جستجو کردن
انواع چراغ چک خودرو

انواع چراغ چک خودرو

فهرست محتوا

چراغ چک به چراغ‌هایی گفته می‌شود که در پشت صفحه آمپر داشبورد خودرو قرار دارند و نسبت به وجود مشکلاتی به راننده هشدار می‌دهند. با شناخت انواع چراغ چک خودرو و نوع هشدار آنها میتوان اطلاعات خوبی نسبت به وضعیت خودرو پیدا کرده و اقدامات لازم را انجام داد. در این مطلب قصد داریم به بررسی انواع چراغ چک خودرو بپردازیم و با دلایل روشن شدن آنها آشنا شویم.

 

چراغ چک خودرو چیست؟

چراغ‌های چک خودرو بر روی صفحه آمپر داشبورد و اطراف صفحه کیلومتر قرار دارند و تنها در مواقعی روشن می‌شوند. این چراغ‌ها نشانگر وضعیت عملکرد بخش خاصی از خودرو هستند. زمانی که خودرو استارت زده می‌شود، تمام چراغ‌های چک روشن می‌شوند. این اتفاق نشانگر این است که سیستم‌های مختلف در خودرو آماده به کار هستند. پس از استارت زدن هم چراغ‌ها باید خاموش شوند. حال اگر مشکلی در بخشی از خودرو وجود داشته باشد، چراغ چک مربوط به آن روشن می‌ماند. در این شرایط باید با توجه به نوع چراغ چک، موضوع را بررسی و مرتفع کرد.

 

چراغ چک خودرو چیست؟

 

آشنایی با انواع چراغ چک خودرو

چراغ‌های چک خودرو بسته به مدل و نوع خودروی سواری ممکن است کمی متفاوت باشند. با این حال از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. چراغ چک موتور

از مهمترین چراغ‌های چک خودرو باید به چراغ چک موتور اشاره کرد که معمولا از نمادی به شکل موتور خودرو برخوردار است. روشن شدن چراغ چک موتور تنها به منزله وجود مشکل در موتور نبوده و ممکن است مشکلی در سیستم انتقال سوخت، تخلیه آلاینده‌ها و غیره وجود داشته باشد. همچنین شل شدن سنسور دور موتور عاملی برای روشن شدن این چراغ چک است. با دیاگ زدن میتوان نسبت به نوع مشکل در موتور اطلاع پیدا کرده و برای رفع آن اقدام کرد.

  1. چراغ چک باتری

از دیگر انواع چراغ چک خودرو باید به چراغ چک باتری اشاره کرد. برخی از خودروها برای اعلام وضعیت باتری و سیستم برق‌رسانی دارای چراغ چک باتری اختصاصی هستند. این چراغ هم از نمادی به شکل باتری با قطب‌های مثبت و منفی برخوردار است و به راحتی قابل تشخیص است. روشن شدن چراغ چک باتری هم تنها به منزله خرابی باتری نبوده و ممکن است مشکلاتی در بخش دینام یا سیم‌کشی قطعات برقی خودرو رخ داده باشد. اشکال در بستن باتری و یا تمام شدن عمر باتری از دیگر دلایل روشن شدن چراغ چک باتری است.

  1. چراغ چک ترمز

چراغ چک ترمز یکی دیگر از مهمترین چراغ‌های چک خودرو است. از آنجایی که سیستم ترمز نقش مهمی در امنیت خودرو و سرنشینان آن دارد، باید به روشن شدن چراغ چک ترمز توجه ویژه‌ای شود. این چراغ چک با علامت تعجب داخل یک دایره و دو خط منحنی قابل تشخیص است. لازم به اشاره است که با کشیدن ترمز دستی خودرو این چراغ هم روشن می‌شود. برای همین اگر شاهد روشن شدن چراغ چک ترمز بودید، در ابتدا نسبت به وضعیت ترمز دستی مطمئن شوید.

  1. چراغ چک دما

چراغ چک دما برای آگاهی راننده از دمای بخش‌های مختلف خودرو کاربرد دارد. با آگاهی از دمای بخش‌های مختلف موتور میتوان نسبت به حفظ سلامت قطعات و راندمان ایده‌آل خودرو اطمینان حاصل کرد. حال اگر چراغ چک دمای خودرو روشن شود، بیانگر این است که موتور به خوبی خنک نشده و در حال داغ شدن است. در این شرایط باید خیلی سریع به مشکل رسیدگی نمایید تا مانع از آسیب به قطعات شوید. از دلایل روشن شدن چراغ چک دمای موتور باید به گرفتگی رادیاتور، اشکال در فن رادیاتور، کم شدن آب رادیاتور و خطا در ECU اشاره کرد.

شاید برات جالب باشه :  اسید باتری چیست و چرا بررسی آب باتری مهم است؟

 

چراغ چک دما

 

  1. چراغ چک روغن

یکی دیگر از انواع چراغ چک خودرو، چراغ چک روغن است که برای اطمینان از عملکرد روغن موتور خودرو در صفحه داشبورد تعبیه شده است. این چراغ معمولا به دلایلی نظیر کم شدن سطح روغن، کاهش سطح فشار روغن، اختلال در فیلتر روغن و یا قاطی شدن آب و روغن روشن می‌شود. با روشن شدن چراغ چک روغن باید در اسرع وقت به مشکل رسیدگی کرده تا مانع از بروز اتفاقات بدتر شوید. این چراغ معمولا به صورت یک روغن‌دان طراحی می‌شود که قطره‌ای روغن از آن در حال چکیدن است.

  1. چراغ چک بنزین

چراغ بنزین که اکثر افراد با آن آشنایی دارند، بیانگر میزان بنزین موجود در باک خودرو است. مهمترین دلیل روشن شدن چراغ بنزین، کم شدن سطح بنزین از مقدار مشخصی است. زمانی که 10 الی 15 درصد بنزین در باک باقی مانده باشد، این چراغ که شبیه دستگاه پمپ بنزین است، روشن می‌شود. کم شدن سطح بنزین هم میتواند به خاطر دلایلی همچون وجود نشتی در مسیر بنزین باشد. حال اگر نسبت به میزان بنزین موجود در خودرو اطمینان دارید، میتوانید خودرو را برای بررسی بیشتر نزد یک تعمیرکار ماهر بسپارید.

 

سایر چراغ‌های چک خودرو

به جز موارد اشاره شده در بخش قبلی که مهمترین انواع چراغ‌ چک خودرو محسوب می‌شوند، میتوان به چراغ‌های چک زیر نیز اشاره کرد:

  • چراغ‌ چک فشار لاستیک
  • چراغ‌ چک کنترل پایداری
  • چراغ‌ چک ایربگ
  • چراغ‌ چک چراغ‌های جلو و عقب
  • چراغ‌ چک درب‌های خودرو
  • چراغ‌ چک مایع شیشه‌شور
  • چراغ‌ چک کمربند ایمنی
  • چراغ‌ چک مه شکن
شاید برات جالب باشه :  نحوه نصب چراغ‌های مه شکن

 

انواع چراغ چک خودرو بر اساس رنگ

  • چراغ چک قرمز: رنگ قرمز بیانگر خطر است. برای همین اگر چراغ چک به رنگ قرمز باشد، یعنی به تعمیر بخش خاصی از خودرو نیاز است.
  • چراغ چک زرد: رنگ زرد به معنای هشدار است. در صورتی که چراغ چک زرد رنگ باشد، یعنی به بررسی خودرو نیاز است و باید نسبت به وضعیت ماشین توجه شود.
  • چراغ چک آبی و سبز: این رنگ‌ها به معنای فعال بودن سیستمی در خودرو هستند. این سیستم‌ها میتوانند سیستم تهویه یا چراغ‌های جلو خودرو باشند.

 

انواع چراغ چک خودرو بر اساس رنگ

 

تفاوت روشن شدن ممتد چراغ چک خودرو با حالت چشمک‌زن

چراغ چک میتواند به دو حالت ممتد و چشمک‌زن روشن شود. در صورتی که چراغ چک به صورت چشمک‌زن باشد و دائم روشن و خاموش شود، یعنی مشکل جدی بوده و باید خیلی سریع خودرو را به تعمیرگاه برسانید. از این رو با چشمک‌زن شدن چراغ چک، از ادامه رانندگی خودداری کرده و با یکی از مراکز خدمات خودرو تماس بگیرید.

 

جمع بندی

در این مطلب در سایت گلپانیا با انواع چراغ‌ چک خودرو و دلایل روشن شدن آنها آشنا شدیم. از مهمترین انواع چراغ‌ چک خودرو باید به چراغ‌ چک موتور، چراغ‌ چک باتری، چراغ‌ چک روغن، چراغ‌ چک بنزین، چراغ‌ چک دما و چراغ‌ چک ترمز اشاره کرد. با روشن شدن هر یک از چراغ‌های چک، به وضعیت خودرو پرداخته و خیلی زود مشکل را برطرف نمایید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید