جستجو کردن
دلایل روشن شدن چراغ هشدار سیستم کیسه هوا چیست؟

دلایل روشن شدن چراغ هشدار سیستم کیسه هوا چیست؟

فهرست محتوا

کیسه هوا یا ایربگ یکی از تجهیزات ایمنی در خودرو است که ایمنی سرنشینان را تا حد زیادی تامین می‌کند. ایربگ در واقع یک بالشتک اضطراری است که در زمان تصادف پر از باد شده و همچون محافظ میان سرنشین و خودرو قرار می‌گیرد و از سر محافظت می‌کند. برای همین سیستم کیسه هوا خودرو بسیار مهم است و باید نسبت به سالم بودن آن اهمیت داده شود. معمولا زمانی که سیستم ایربگ خودرو دچار مشکل می‌شود، چراغ هشدار آن روشن می‌شود. البته روشن شدن چراغ هشدار سیستم کیسه هوا خودرو به دلایل دیگری هم مربوط است. در این مطلب به بررسی دلایل روشن شدن چراغ هشدار سیستم کیسه هوا می‌پردازیم و با نحوه خاموش کردن آن آشنا می‌شویم.

سیستم کیسه هوا خودرو

ایربگ یا کیسه هوا از مهمترین نوآوری‌ها در زمینه ایمنی خودرو محسوب می‌شود که در زمان تصادف همچون یک بالشتک پر از هوا به سمت سرنشین بیرون آمده و از بروز آسیب به سر او جلوگیری می‌کند. در واقع ایربگ یک بالشتک اضطراری است که در صورت بروز حادثه پر از هوا می‌شود و همچون یک محافظ میان سرنشین و خودرو قرار می‌گیرد. با باز شدن کیسه‌های هوا هم از برخورد سر سرنشین با بخش‌هایی نظیر داشبورد یا فرمان جلوگیری می‌شود.

 

سیستم کیسه هوا خودرو

 

چراغ هشدار سیستم کیسه هوا

سیستم کیسه هوا خودرو همچون هر سیستم دیگر آن در معرض آسیب و خرابی قرار دارد. گاهی اوقات خرابی برخی از قطعات میتواند سبب فعال نشدن کیسه‌های هوا در زمان اضطراری شود و مشکلاتی را برای سرنشینان ایجاد نماید. اولین نشانه سلامت کیسه هوا خودرو هم چراغ هشداردهنده آن است که از انواع چراغ‌های پشت آمپر خودرو محسوب می‌شود. در صورتی که چراغ هشدار ایربگ روشن شود، یعنی مشکلی در سیستم کیسه هوا خودرو رخ داده است و باید برای شناسایی و رفع آن اقدام شود.

شاید برات جالب باشه :  علت ظاهر شدن چراغ ایربگ در خودرو و نحوه خاموش کردن آن

 

چراغ هشدار سیستم کیسه هوا

 

چراغ کیسه هوا میتواند با حروف SRS و یا با کلمه AIR BAG مشخص شود. همچنین گاهی اوقات به شکل یک فرد نشسته با یک توپ بزرگ در مقابل آن است. این توپ بزرگ نشانگر کیسه هوا است. برای همین اگر شاهد روشن شدن چراغی با یکی از این المان‌ها بودید، یعنی نقصی در سیستم کیسه هوا خودرو رخ داده است و کیسه‌های هوا نمیتوانند در زمان بروز حادثه به خوبی باز شوند.

 

دلایل روشن شدن چراغ هشدار سیستم ایربگ خودرو

حال که با چراغ هشداردهنده سیستم کیسه هوا آشنا شدیم، بهتر است به بررسی دلایل روشن شدن آن بپردازیم. این چراغ معمولا تحت یکی از شرایط زیر روشن می‌شود:

 

دلایل روشن شدن چراغ هشدار سیستم ایربگ خودرو

 

  • قفل بودن کامپیوتر کیسه هوا

در زمان تعمیر سیستم کیسه هوا و یا قطعات مرتبط با آن، باید کامپیوتر کیسه هوا را به طور موقت غیر فعال و یا در اصطلاح قفل کرد. حال اگر تعمیرکار به هر دلیلی فعال کردن یا باز کردن قفل کامپیوتر ایربگ را فراموش کند و کامپیوتر در وضعیت قفل باقی بماند، چراغ هشدار کیسه هوا بر روی صفحه داشبورد روشن می‌شود.

  • خرابی کمربند ایمنی

یکی دیگر از دلایل روشن شدن چراغ هشدار سیستم کیسه هوا، خرابی کمربند ایمنی است. این سیستم دارای سنسورهایی است که زمان بسته شدن کمربندهای ایمنی را کنترل می‌کند. حال در صورتی که چیزی وارد سگک کمربند ایمنی شود، در اتصال اختلال ایجاد می‌شود. برای رفع این مشکل تنها باید اجسام خارجی را از سگک کمربند خارج کرد و یا از هوای فشرده برای تمیز کردن آن استفاده کرد.

  • نقص در سنسور صندلی

سنسور صندلی معیوب از دیگر دلایل ظاهر شدن چراغ هشدار ایربگ خودرو است. در صندلی‌های خودروی مجهز به سیستم کیسه هوا، سنسورهایی وجود دارد که نسبت به ضربه حساس هستند و به سیستم ایربگ هشدار می‌دهند. با نشستن سرنشین بر روی صندلی هم این سنسورها برای تشخیص شرایط بحرانی فعال می‌شوند. حال در صورتی که سنسور به درستی کار نکند و مشکل داشته باشد، چراغ ایربگ روشن می‌گردد. در واقع کامپیوتر نقص سنسورها را تشخیص داده و سبب روشن شدن چراغ سیستم کیسه هوا می‌شود.

  • خوردگی ماژول کیسه هوا

ماژول کنترل ایربگ معمولا در زیر صندلی راننده یا کمک راننده قرار دارد. در صورتی که این ماژول به هر دلیلی در معرض رطوبت و آب قرار بگیرد، دچار آسیب و خوردگی شده و عمر آن کاهش پیدا می‌کند. خوردگی یا اتصال کوتاه ماژول کنترل کیسه هوا هم سبب ایجاد یک کد عیب‌یابی و روشن شدن چراغ هشدار کیسه هوا می‌گردد.

  • خرابی فنر ساعت

فنر ساعت کیسه هوا قطعه‌ای است که بین ایربگ و سیم‌کشی برق ثبات برقرار می‌کند. این قطعه در داخل فرمان قرار دارد و به طور دائم با کامپیوتر کیسه هوا در ارتباط است. در صورتی که نوارهای مدار فرسوده یا شکننده شوند، کیسه هوا یک خطای نرم‌افزاری را به ماژول کنترل ایربگ گزارش داده و سبب روشن شدن چراغ کیسه هوا می‌شود. در صورت خرابی فنر ساعت ایربگ باید آن را با یک قطعه جدید جایگزین کرد. جایگزینی قطعات هم باید توسط افراد متخصص در این حوزه صورت بگیرد.

  • خالی شدن باتری پشتیبان

کامپیوتر کیسه هوا به یک باتری پشتیبان نیاز دارد تا داده‌های دریافتی خود را حفظ کند. این باتری حتی زمانی که خودرو خاموش است به کار خود ادامه می‌دهد. حال با خالی شدن باتری پشتیبان، چراغ کیسه هوا روشن می‌شود. این مشکل با شارژ باتری قابل رفع است. با این حال برای رفع مشکل به طور کامل باید خطای کد نرم‌افزاری را از ماژول کنترل کیسه هوا با دستگاه حذف کرد.

  • تصادفات

به عنوان آخرین دلیل روشن شدن چراغ هشدار سیستم کیسه هوا خودرو باید به تصادفات قبلی اشاره کرد. در صورتی که خودرو قبلا تصادف داشته باشد، این احتمال وجود دارد که ایربگ‌های آن به درستی تعمیر نشده‌اند. برخی از قطعات سیستم کیسه هوا نظیر فنر ساعت و کشنده کمربند ایمنی تنها یک بار استفاده می‌شوند و بعد از آن نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. برای همین پس از تصادف و باز شدن کیسه هوا باید آنها را تعویض کرد. بعد از تعویض قطعات هم سیستم ایربگ باید مجددا مورد تنظیم قرار بگیرد تا در تصادفات بعدی دچار مشکل نشود.

شاید برات جالب باشه :  چگونه از لرزش خودرو هنگام کولر گرفتن جلوگیری کنیم؟

 

چگونه چراغ ایربگ را خاموش کنیم؟

از آنجایی که سیستم کیسه هوا نقش مهمی در ایمنی سرنشینان خودرو دارد، خاموش کردن چراغ آن توصیه نمی‌شود. با این حال اگر قصد دارید به طور موقت این چراغ را خاموش کنید، بهتر است آن را نزد یک کارشناس متخصص ببرید. برخی از رانندگان از روش‌های غیر اصولی برای خاموش کردن چراغ هشدار ایربگ استفاده می‌کنند که سبب آسیب به سیستم و یا برخی از قطعات آن می‌شوند.

 

جمع بندی

در این مطلب از سایت گلپانیا در خصوص دلایل روشن شدن چراغ هشدار سیستم کیسه هوا خودرو صحبت کردیم. همانطور که اشاره کردیم مواردی نظیر قفل بودن کامپیوتر کیسه هوا، خرابی کمربند ایمنی، نقص در سنسور صندلی، خرابی فنر ساعت، خالی شدن باتری پشتیبان و خوردگی ماژول کنترل کیسه هوا از مهمترین دلایل روشن شدن چراغ هشدار ایربگ است. با روشن شدن چراغ ایربگ نسبت به رفع مشکل اقدام کنید تا مانع از بروز مشکل در عملکرد سیستم کیسه هوای خودرو شوید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید