جستجو کردن
دلایل روشن نشدن چراغ‌های ماشین

دلایل روشن نشدن چراغ‌های ماشین

فهرست محتوا

چراغ‌ها جزو قطعات مهم در خودرو هستند که به رانندگی بهتر و روشن کردن فضای پیرامون کمک می‌کنند. سیستم روشنایی خودرو میتواند موجب دید بهتر راننده در شب شود و مانع از بروز تصادف و مشکلات دیگر شود. حال گاهی اوقات چراغ خودرو روشن نشده و از کار می‌افتد. روشن نشدن چراغ‌های خودرو دلایل مختلفی دارد. با اطلاع از علل این موضوع میتوان مشکل را عیب‌یابی کرده و در صورت امکان آن را برطرف کرد. در ادامه به بررسی دلایل روشن نشدن چراغ‌های ماشین می‌پردازیم و با چند نکته جهت افزایش طول عمر چراغ‌های ماشین آشنا می‌شویم.

 

نقش چراغ و سیستم روشنایی خودرو

سیستم روشنایی خودرو شامل قطعات مهمی از جمله چراغ‌های جلو، فلاشرهای جلو و عقب و موارد دیگر است. این سیستم سبب روشن شدن مسیر رانندگی و همچنین تشخیص خودرو توسط دیگران می‌شود. در واقع سیستم روشنایی خودرو یک سیستم ایمنی محسوب شده و در رانندگی با امنیت بالا نقش مهمی دارد.

 

نقش چراغ و سیستم روشنایی خودرو

 

سیستم روشنایی خودرو شامل دو نوع چراغ‌های داخل کابین و چراغ‌های روی بدنه است. چراغ‌های روی بدنه تعداد بیشتری دارند و شامل انواعی همچون چراغ‌های بزرگ جلو، چراغ‌های کوچک جلو، چراغ‌های ترمز، چراغ‌های مه شکن، چراغ‌های خطر و غیره می‌شوند. چراغ داخل کابین هم شامل 5 نوع یعنی چراغ صفحه، چراغ نقشه‌خوانی، چراغ صندوق عقب، چراغ جعبه داشبورد و چراغ مطالعه سرنشین است.

 

دلایل روشن نشدن چراغ‌های خودرو چیست؟

 

چند نکته جهت افزایش طول عمر چراغ‌های ماشین

 

1- سوختن چراغ‌ها

یکی از دلایل رایج روشن نشدن چراغ‌ها مربوط به سوختگی آنها است. در صورتی که سیم پیچ داخل لامپ از فلز تهیه شده باشد، به دلیل حرارت زیاد به نقطه ذوب می‌رسد. حال اگر ولتاژ برق به طور ناگهانی تغییر پیدا کند، درجه حرارت سیم پیچ بالا رفته و سیم دچار حالت ذوب و پارگی می‌شود. با پارگی سیم چراغ نیز از کار افتاده و به طور ناگهانی خاموش می‌شود. برای همین استفاده از لامپ‌های باکیفیت برای خودرو مهم است و میتواند از این موضوع تا حد زیادی جلوگیری نماید.

شاید برات جالب باشه :  طول عمر باتری ماشین چقدر است؟

2- قطع اتصال سیم یا سوختن آن

معمولا سیمی‌های چراغ‌های جلو به موتور وصل هستند و از این طریق موجب روشن شدن آنها می‌شوند. گاهی اوقات شل شدن یا سوختگی سیم‌ها میتواند سبب روشن نشدن چراغ‌های خودرو شود. برای پی بردن به این موضوع میتوان محل اتصال سیم‌ها را بررسی کرده و نسبت به سالم بودن و شل نبودن آنها اطمینان پیدا کرد. در صورتی که اتصالات شل باشند، میتوان با سفت کردن آنها مشکل را برطرف کرد. در صورتی هم که سیم‌ها دچار سوختگی شده باشند، باید مورد تعویض قرار بگیرند.

3- نصب اشتباه لامپ

در صورتی که از لامپ نامناسب برای خودرو استفاده شود و یا لامپ به درستی در جای خود قرار نگیرد، ممکن است در روشن شدن با مشکل مواجه شود. توان مصرفی چراغ‌های خودرو باید متناسب با استانداردهای ماشین باشد. برای همین برای خرید چراغ‌ها باید طبق استانداردهای کارخانه عمل کرد. در صورتی که چراغ با آمپر و ولتاژ نوشته شده بر روی دینام و باتری خودرو مطابقت داشته باشد، کارایی خوبی از خود نشان می‌دهد. در غیر این صورت ممکن است بسوزد و به طور ناگهانی خاموش شود.

4- آسیب دیدن رله

رله یکی از اجزای سیستم روشنایی خودرو است که وظیفه تامین برق چراغ‌های جلو را برعهده دارد. در صورتی که رله خودرو دچار آسیب شود، احتمال روشن نشدن چراغ‌های ماشین نیز افزایش پیدا می‌کند. برای رفع این مشکل رله باید مورد تعویض قرار بگیرد تا مشکل روشن نشدن چراغ‌ها برطرف شود.

5- سوختگی فیوز

فیوز قطعه کوچک الکتریکی بوده که برای محافظت از مدارهای الکتریکی خودرو در برابر آسیب‌های ناشی از جریان قوی استفاده می‌شود. حال اگر فیوز دچار سوختگی شود، احتمال روشن نشدن چراغ‌های خودرو نیز بیشتر می‌شود. در این مواقع میتوان با تعویض فیوز نیز مشکل را برطرف کرد.

شاید برات جالب باشه :  نقشه‌ برق خودرو چیست و چه کاربردی در تعمیرات دارند؟

6- ضعیف شدن باتری

چراغ‌های خودرو جهت روشن شدن باید از برق استفاده کنند. باتری خودرو هم میتواند جریان الکتریکی مورد نیاز برای چراغ خودرو را تامین نماید. برای همین اگر باتری خودرو ضعیف و یا خراب شده باشد، میتواند در روشن شدن چراغ‌ها اختلال ایجاد کند.

7- لمس قسمت شیشه‌ای لامپ در زمان تعویض

یکی از دلایل نسبتا عجیب روشن نشدن چراغ‌های خودرو، لمس بخش شیشه‌ای لامپ در زمان تعویض است که میتواند موجب سوختگی لامپ و در نتیجه روشن نشدن آن شود. چربی انگشت‌های دست سبب می‌شود تا حرارت در یک نقطه حباب شیشه‌ای تمرکز پیدا کند و لامپ زودتر دچار خرابی شود. برای همین در زمان تعویض لامپ معمولا از یک دستمال تمیز استفاده می‌شود.

8- معیوب بودن سوکت

به عنوان آخرین علت روشن نشدن چراغ‌های خودرو باید به معیوب بودن سوکت اشاره کرد. عواملی همچون اتصال ضعیف، خوردگی، رطوبت و موارد دیگر سبب خرابی سوکت می‌شوند. اگر راننده به سلامتی سوکت اهمیت داده و به صورت دوره‌ای به بررسی آن بپردازد، میتواند مانع از مشکلاتی نظیر روشن نشدن چراغ‌های خودرو شود. بهترین زمان برای چک کردن سوکت‌ها در زمان تعویض لامپ خودرو است. در رابطه با علائم سوختگی یا معیوب بودن سوکت باید به تغییر رنگ آنها از سفید به قهوه‌ای یا آبی اشاره کرد.

 

بهترین چراغ برای خودرو کدام است؟

یکی از راه‌هایی که در جهت افزایش طول عمر چراغ‌های خودرو میتوان انجام داد، خرید بهترین نوع چراغ است. معمولا چراغ‌های خودرو به سه دسته چراغ‌های هالوژن، زنون و ال‌ای‌دی تقسیم می‌شوند. در این میان چراغ‌های هالوژن زودتر از سایر موارد با اختلال مواجه می‌شوند. اما چراغ‌های LED دوام و طول عمر بیشتری دارند. با این حال قیمت آنها کمی بالا است و مدل‌های باکیفیت آن کمی سخت پیدا می‌شود.

شاید برات جالب باشه :  انواع باتری خودرو

 

بهترین چراغ برای خودرو کدام است؟

 

چند نکته جهت افزایش طول عمر چراغ‌های ماشین

 

چند نکته جهت افزایش طول عمر چراغ‌های ماشین

 

  • چراغ‌ها را از برندهای معتبر تهیه نمایید.
  • از داغ شدن چراغ‌ها تا حد امکان جلوگیری نمایید.
  • در زمان رانندگی در شب کمتر از چراغ‌های نور بالا استفاده کنید.
  • در طول روز از روشن کردن بی‌مورد چراغ‌ها و یا چراغ زدن خودداری نمایید.
  • هنگام رانندگی در شب، چراغ‌های ماشین را بیش از 5 ساعت روشن نگذارید.
  • از تغییر حالت نور بالا به پایین چراغ‌ها و بالعکس در زمان رانندگی در شب خودداری کنید.
  • در صورتی که یکی از چراغ‌های جلوی خودرو دچار سوختگی شود، احتمال افزایش سوختگی چراغ دیگر نیز بیشتر می‌شود. چرا که میزان جریان برق روی چراغ سالم بیشتر شده و آن را در معرض سوختگی قرار می‌دهد. برای همین در صورت سوختن چراغ، خیلی سریع آن را تعویض نمایید.

 

جمع بندی

دلایل زیادی در روشن نشدن چراغ‌های ماشین دخیل هستند. در این رابطه باید به سوختن لامپ، نصب اشتباه لامپ، سوختگی یا شل شدن سیم‌ها، سوختن فیوز، معیوب بودن سوییچ کنترل، ضعیف شدن باتری و خرابی سوکت اشاره کرد. در صورتی که در زمینه تعمیرات خودرو تخصص داشته باشید، میتوانید شخصا برای رفع این مشکل اقدام نمایید. در غیر این صورت بهتر است خودرو را به یک تعمیرکار مجرب بسپارید تا مشکل روشن نشدن چراغ‌ها برطرف گردد.

دیدگاهتان را بنویسید