جستجو کردن

اقدامات حیاتی در زمان داغ کردن موتور

اقدامات حیاتی در زمان داغ کردن موتور
14 اسفند 1403
بدون دیدگاه
تعداد بازدید : 658
فهرست محتوا

یکی از مشکلاتی که برخی از رانندگان در حین رانندگی با آن مواجه می‌شوند، داغ کردن موتور است. این اتفاق بیشتر در روزهای گرم سال و یا در ترافیک‌های سنگین رخ می‌دهد. در این شرایط رانندگان باید خونسردی خود را حفظ کرده و اقدامات لازم را انجام دهند. در این مطلب قرار است در خصوص اقدامات حیاتی در زمان داغ کردن موتور خودرو صحبت کنیم و با راهکارهای اساسی در این خصوص آشنا شویم.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

 

دلایل داغ کردن موتور خودرو

دلایل زیادی در داغ کردن موتور خودرو نقش دارند که مهمترین آنها عبارت است از:

  • خرابی ترموستات: ترموستات قطعه‌ای میان رادیاتور و پیشرانه است که وظیفه کنترل دمای آب و هدایت آن به پیشرانه را بر عهده دارد. در صورتی که ترموستات خراب شود، دمای آب به خوبی کنترل نمی‌شود. همچنین در این حالت مانع از رسیدن آب رادیاتور به اطراف موتور می‌شود که در نهایت منجر به داغ کردن موتور می‌گردد.
  • نبود روغن موتور: روغن موتور در کنار خاصیت روان‌کنندگی که دارد، از قابلیت خنک کردن قطعات داخل موتور نیز برخوردار است. برای همین در صورت کاهش سطح روغن، موتور در معرض داغ شدن قرار می‌گیرد. این مسئله میتواند سبب تاب برداشتن پیستون‌ها شود و هزینه زیادی را به راننده تحمیل کند.
  • خرابی فن رادیاتور: از دیگر دلایل داغ کردن موتور ماشین باید به خرابی فن رادیاتور اشاره کرد. فن رادیاتور وظیفه انتقال هوا به رادیاتور و خنک کردن آب برگشتی از موتور را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه آسیب ببیند، جریان هوا به درستی وارد رادیاتور نشده و دمای مایع خنک کننده به میزان کافی کاهش نمی‌یابد. همین مسئله منجر به افزایش دمای موتور می‌گردد.
  • خرابی واتر پمپ: در صورت خرابی یا شکستگی پروانه واتر پمپ، ورود مایع خنک کننده با سرعت مطلوب انجام نشده و سبب کاهش آب ورودی به پیشرانه و افزایش دمای آن می‌شود.

 

اقدامات ضروری در زمان داغ کردن موتور ماشین

یکی از مهمترین نشانه‌های داغ کردن موتور، بالا رفتن آمپر آب است. در این شرایط معمولا چراغ چک آمپر نیز روشن می‌شود. در این شرایط اقدامات زیر بهتر است به ترتیب انجام شوند:

 

اقدامات ضروری در زمان داغ کردن موتور ماشین

 

  1. ماشین را متوقف کنید

در اولین قدم باید خودرو را در یک مکان مناسب متوقف کرد. در صورتی که امکان دارد خودرو را در زیر سایه متوقف کرده و از قرارگیری در زیر نور مستقیم خورشید خودداری نمایید. در صورتی که راننده به این موضوع توجهی نکرده و به رانندگی ادامه دهد، هیچ کمکی به خنک شدن موتور نکرده و حتی وضعیت را بدتر می‌کند. نکته‌ای که در این زمان وجود دارد این است که بعد از توقف خودرو به هیچ وجه ماشین را خاموش نکنید. در غیر این صورت احتمال چسبیدن پیستون‌ها به بدنه سیلندر در موتور وجود دارد. این امر خسارت زیادی را به راننده تحمیل می‌کند.

  1. درب کاپوت را باز و کولر را روشن کنید

بعد از توقف خودرو، درب کاپوت را باز کنید تا هوا خیلی راحت‌تر در اطراف موتور جریان پیدا کند. این کار به خنک شدن موتور کمک زیادی می‌کند. توجه داشته باشید که در این شرایط نباید درب رادیاتور را باز کرد. چرا که احتمال پاشش آب داغ با فشار زیاد وجود دارد و پوست سر و صورت را در معرض سوختگی قرار می‌دهد.

 

درب کاپوت را باز و کولر را روشن کنید

 

بعد از گذشت مدت زمانی کولر خودرو را روشن کنید. با این کار فن با دور تند شروع به کار کردن می‌کند و عملکرد سیستم خنک‌کننده موتور تقویت می‌شود. این مسئله در کاهش سریع دمای موتور نقش کلیدی دارد.

  1. پدال گاز را فشار دهید

در این مرحله خودرو را در حالت ایستاده خلاص کرده و به آرامی پدال گاز را فشار دهید. با این کار فن و واتر پمپ با سرعت بیشتری به کار خود ادامه می‌دهند و سرعت عمل سیستم خنک کننده جهت کاهش دمای موتور بیشتر می‌شود.

  1. بخاری را روشن کنید

شاید این اقدام کمی عجیب به نظر برسد. اما بعد از چند دقیقه باید سیستم تهویه مطبوع را از حالت کولر و سرمایشی بر روی حالت بخاری تنظیم کرد. این کار باعث می‌شود تا بخشی از حرارت موتور وارد کابین خودرو شود و حرارت موتور سریع‌تر کاهش پیدا کند.

  1. بر روی رادیاتور کمی آب بریزید

در آخرین گام از اقدامات حیاتی در زمان داغ کردن موتور، ریختن کمی آب خنک بر روی رادیاتور است. آب باید تنها بر روی رادیاتور ریخته شود و بر روی بدنه موتور نریزد. با این کار رادیاتور میتواند وظیفه خود در کاهش دمای آب سیستم خنک کننده را بهتر انجام دهد. بعد از چند دقیقه که آمپر آب پایین آمد، درب رادیاتور را با آب احتیاط باز کرده و کمی آب به آن اضافه کنید. در این شرایط دمای موتور به حد مطلوب کاهش یافته و میتوانید به ادامه رانندگی بپردازید.

 

چگونه از داغ شدن موتور جلوگیری کنیم؟

 

چگونه از داغ شدن موتور جلوگیری کنیم؟

 

برای جلوگیری از داغ شدن موتور به چند نکته توجه داشته باشید. در صورت امکان خودرو را در سایه پارک کرده و از توقف خودرو در معرض تابش نور خورشید خودداری کنید. کمی از شیشه‌ها را پایین نگه دارید تا هوای گرم تخلیه شود. در روزهای گرم سال هم از خنک کننده موتور استفاده کنید و همواره به آمپر آب خودرو توجه داشته باشید.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص اقدامات حیاتی در زمان داغ کردن موتور خودرو صحبت کردیم. اگر در حین رانندگی متوجه داغ شدن موتور ماشین شدید، خودرو را متوقف کرده و اقدامات اشاره شده در متن را به ترتیب انجام دهید. بعد از انجام این کارها حتما دلیل داغ شدن موتور را شناسایی کرده و در اولین فرصت به رفع مشکل بپردازید.

اگر شما هم به دنبال یادگیری و ورود به دنیای خودرو هستید، اکنون زمان مناسبی است. با ثبت‌نام در دوره‌های تخصصی خودرو مجموعه گلپانیا، می‌توانید آینده شغلی خود را روشن‌تر کنید.

شاید برات جالب باشه :  راه‌های ساده برای رفع کاهش قدرت موتور

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات پیشنهادی