جستجو کردن
تفاوت مکانيک و برق خودرو

تفاوت مکانيک و برق خودرو

فهرست محتوا

برق و مکانیک دو مقوله بسیار مهم در خودرو هستند. الکتریک یا برق خودرو به فناوری‌های مدرن همچون سیستم صوتی، سیستم گرمایشی و سرمایشی، سیم‌کشی، باتری و دینام مربوط است. اما مکانیک جنبه سنتی‌تر داشته و به تعمیر و نگهداری ماشین مربوط می‌شود. برای مثال تعمیر موتور، ترمز، سیستم تعلیق و اگزوز مربوط به شاخه مکانیک خودرو است. از این رو مکانیک و برق خودرو دو مقوله مجزا از هم هستند و هر کدام نیاز به تخصص و طی کردن دوره‌های آموزشی مخصوص خود را دارند. در ادامه به بررسی هر یک از این مباحث پرداخته و با تفاوت مکانیک و برق خودرو به خوبی آشنا خواهیم شد.

برق‌کاری خودرو چیست؟

برق‌کاری خودرو چیست؟

برای اطلاع از تفاوت مکانیک و برق خودرو، بهتر است در ابتدا به بررسی جداگانه هر یک از آنها بپردازیم. برق‌کاری خودرو به سیستم‌های الکتریکی یا برقی خودرو مربوط است. افرادی که در این حوزه به کار می‌پردازند، تحت عنوان برقکار خودرو شناخته می‌شوند. این افراد عیوب الکتریکی خودرو را به خوبی شناسایی کرده و آنها را برطرف می‌نمایند. برقکار خودرو از ابزارها و تجهیزات مختلف برای شناسایی مشکلات الکتریکی و تعمیر آنها استفاده می‌نماید. دستگاه‌هایی همچون دستگاه شارژر باتری، دستگاه تست دینام و غیره از جمله این دستگاه‌ها هستند.

وظایف و مهارت‌های مربوط به برق خودرو

وظایف و مهارت‌های مربوط به برق خودرو

در رابطه با مهارت‌های مربوط به برق خودرو باید به نصب دزدگیر، تعمیر سیستم صوتی خودرو، نقشه‌خوانی الکتریکی، باتری‌سازی و شارژ باتری، انژکتور، دیاگ، سیم‌کشی خودرو، سیستم سرمایشی و گرمایشی خودرو، تشخیص خطاهای سنسور، تعویض و تعمیر استارت، تعویض و تعمیر دینام و تعویض تمامی چراغ‌های خودرو اشاره کرد.

مکانیک خودرو چیست؟

مکانیک خودرو چیست؟

مکانیک‌‌ها به بررسی قطعات و بخش‌های مختلف خودرو پرداخته و آنها را تعمیر یا تعویض می‌نمایند. در این حرفه به ابزارها و دستگاه‌های مختلفی نیاز است که از طریق آنها تشخیص مشکل و برطرف کردن آن به راحتی وجود دارد. از جمله ابزارهای ساده برای این کار باید به انواع آچار، پیچ گوشتی و ابزارهای برقی اشاره کرد. برخی از مکانیک‌ها به صورت تخصصی در یک حوزه به کار می‌پردازند. برای مثال ممکن است تنها به تعمیر سیستم ترمز، گیربکس یا موتور خودرو بپردازند و در این حوزه به تخصص بالایی برسند.

شاید برات جالب باشه :  علت کم شدن روغن ترمز خودرو

وظایف و مهارت‌های مربوط به مکانیک خودرو

وظایف و مهارت‌های مربوط به مکانیک خودرو

مکانیک خودرو شامل مهارت‌های مختلفی است که مهمترین آنها عبارتند از: تعمیر و باز و بسته کردن موتور خودرو، تعمیر سیستم سوخت‌رسانی، تعویض صفحه کلاچ، تعمیر قطعات و سنسورها، تعمیر سیستم فرمان و کنترل خودرو، تعمیرات موتور روی شاسی، سیستم ترمز، جعبه دنده ، میل لنگ، یاتاقان، شاتون و غیره.

شباهت‌ها و تفاوت‌های برق‌کار و مکانیک‌کار خودرو

شباهت‌ها و تفاوت‌های برق‌کار و مکانیک‌کار خودرو

افرادی که به عنوان برق‌کار یا مکانیک‌کار مشغول به کار می‌شوند، باید اطلاعات کامل و به روزی نسبت به خودروها داشته باشند تا بتوانند مشکل را خیلی سریع تشخیص دهند. این افراد باید تمام ابزارهای لازم جهت تعمیر خودرو را بشناسند و از هر یک در موقعیت مناسب استفاده نمایند. با این حال تفاوت بزرگی که میان این افراد وجود دارد، مربوط به حوزه کاری هر یک از آنها است. برقکارهای خودرو باید نسبت به سیستم الکتریکی خودرو اطلاعات خوبی داشته باشند. این افراد مسئول تشخیص و تعمیر مشکلات الکتریکی خودرو هستند. اما مکانیک‌کارها بیشتر بر روی اجزای مکانیکی خودرو همچون سیستم ترمز، تعلیق و گیربکس کار می‌کنند.

تفاوت مکانیک و برق خودرو از جهات مختلف

تفاوت مکانیک و برق خودرو از جهات مختلف

  • تفاوت از نظر محیط کاری

اصولا برق‌کارها در محیط‌های تمیز و روشن‌تر کار می‌کنند. این افراد معمولا زمان زیادی را به شکل ایستاده می‌گذرانند تا بتوانند عیوب مربوط به برق خودرو را شناسایی و مرتفع نمایند. همچنین این افراد ممکن است با مواد خطرناک شیمیایی برای باتری خودرو کار کنند. حال محیط کاری مکانیک‌کاران معمولا کثیف‌تر است. چرا که در این محیط‌ها چربی و روغن زیادی وجود دارد و لباس اکثرشان آغشته به لکه‌های روغن و چربی است. این افراد ممکن است در حین کار نیاز به بلند کردن و جابجایی اجسام سنگین داشته باشند.

  • تفاوت از نظر دستمزد

از دیگر تفاوت‌های مکانیک و برق خودرو باید به دستمزد متخصصان هر حوزه اشاره کرد. اگر به مقایسه دستمزد برق‌کارها و مکانیک‌کارهای خودرو بپردازیم، متوجه می‌شویم که دستمزد مکانیک‌ها بیشتر از برق‌کاران خودرو است. این مبلغ به شرایط کاری، میزان رقابت، قیمت‌ها، نوع خودروهای تعمیراتی و میزان تلاش بستگی دارد.

شاید برات جالب باشه :  اگر باتری ماشین خوابید چه کار کنیم؟

نحوه ورود به بازار کار مکانیک و برق خودرو

نحوه ورود به بازار کار مکانیک و برق خودرو

افرادی که دوست دارند در آینده در حوزه مکانیک یا برق خودرو به کار بپردازند، باید در دوره‌های مربوطه شرکت نمایند. در دوره مکانیک خودرو تمام مباحث مرتبط با مکانیک خودرو به افراد آموزش داده می‌شود. این دوره‌ها معمولا در دو سطح درجه 2 و درجه 1 برگزار می‌شوند. به این صورت که کارآموزان در سطح درجه 2 اصول و مقدمات تعمیرات خودروهای داخلی را یاد گرفته و سپس وارد سطح درجه 1 می‌شوند. در سطح درجه 1 مکانیک خودرو، مباحث مربوط به تعمیرات خودروهای خارجی آموزش داده می‌شود.

دوره برق خودرو هم شامل مباحث مرتبط با الکتریک و برق خودرو است. این دوره‌ها که با نام باتری‌سازی خودرو نیز شناخته می‌شوند، به صورت تئوری و عملی برگزار می‌شوند. از جمله مباحث آموزشی آن هم باید به آموزش اصول مقدماتی برق خودرو، عیب‌یابی باتری خودرو، آشنایی با سیستم چراغ‌ و نور خودرو، آشنایی با سیستم گرمایشی و سرمایشی خودرو و نصب و راه‌اندازی مدار برف پاک‌کن و شیشه‌شوی اشاره کرد.

مقایسه دوره برق و مکانیک خودرو

مقایسه دوره برق و مکانیک خودرو

این دوره‌ها از نظر محتوا کاملا با هم تفاوت دارند. نحوه برگزاری آنها هم به آموزشگاه بستگی دارد. برخی از آموزشگاه‌ها به صورت فشرده و برخی دیگر به صورت عادی به برگزاری دوره می‌پردازند. علاقمندان به یادگیری هر یک از این دوره‌ها میتوانند با توجه به شرایط کاری و موقعیت خود یکی از انواع دوره‌ها را انتخاب کرده و در آنها شرکت نمایند. دوره‌های فشرده اغلب طی 2 هفته برگزار شده و به اتمام می‌رسانند. اما دوره‌های عادی معمولا تا 8 هفته طول می‌کشند.

از دیگر تفاوت‌های دوره برق و مکانیک خودرو باید به هزینه دوره‌ها اشاره کرد. هزینه دوره‌های آموزشی با توجه به عواملی همچون سطح اساتید آموزشگاه، نوع آموزشگاه، نوع دوره و ساعات آموزش تعیین می‌شود. با این حال به طور کلی با توجه به حساسیت و تخصص بیشتری که در تعمیرات مربوط به برق خودرو وجود دارد، دوره‌ باتری‌سازی و برق خودرو شهریه بیشتری نسبت به دوره مکانیک خودرو دارد.

شاید برات جالب باشه :  انواع فیلتر روغن موتور خودرو

بازار کار مکانیک بهتر است یا برق خودرو؟

بازار کار مکانیک بهتر است یا برق خودرو؟

علاقمندان به حوزه تعمیرات خودرو، همواره بازار کار و چشم انداز شغلی را یکی از اولویت‌های خود قرار می‌دهند. در رابطه با بازار کار مکانیک و برق خودرو باید اشاره کنیم که افراد پس از طی کردن دوره‌های آموزشی میتوانند جواز کسب دریافت کرده و به کار در حوزه مورد نظر خود بپردازند. همچنین این افراد میتوانند در مراکز و کارخانه‌های مرتبط با برق یا مکانیک خودرو مشغول به کار شوند و دستمزد خوبی دریافت نمایند. شرایط کاری هم به میزان تخصص، علاقه و پشتکار فرد بستگی دارد. در صورتی که بر روی حرفه مورد علاقه خود تمرکز کنید و فنون آن را به خوبی یاد بگیرید، میتوانید پیشرفت زیادی کنید و به تمام اهداف کاری خود برسید.

ورود به بازار کار با دوره‌های گلپانیا

ورود به بازار کار با دوره‌های گلپانیا

اگر شرایط شرکت در کلاس‌های حضوری را ندارید، میتوانید از دوره‌های جامع گلپانیا استفاده نمایید. دوره‌های این مجموعه به صورت کامل و جامع ارائه شده‌اند و تمام مباحث را به صورت صفر تا صد آموزش می‌دهند. دوره‌های مجموعه گلپانیا شامل دوره جامع هیدرولیک، دوره فرمان برقی، دوره جامع سوخت‌رسانی، دوره جامع سوخت‌رسانی پلاس، دوره نقشه‌خوانی و دوره جامع دینام و استارت است. با شرکت در هر یک از این دوره‌ها میتوانید خیلی سریع وارد بازار کار شوید و درآمد خوبی از طریق آن کسب نمایید.

جمع بندی

در این مطلب با تفاوت مکانیک و برق خودرو آشنا شدیم و به دوره‌های آموزشی هر یک از آنها اشاره کردیم. با توجه به تفاوت‌های موجود میان مکانیک و برق خودرو و مهارت‌های لازم برای هر یک از آنها، میتوانید بهترین حوزه را انتخاب کرده و در آن به آموزش بپردازید. هر دو رشته جزو مشاغل پرطرفدار و کاربردی در رشته اتومکانیک هستند و درآمد خوبی دارند.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید