جستجو کردن
نحوه افزایش عمر باتری ماشین

نحوه افزایش عمر باتری ماشین

فهرست محتوا

باتری از قطعات مهم در خودرو است و نقش اصلی در حرکت کردن آن را دارد. این قطعات بسته به نوع و کیفیتی که دارند، از طول عمر متوسط 2 الی 5 سال برخوردار هستند. البته عواملی هم سبب کاهش طول عمر باتری ماشین می‌شوند. با توجه به این عوامل میتوان مانع از کاهش طول عمر مفید باتری ماشین شده و از آن تا حداکثر ممکن استفاده کرد. در ادامه به بررسی راه‌های افزایش طول عمر باتری ماشین می‌پردازیم و با عواملی که سبب خرابی ناگهانی باتری می‌شوند آشنا می‌شویم.

 

چگونه طول عمر باتری ماشین را افزایش دهیم؟

اگر قصد دارید به طول عمر باتری ماشین خود کمک کنید، بهتر است موارد زیر را در نظر داشته باشید:

 

چگونه طول عمر باتری ماشین را افزایش دهیم؟

1- استارت زدن کمتر

افرادی که در طی روز چندین بار ماشین را روشن و خاموش می‌کنند، باعث می‌شوند تا برق زیادی از باتری دریافت شده و به آن فشار وارد شود. در واقع سفرهای کوتاه باعث می‌شوند تا میزان استارت زدن افزایش پیدا کند و باتری فرصت مناسب جهت شارژ شدن را پیدا نکند. برای شارژ باتری، موتور خودرو باید کمی کار کند تا انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی یا همان برق تبدیل شود.

2- تمیز کردن باتری

پس از گذشت مدت زمانی هیدروژن اسید باتری به بیرون نشت کرده و سبب ایجاد خوردگی‌هایی به رنگ سبز یا سفید در اطراف قطب‌های باتری می‌شود. این خوردگی‌ها از رسیدن برق به کابل‌ها جلوگیری می‌نمایند. برای همین با تمیز کردن باتری و برطرف کردن خوردگی‌ها میتوان طول عمر باتری را افزایش داد. برای تمیز کردن باتری میتوانید در زمان تعویض روغن موتور اقدام کنید و کلیه خوردگی‌ها را از بین ببرید.

نحوه تمیز کردن باتری ماشین بسیار ساده است و تنها نیاز به یک برس سیمی یا اسفنج دارد. کافیست برس یا اسفنج را بر روی خوردگی‌ها بکشید تا به خوبی از بین بروند. البته محلول‌های مخصوص تمیز کردن باتری هم در بازار موجود هستند که میتوان از آنها نیز استفاده کرد. حتی میتوان اقدام به ساخت محلول ساده با آب و جوش شیرین با نسبت 50 به 50 کرده و از آن جهت پاک کردن خوردگی‌ها استفاده کرد.

شاید برات جالب باشه :  علت کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین

3- دوری از سرما و گرمای شدید

بهترین دما برای باتری‌های سربی اسیدی در حدود 19 الی 23 سانتی گراد است. در رابطه با تاثیر دما بر روی باتری باید اشاره شود که باتری‌های سربی اسیدی دارای صفحاتی از جنس سرب و دی اکسید سرب هستند که محلولی از آب و اسید سولفوریک در آنها شناور است. به دلیل وجود محلول الکترولیتی، امکان حرکت الکترون‌ها بین صفحات و تولید انرژی الکتریکی وجود دارد. حال اگر دما به طور زیاد کاهش یا افزایش پیدا کند، این روند مختل می‌شود. گرمای شدید سبب افزایش واکنش شیمیایی و کاهش عمر باتری ماشین می‌شود. سرما هم در کاهش قدرت باتری ماشین نقش زیادی دارد. برای همین عایق کردن باتری ماشین در فصل سرما همواره توصیه می‌شود. برای عایق‌بندی باتری ماشین میتوان از کیت‌های مخصوص استفاده کرد. روکش‌های عایق‌بندی از باتری در سرمای زمستان محافظت کرده و در تابستان آن را خنک نگه می‌دارند. این روکش‌ها نسبت به گرما و اسید مقاوم هستند و باعث می‌شوند تا هوا به خوبی از داخلشان عبور نماید.

4- جلوگیری از خاموش بودن زیاد خودرو

یکی دیگر از راه‌های افزایش عمر باتری ماشین، جلوگیری از خاموش بودن زیاد خودرو است. در صورتی که ماشین برای مدت زمان زیادی خاموش بوده و مورد استفاده قرار نگیرد، شارژ باتری آن خالی می‌شود. چرا که در این شرایط موتور غیر فعال بوده و دینام‌ها نمیتوانند باتری را شارژ کنند. باتری در صورت استفاده منظم از بهترین عملکرد برخوردار است. برای همین در صورت امکان بهتر است هفته‌ای حداقل یک بار به مدت 30 دقیقه از ماشین استفاده نمایید تا موتور گرم شود و باتری کار کند. اگر امکان استفاده از خودرو برای بازه زمانی نسبتا طولانی را نداشتید، برای استفاده بعدی حتما به بررسی وضعیت باتری بپردازید. باتری باید از شارژ کامل برخوردار باشد و میزان سطح الکترولیت آن استاندارد و متناسب باشد.

شاید برات جالب باشه :  با چراغ بنزین روشن چند کیلومتر میتوان رانندگی کرد؟

5- خاموش کردن لوازم برقی خودرو

زمانی که خودرو روشن است، دینام‌ها از طریق موتور خودرو فعال شده و به شارژ باتری می‌پردازند. حال اگر موتور خاموش باشد، لوازم برقی خودرو برق مورد نیاز را به طور مستقیم از باتری دریافت می‌کنند که این امر به تدریج سبب خالی شدن باتری می‌شود. از این رو روشن بودن اجزایی همچون برف پاک‌کن یا سیستم صوتی برای مدت زمان طولانی سبب کاهش طول عمر باتری خودرو می‌شود. در این شرایط باید لوازم برقی را هر چند دقیقه خاموش کرده تا دینام بتواند باتری را شارژ نماید.

6- جلوگیری از ضربه یا فشار شدید

نصب اصولی باتری و محکم کردن آن بر روی خودرو اهمیت زیادی دارد. چرا که هرگونه ضربه و لرزش‌های شدید سبب آسیب به باتری خودرو می‌شود. به طور کلی هرگونه فشار، ضربه، تکان و جابجایی نادرست سبب به خطر افتادن سلامتی باتری ماشین می‌شود.

7- شارژ اصولی باتری

برخی افراد برای اطمینان خاطر از باتری خودرو، به طور بیش از اندازه به شارژ آن می‌پردازند. چرا که به اشتباه فکر می‌کنند این کار سبب بهبود کارکرد باتری ماشین می‌شود. در صورتی که شارژ بیش از ظرفیت استاندارد باتری، سبب تجزیه الکترولیت اضافی و آزادسازی اکسیژن و هیدروژن شده و ممکن است سبب انفجار باتری شود. از این رو برای افزایش طول عمر باتری ماشین حتما آن را به صورت اصولی شارژ نمایید.

8- سرویس منظم و دوره‌ای خودرو

یکی دیگر از راه‌های موجود برای افزایش طول عمر باتری خودرو، سرویس منظم آن است. زمانی که خودرو مورد بررسی و سرویس قرار می‌گیرد، باتری آن نیز بررسی شده و وضعیت آن چک می‌شود. در این شرایط اگر باتری دشارژ شده باشد، مورد شارژ قرار می‌گیرد و از آسیبات بیشتر جلوگیری می‌شود.

 

دلایل خرابی ناگهانی باتری ماشین

 

دلایل خرابی ناگهانی باتری ماشین

 

  • یخ زدگی
  • شل شدن تسمه دینام
  • استفاده از باتری با سایز نامناسب
  • روشن گذاشتن چراغ‌های ماشین
  • دشارژ یا تخلیه شارژ باتری به طور مکرر
  • لرزش بیش از اندازه به دلیل شل شدن بست‌های نگهدارنده
  • کاهش الکترولیت به دلیل گرمای زیاد در زیر کاپوت یا شارژ بیش از حد
شاید برات جالب باشه :  انواع سنسورهای خودرو و کاربرد آنها

 

چه زمانی باید اقدام به تعویض باتری ماشین کرد؟

در صورتی که باتری خودرو عمر مفیدش به پایان برسد، باید تعویض شود. نشانه‌های فرا رسیدن زمان تعویض باتری عبارتند از:

 

چه زمانی باید اقدام به تعویض باتری ماشین کرد؟

 

  • اگر در زمان روشن بودن خودرو به آن گاز خلاص دهید و متوجه تغییر نور چراغ‌های خودرو شدید، باید به فکر تعویض باتری باشید.
  • اگر در زمان استارت زدن متوجه صداهایی همچون ضربه زدن از زیر کاپوت شدید، یعنی باتری خراب شده و باید مورد تعویض قرار بگیرد.
  • در صورتی که باتری ماشین دچار تغییرات ظاهری شود، یعنی دچار خرابی شده است. هرگونه باد کردگی، سولفاته شدن باتری، خوردگی و شکستگی باتری سبب اختلال در سازوکار باتری می‌شود.
  • نامنظم استارت خوردن خودرو و تاخیر در استارت از دیگر نشانه‌های خرابی و مستهلک شدن باتری خودرو است.

 

آشنایی با باتری و عیب‌یابی آن با دوره جامع گلپانیا

 

آشنایی با باتری و عیب‌یابی آن با دوره جامع گلپانیا

 

اگر قصد دارید مشکلات مربوط به باتری، دینام و استارت را شخصا برطرف نمایید، میتوانید به آموزش دوره جامع دینام و استارت گلپانیا بپردازید. این دوره شامل مباحث مختلفی از جمله آشنایی با اجزا و عملکرد باتری ماشین و نحوه تست و شارژ آن است. پس از شرکت در این دوره گلپانیا میتوانید اقدام به برطرف کردن مشکلات مربوط به باتری، دینام و استارت خودرو کرده و آنها را به راحتی مرتفع نمایید.

 

جمع بندی

باتری از اجزای مهم در خودرو است و نیاز به نگهداری صحیح دارد. با نگهداری صحیح از باتری میتوان طول عمر مفید آن را افزایش داده و برای مدت زمان بیشتری از آن استفاده کرد. از راه‌های موجود برای افزایش طول عمر باتری میتوان به تمیز کردن باتری، استارت زدن کمتر، عدم تخلیه کامل باتری، جلوگیری از ضربه خوردن و تنظیم بودن آن اشاره کرد.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید