جستجو کردن
علت خرابی فرمان برقی خودرو

علت خرابی فرمان برقی خودرو

فهرست محتوا

فرمان برقی از انواع فرمان در خودرو است. این فرمان‌ها نسبت به فرمان‌های معمولی تفاوت و مزایای زیادی دارند که مهمترین آن چرخش راحت فرمان است. فرمان‌های برقی خیلی راحت می‌چرخند و سبب خستگی دست‌های راننده نمی‌شوند. حال گاهی اوقات این فرمان‌ها دچار خرابی شده و نیاز به تعمیر پیدا می‌کنند. در ادامه مطلب به بررسی علل خرابی فرمان برقی خودرو می‌پردازیم و با نشانه‌های خرابی آن آشنا می‌شویم.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

فرمان برقی چیست؟

فرمان برقی چیست؟

فرمان برقی یا EPS (Electic Power System)، از فرمان‌های نسبتا جدید است که در بسیاری از خودروهای مدرن و امروزی مشاهده می‌شود. عملکرد فرمان برقی مشابه با عملکرد فرمان هیدرولیکی است. با این تفاوت که در فرمان برقی به جای استفاده از نیروی هیدرولیکی، از موتور الکترونیکی استفاده می‌شود. این موتور میتواند نیروی لازم جهت چرخش فرمان توسط راننده را مهیا نماید تا چرخش فرمان به راحتی انجام شود.

استفاده از نیروی موتور مستقل در فرمان برقی، مانع از مصرف انرژی زیاد از خودرو می‌شود. این فرمان‌ها میتوانند امنیت خودرو را در زمان رانندگی افزایش دهند و مانع از خستگی و فشار به دست راننده شوند. فرمان برقی به دلیل چرخش راحت هیچ فشاری را به دست راننده وارد نکرده و از این نظر میزان خستگی راننده را به حداقل می‌رساند. پس به طور کلی فرمان برقی مانع استفاده از قطعات اضافی در خودرو شده و در کاهش مصرف سوخت خودرو تاثیر زیادی می‌گذارد.

مزایای فرمان برقی نسبت به فرمان هیدرولیکی

مزایای فرمان برقی نسبت به فرمان هیدرولیکی

فرمان برقی و فرمان هیدرولیکی هر دو از چرخش آسان برخوردار هستند. با این حال تفاوت‌هایی با هم دارند که بهتر است به آنها توجه شود. مزایا و برتری‌های فرمان برقی نسبت به فرمان هیدرولیکی عبارت است از: طول عمر بیشتر، موتور الکترونیکی مجزا، افزایش ایمنی در خودرو، حذف جک هیدرولیک و روغن هیدرولیک.

دلایل خرابی فرمان برقی در خودرو چیست؟

دلایل خرابی فرمان برقی در خودرو چیست؟

فرمان برقی معمولا به دلایل مختلفی دچار خرابی شده و از کار می‌افتد. در رابطه با مهمترین دلایل خرابی فرمان برقی خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1- خرابی جعبه فرمان

جعبه فرمان از بخش‌های مهم و اصلی فرمان برقی است که مجموعه‌ای از اتصالات و شفت‌های U شکل را به فرمان متصل می‌کند. جعبه فرمان همچون اغلب قطعات خودرو از نوع مصرفی است و پس از مدتی دچار فرسودگی و خرابی می‌شود. با خراب شدن جعبه فرمان مشکلات زیادی در فرمان برقی خودرو ایجاد می‌شود. برای همین یکی از دلایل خرابی فرمان برقی، خراب شدن و فرسودگی جعبه فرمان است.

2- خرابی پمپ فرمان

یکی از قطعات اصلی در سیستم فرمان برقی، پمپ فرمان است. این قطعه باعث می‌شود تا راننده چرخش فرمان را به راحتی انجام دهد. برای همین اگر مشکلی برای پمپ فرمان رخ دهد، در چرخش و حرکت فرمان برقی نیز مشکل ایجاد می‌گردد. البته خرابی پمپ فرمان سبب عدم چرخش فرمان نشده و تنها آن را سخت‌تر از حالت معمول می‌نماید. به طوری که راننده نیاز به نیروی مضاعف برای چرخش فرمان پیدا می‌کند.

3- آسیب یا خرابی تسمه فرمان

از دیگر دلایل خرابی و از کار افتادن فرمان برقی باید به ایراد در تسمه فرمان اشاره کرد. این قطعه همچون جعبه فرمان و پمپ فرمان دارای طول عمر مشخصی است و پس از مدتی نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. در صورتی که تسمه فرمان برقی خراب و مستهلک شود، سبب سفت شدن فرمان برقی و از کار افتادن آن می‌شود. در این شرایط باید تسمه فرمان برقی را تعویض کرده تا مشکل خیلی زود مرتفع گردد.

4- مایع فرمان برقی

مایع فرمان برقی هم در خرابی آن تاثیرگذار است. این مایع به تدریج دچار افزایش غلظت شده و از حالت روان و معمول خود خارج می‌شود. در این حالت فرمان برقی دچار سفت‌شدگی شده و در چرخش با مشکل مواجه می‌شود.

5- رانندگی با سرعت بالا در جاده‌های ناهموار

خرابی فرمان برقی خودرو تنها به خرابی سیستم و قطعات آن مربوط نبوده و نحوه رانندگی هم در خرابی آن تاثیرگذار است. در صورتی که با سرعت بالا در جاده‌های ناهموار و دارای دست‌انداز رانندگی شود، سیستم فرمان برقی دچار مشکل می‌شود. برای همین بهترین کار این است که در مسیرهای دارای دست‌انداز با سرعت مناسب رانندگی نمایید و سرعت خودرو را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.

6- رانندگی در معابر آب گرفته

از دیگر دلایل خرابی فرمان برقی خودرو باید به رانندگی در جاده‌ها و معابر خیس با آب بیش از حد اشاره کرد. دلیل آن هم این است که الکتروموتور EPS به گشتاور متصل است. آب میتواند خیلی سریع به موتور الکتریکی نفوذ کرده و به آن آسیب برساند. همین موضوع سبب خرابی فرمان برقی خودرو می‌گردد. توجه داشته باشید که موتور الکتریکی قابل تعمیر نبوده و در صورت خرابی باید مورد تعویض قرار بگیرد. برای همین حتما به نحوه رانندگی در معابر توجه داشته باشید.

علائم و نشانه‌های خرابی فرمان برقی

حال که با علل خرابی فرمان برقی در خودرو آشنا شدیم، بهتر است به سراغ بررسی علائم و نشانه‌های خرابی آن برویم. زمانی که فرمان برقی دچار خرابی و مشکل شود، همچون قبل عمل نکرده و دچار تغییراتی می‌شود. از جمله:

  • سفت شدن فرمان برقی

از رایج‌ترین نشانه‌های خرابی فرمان برقی خودرو باید به سفت شدن فرمان اشاره کرد. فرمان برقی از عملکرد نرم و روانی برخوردار است. برای همین اگر در زمان چرخش فرمان متوجه کند یا سفت بودن آن شدید، احتمالا نقصی در سیستم فرمان برقی رخ داده است. همچنین اگر چرخش فرمان بیش از حد معمول طول کشیده و سبب خستگی دست شود، احتمالا مایع آن کاهش پیدا کرده است.

  • شل شدن فرمان برقی

اگر فرمان برقی شل شود، یعنی در سیستم فرمان برقی اختلالی رخ داده است. فرمان برقی در حالت عادی و معمول نباید شل یا سفت باشد. برای همین اگر در زمان چرخش فرمان متوجه شل بودن نامعقول آن شدید، باید به بررسی سیستم بپردازید تا مشکل را شناسایی و مرتفع نمایید.

  • خروج سروصدای زیاد

یکی دیگر از نشانه‌های خرابی فرمان برقی خودرو، خروج سروصدا است. در صورتی که صدای ناله یا جیرجیر از بخش فرمان خارج شود، یعنی فرمان برقی دچار مشکل شده است. در این شرایط باید به یک تعمیرکار متخصص مراجعه نمایید تا سیستم مورد بررسی قرار گرفته و از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری شود.

آموزش تعمیر فرمان برقی با دوره جامع گلپانیا

آموزش تعمیر فرمان برقی با دوره جامع گلپانیا

اگر قصد دارید با سیستم فرمان برقی و هیدرولیک خودرو به خوبی آشنا شوید و نحوه مونتاژ و دمونتاژ انواع فرمان برقی را یاد بگیرید، ما به شما دوره جامع فرمان برقی گلپانیا را پیشنهاد می‌کنیم. این دوره شامل 10 ساعت آموزش در رابطه با سیستم هیدرولیک خودرو، عملکرد فرمان برقی، باز و بسته کردن فرمان برقی از روی خودرو و موارد دیگر است. پس از شرکت در این دوره میتوانید به خوبی هرگونه عیب و ایراد در سیستم فرمان برقی را شناسایی کرده و آن را رفع نمایید. همچنین محتوای این دوره به قدری جامع و کامل است که میتوانید وارد بازار کار شوید و از این طریق کسب درآمد نمایید.

جمع بندی

در این مطلب با علل خرابی فرمان برقی خودرو آشنا شدیم. همانطور که متوجه شدیم مواردی همچون خرابی جعبه فرمان، خرابی تسمه فرمان، کاهش یا افزایش غلظت مایع فرمان، رانندگی در جاده‌های ناهموار با سرعت بالا و رانندگی در معابر آب گرفته سبب خرابی فرمان برقی خودرو می‌شوند. با خرابی فرمان برقی، چرخش آن به سختی صورت گرفته و یا فرمان بیش از حد شل می‌شود. پس به این موارد توجه داشته باشید تا بتوانید از فرمان برقی به بهترین شکل ممکن استفاده نمایید.

شاید برات جالب باشه :  علائم خرابی انژکتور چیست؟

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .
جدیدترین مقالات
جدیدترین محصولات

دیدگاهتان را بنویسید