها کمی بالا است.

 

ناک زدن موتور برلیانس

 

ناک زدن موتور برلیانس

 

ناک زدن یکی از مشکلات مربوط به موتور است که سبب خروج صدای بد و ناهنجاری از زیر کاپوت خودرو می‌شود. ناک زدن احتمال آسیب دیدن دیوار سیلندر و پیستون را افزایش داده و عمر موتور را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین این مسئله سبب کاهش توان و افزایش مصرف سوخت خودرو می‌شود. برای همین هر زمان که این مشکل شناسایی و تشخیص داده شود، خیلی سریع باید مرتفع گردد. یکی از راه‌های رفع ناک زدن موتور، استفاده از بنزین سوپر یا مکمل بنزین است. استفاده از بنزین با درجه اکتان بالاتر سبب رفع ناک کردن موتور خودرو می‌شود. همچنین با تنظیم قطعاتی همچون شمع و سیم‌های جدید میتوان این مشکل را برطرف کرد.

شاید برات جالب باشه :  دلایل ترکیدن باتری ماشین‌

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص تفاوت موتور برلیانس 1500 با 1650 صحبت کردیم و با ویژگی‌ها و مزایا و معایب هر کدام آشنا شدیم. برای اینکه شاهد سلامت موتور خودرو باشید، به سرویس‌های دوره‌ای آن توجه کرده و مشکلاتی همچون ناک زدن را سریعا برطرف نمایید. همچنین در صورت مشاهده عملکرد ضعیف موتور میتوانید نسبت به ریمپ کردن خودرو اقدام کرده و ضعف موتوری را تا حد زیادی بهبود ببخشید. ریمپ کردن به معنای نوشتن یک برنامه نرم‌افزاری جدید بر روی واحد کنترل الکترونیکی موتور است. با تغییر نرم‌افزار ایسیو، موتور نزدیک‌تر به حداکثر توانایی‌های خود عمل کرده و توان اسب بخار و گشتاور آن افزایش می‌یابد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص برق خودرو و سایر اجزا خودرو می توانید از دوره های جامع گلپانیا استفاده نمایید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید