جستجو کردن
5 دلیل قطع شدن برق خودروهای ایرانی

5 دلیل قطع شدن برق خودروهای ایرانی

فهرست محتوا

سیستم برق از جمله سیستم‌های مهم و پیچیده خودرو است که در مواقعی دچار مشکل شده و سبب قطع شدن جریان برق در خودرو می‌شود. قطع شدن برق ماشین بنا به دلایل زیادی اتفاق می‌افتد که با اطلاع آنها از میتوان در مواقعی مشکل را برطرف کرده و سبب به جریان افتادن برق در خودرو شد. در این مطلب به بررسی 5 دلیل قطع شدن برق خودروهای ایرانی می‌پردازیم و به نحوه عیب‌یابی برق این خودروها اشاره می‌کنیم.

رایج‌ترین علت قطع شدن برق خودرو ایرانی

به عنوان رایج‌ترین دلیل قطع شدن برق خودرو میتوان به شل شدن اتصالات اشاره کرد. فرسودگی‌ کابل‌ها و یا شل بودن اتصالات باعث می‌شود تا جریان برق در خودرو به درستی صورت نگیرد. برای همین زمانی که متوجه قطع شدن برق در خودروی خود شدید، بهتر است در ابتدا به سراغ وضعیت اتصالات و کابل‌ها بروید و آنها را بررسی کنید. به جز این مورد استارت ماشین هم میتواند دلیل قطعی برق ماشین باشد.

 

رایج‌ترین علت قطع شدن برق خودرو ایرانی

 

مهمترین دلایل قطع شدن برق خودروهای داخلی

دلایل زیادی وجود دارد که منجر به قطع شدن برق خودرو می‌شوند. در این خصوص میتوان به 5 مورد زیر اشاره کرد:

  1. مشکل در دینام ماشین

دینام یکی از قطعات مهم در سیستم برق خودرو است که انرژی لازم جهت برق‌رسانی به کلیه اجزای سیستم را تامین می‌کند. برای همین زمانی که دینام خودرو دچار مشکل شود و از کار بیفتد، در عمل برق‌رسانی اختلال ایجاد شده و برق مورد نیاز خودرو تامین نمی‌شود. خرابی دینام معمولا با علائمی نظیر کم شدن نور چراغ‌های ماشین و یا از کار افتادن موتور همراه است. برای همین اگر شاهد قطع شدن برق خودرو همراه با این علائم بودید، میتوانید نسبت به وجود مشکل در دینام مطمئن شوید.

  1. مشکل در باتری ماشین

باتری یکی دیگر از اجزای مهم و اصلی در سیستم برق خودرو است که انرژی برق را در خود ذخیره کرده و آن را برای فعالیت به سایر اجزا منتقل می‌کند. از این رو خرابی باتری ماشین نیز سبب اختلال در برق‌رسانی خودرو شده و میتواند مانع از جریان صحیح برق شود. از علائم وجود مشکل در باتری ماشین میتوان به روشن نشدن خودرو و یا ریپ زدن خودرو اشاره کرد. رانندگی با خودرویی که باتری خراب و یا دشارژ شده است، به دینام آسیب می‌رساند.

  1. مشکل در فیوز و اتصالات فیوز

فیوز از قطعات حفاظتی در خودرو است که از سوختن لوازم برقی در زمان اتصال کوتاه و یا جریان برق اضافی جلوگیری می‌کند. این قطعه با قطع کردن مسیر عبور جریان برق، مانع از آسیب دیدن تجهیزات برقی می‌شود. خرابی بست فیوز هم سبب اختلال در برق‌رسانی خودرو می‌شود. از نشانه‌های خرابی فیوز و اتصالات فیوز میتوان به روشن نشدن موتور و قطع شدن ناگهانی برق خودرو در زمان رانندگی اشاره کرد. برای همین اگر شاهد قطع شدن برق پراید در حال حرکت بودید، احتمالا مشکلی در فیوز و اتصالات آن رخ داده است.

  1. مشکل در کوئل احتراق و دیگر اجزای احتراق

کوئل احتراق و دیگر اجزای احتراق وظیفه تامین برق شمع‌ها و افزایش ولتاژ برق انتقال داده شده به شمع‌ها را بر عهده دارند. زمانی که موتور روشن نشده و یا در حین حرکت از کار بیفتد و همچنان برق در جریان باشد، به احتمال زیاد کوئل احتراق یا دیگر اجزای احتراق دچار آسیب شده است.

  1. مشکل در استارت ماشین

یکی دیگر از دلایل قطع شدن برق خودروهای ایرانی مربوط به خرابی استارت یا سوئیچ خودرو است. در صورتی که برخی سیم‌ها و اتصالات در مغزی سوئیچ دچار سوختگی شده باشند، منجر به قطع و وصل شدن برق می‌شوند. در این شرایط باید به افراد متخصص مراجعه کرده تا مغزی سوئیچ به شکل ماهرانه مورد تعمیر قرار بگیرد.

شاید برات جالب باشه :  7 دلیل عمده ضعیف شدن باتری ماشین

 

دلایل قطع شدن برق خودرو پراید

پراید از جمله خودروهای پرمصرف در کشور است که در برخی از مواقع سیستم برق آن دچار مشکل شده و از کار می‌افتد. در خصوص علت قطع شدن کامل برق خودرو پراید باید اشاره کنیم که این مشکل بیشتر به خاطر ایراد در سرباتری و اتصال به بدنه و همچنین مشکل در مغزی سوئیچ رخ می‌دهد. گاهی اوقات خرابی مغزی سوئیچ سبب قطع شدن برق خودرو پراید شده و برق به چراغ‌های هشداردهنده نمی‌رسد. علاوه بر این سوختن یکی از فیوزهای موجود در جعبه فیوز میتواند سبب قطع شدن برق پراید شود.

 

دلایل قطع شدن برق خودرو پراید

 

نحوه عیب‌یابی برق خودروهای داخلی

اگر از خودرو داخلی نظیر پراید برخوردار هستید و قصد دارید مشکل قطعی برق آن را مرتفع کنید، بهترین کار مراجعه به تعمیرگاه است. با این حال میتوان برخی از اقدامات اولیه را انجام داده و نسبت به دلایل قطع شدن برق ماشین اطلاع پیدا کرد.

 

نحوه عیب‌یابی برق خودروهای داخلی

 

  • بررسی فیوزها: برای بررسی برق ماشین در ابتدا به سراغ فیوزها بروید و آنها را چک کنید. در صورتی که فیوزها خراب و از کار افتاده باشند، باید مورد تعویض قرار بگیرند.
  • بررسی شمع‌ها: شمع خودرو نقش مهمی در اشتعال موتور و حرکت خودرو دارد. در صورتی که این قطعات دچار خرابی یا آلودگی شده باشند، احتمال قطع شدن برق وجود دارد.
  • چک کردن خازن: سیستم الکتریکی خودرو دارای قطعات کوچکی نظیر خازن است که این قطعات هم در معرض آسیب و خرابی قرار دارند. با بررسی و تعویض خازن‌ها هم میتوان به عملکرد سیستم برق خودرو کمک کرده و از قطع شدن برق جلوگیری کرد.
  • بررسی کابل‌ها و اتصالات: در بسیاری از مواقع قطع شدن برق خودرو به خاطر قطع شدن کابل‌ها، سیم‌ها و اتصالات دیگر است. برای همین با بررسی این اجزا هم میتوانید نسبت به ریشه مشکل اطمینان پیدا کنید.
شاید برات جالب باشه :  ترمز دستی برقی چیست و چگونه کار می‌کند؟

 

جمع بندی

در این مطلب با 5 دلیل قطع شدن برق خودروهای ایرانی آشنا شدیم و به نحوه عیب‌یابی برق این خودروها اشاره کردیم. مواردی از جمله شل شدن اتصالات، خرابی باتری، خرابی دینام، ایراد در فیوز، استارت و یا مغزی سوئیچ میتواند سبب از کار افتادن جریان برق در خودرو شود و خودرو را از حرکت بازدارد. از این رو برای عیب‌یابی برق خودرو در ابتدا به سراغ بررسی فیوزها، اتصالات، شمع‌ها و خازن‌ها بروید تا بتوانید مشکل را شناسایی نمایید. گاهی اوقات با اقداماتی نظیر سفت کردن اتصالات میتوان مشکل قطع شدن برق خودرو را حل کرده و به رانندگی خود ادامه داد. در صورت نیاز به آموزش های بیشتر می توانید از دوره های جامع مجموعه گلپانیا استفاده نمایید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید