گرمکن و سردکن صندلی از جمله آپشنهای جذاب در خودروهای مدرن است که از طریق آنها میتوان میزان حرارت و خنکی صندلی خودرو را به حد دلخواه تنظیم کرد. گرمکن صندلی باعث گرم شدن صندلی در فصل سرما شده و احساس مطبوعی را در خودرو برای سرنشینان ایجاد میکند. تنها باید آن را به درستی تنظیم کرده تا به شکل موثری عمل کند. در ادامه مطلب با نحوه تنظیم گرمایش گرمکن صندلی ماشین و نحوه عملکرد آن آشنا میشویم.
گرمکن صندلی خودرو چیست؟
سیستم گرمکن صندلی ماشین یکی از تکنولوژیهای موجود در خودروهای مدرن است که با استفاده از آن امکان گرم شدن صندلیها در فصل سرما فراهم است. در حال حاضر این سیستم به صورت فابریک بر روی بسیاری از خودروهای مدرن و امروزی وجود دارد. با این حال امکان نصب و فعال کردن آن در خودروهای دیگر نیز فراهم است. گرمکن صندلی ماشین شامل المنت یا سیمپیچهایی است که در صندلی به کار میروند.
این المنتها در بخش نشیمنگاه و پشتی صندلی قرار گرفته و با عبور جریان الکتریکی یا همان برق گرم میشوند. میزان گرمای المنتها هم به میزان جریان عبوری از آنها بستگی دارد. هر چقدر جریان بیشتر شود، گرمای حاصل از این سیستم نیز بیشتر میشود. برای همین در فصل زمستان میتوان آن را به گونهای تنظیم کرد که از سرد شدن پاها جلوگیری گردد.
تاریخچه گرمکن صندلی ماشین
طبق بسیاری از اطلاعات و گزارشات موجود، سیستم گرمکن صندلی برای اولین بار توسط شرکت جنرال موتورز اختراع شد. شخصی به نام رابرت بلارد در سال 1951 برای ثبت اختراع خود اقدام کرد و حق اختراع گرمکن صندلی خودرو را با نام خود به ثبت رساند. البته حدود 15 سال طول کشید تا این فناوری در اولین خودروی تولیدی یعنی کادیلاک فلیتوود 1996 به کار رود.
نحوه عملکرد سیستم گرمکن صندلی خودرو
سیستم گرمکن صندلی ماشین شامل المنت یا سیمپیچهای حرارتی است که در زیر روکش صندلی قرار میگیرند. این قطعات با عبور جریان برق داغ شده و صندلی خودرو را گرم میکنند. برق مورد نیاز سیستم گرمکن صندلی هم از طریق باتری تامین میشود. از دیگر اجزای مهم این سیستم باید به ترموستات اشاره کرد که مانع از افزایش بیش از حد دمای صندلی شده و خروجی گرما را کنترل میکند. در صورتی که میزان حرارت سیمپیچ یا المنت از حد مطلوب بیشتر شود، سیستم به طور خودکار خاموش میشود. خوب است اشاره شود که گرمکن صندلی بیشتر بر روی صندلیهای چرمی کاربرد دارد. با این حال بر روی صندلیهای پارچهای نیز قابل استفاده است.
تنظیم گرمایش گرمکن صندلی خودرو
در خودروهای مجهز به سیستم گرمکن صندلی میتوان از تنظیمات خودکار برای تنظیم دمای صندلیها استفاده کرد. این عملیات بین صندلی راننده و سرنشین متفاوت است. در عملکرد خودکار صندلی راننده در صورتی که دمای محیط زیر 10 درجه سانتیگراد باشد، گرمایش گرمکن صندلی به طور خودکار شروع به کار میکند. اما در صندلی سرنشین با توجه به دمای خارجی و آخرین تنظیمات صورت گرفته، سیستم شروع به کار میکند. برای تنظیم گرمایش گرمکن صندلی خودرو باید در ابتدا دکمه تنظیمات را در بالای صفحه نمایش فشار داده و سپس دکمه تهویه را انتخاب کرد. در این حالت باید گرمایش را در سطوح کم، متوسط و یا زیاد برای هر صندلی خودرو فعال یا غیر فعال کرد.
مزایای گرمکن صندلی نسبت به بخاری
بخاری ماشین سیستمی است که به کمک آن دمای داخل کابین افزایش پیدا میکند. این سیستم با سیستم خنککننده موتور خودرو عملکرد تنگاتنگی دارد و از گرمای پیشرانه جهت گرم کردن کابین خودرو استفاده میکند. حال سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح است این است که سیستم گرمکن صندلی چه تفاوتی با بخاری دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که گرمکن صندلی ماشین انرژی کمتری نسبت به بخاری مصرف میکند. از سوی دیگر گرمای ایجاد شده توسط آن به رفع گرفتگی عضلات کمک میکند و حس خوبی را در راننده و سایر سرنشینان ایجاد میکند. اما در بخاری این قابلیت وجود ندارد و تنها دمای داخل کابین افزایش مییابد.
چند نکته ایمنی در خصوص سیستم گرمکن ماشین
برای استفاده از سیستم گرمکن صندلی ماشین باید چند نکته را مدنظر قرار داده تا از هرگونه خسارت مالی و جانی خودداری شود.
- در زمان ترک خودرو، سیستم باید خاموش و غیر فعال شود.
- در صورتی که مایعی بر روی سیستم گرمکن صندلی ریخته شود، باید فورا سیستم را خاموش کرد.
- هرگونه اتوکشی یا شستشوی صندلیهای دارای سیستم گرمایشی ممنوع است.
جمع بندی
گرمکن صندلی از آپشنهای کاربردی در خودروهای مدرن است که باعث گرم شدن صندلی و ایجاد حس گرمای مطلوب در سرنشینان میشود. با این که این سیستم به طور فابریک در خودروهای مدرن وجود دارد، اما در خودروهای دیگر هم میتوان به نصب سیستم گرمکن صندلی پرداخته و از مزایای آن بهرهمند گشت. با تنظیم گرمایش گرمکن صندلی ماشین میتوان از گرمای مطبوع آن به خوبی بهره برده و حس خوشایندی را در حین سفر تجربه کرد. در صورت نیاز به دوره های گلپانیا از طریق سایت ثبت نام نمایید.