جستجو کردن

آموزش باز و بسته کردن استارت خودرو

آموزش باز و بسته کردن استارت خودرو

استارت از مهمترین قطعات در خودرو است که وظیفه چرخش اولیه موتور خودرو جهت روشن شدن آن را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه دچار خرابی شود، خودرو قادر به روشن شدن نمی‌باشد. برای همین نیاز به برطرف کردن مشکل و تعمیر آن است. در ادامه با نحوه تعمیر استارت خودرو آشنا شده و به آموزش باز و بسته کردن آن اشاره خواهیم داشت.

استارت خودرو چیست؟

استارت خودرو چیست؟

استارت خودرو یک نوع موتور الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل می‌کند. وظیفه آن هم همانطور که مشخص است، روشن کردن خودرو است. زمانی که راننده اقدام به استارت زدن می‌کند، برق را از باتری خودرو به قطعه استارت داده و استارت آن را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. پس از آن این انرژی به محور موتور یا همان میل لنگ منتقل شده و یک سیکل احتراق در موتور صورت می‌گیرد. در این زمان موتور روشن شده و اتومبیل آماده حرکت می‌گردد.

برای تکمیل سیکل احتراق و متعاقبا روشن شدن موتور خودرو (به ویژه در خودروهای امروزی)، دور موتور باید به 100 دور در دقیقه برسد. پس از آن پیشرانه به صورت خودکار فعالیت خود را ادامه می‌دهد. به عبارتی زمانی که سوییچ در کابین خودرو می‌چرخد، برق به سیستم استارت رسیده و آن را به حرکت درمی‌آورد. این سیستم موتور را به 100 دور در دقیقه رسانده و باعث روشن شدن اتومبیل می‌شود. همانطور که مشخص است استارت خودرو نقش مهمی در اتومبیل دارد و هرگونه خرابی آن سبب ایجاد اختلال در روشن شدن خودرو می‌شود.

نحوه باز و بسته کردن استارت خودرو سمند

نحوه باز و بسته کردن استارت خودرو سمند

باز و بسته کردن استارت خودرو بستگی به نوع خودرو دارد. با این حال برخی از مراحل باز و بسته کردن استارت خودرو  مشابه با هم هستند. در اینجا به بررسی و آموزش باز و بسته کردن استارت خودروی سمند می‎پردازیم.

  • در ابتدا باید خرطومی‌های هواکش را باز کرد. پس از آن باید به ترتیب هر یک از سرباتری‌ها را آزاد کرد. موقع باز کردن در ابتدا منفی و سپس مثبت و در زمان بستن در ابتدا مثبت و سپس منفی بسته می‌شود.
  • در مرحله بعدی سیم‌های روی خود اتوماتیک باز می‌شود. یکی از سیم‌ها مثبت باتری بالا بوده و سیم دیگر از اس تی سوییچ می‌آید.
  • پس از آن باید پیچ‌های آلن خور را باز کرده تا استارت آزاد شود. با باز شدن پیچ‌ها میتوان استارت را به سمت عقب کشیده تا کاملا آزاد و باز شود. برای بستن استارت هم باید مراحل اشاره شده را به طور عکس انجام داد.

نحوه باز و بسته کردن استارت خودرو پراید

نحوه باز و بسته کردن استارت خودرو پراید

برای پیاده و سوار کردن استارتر خودرو پراید باید مراحل زیر را دنبال کرد.

  • برای پیاده یا آزاد کردن استارت خودرو پراید، باید در ابتدا کابل منفی باتری را قطع کرده و سیم را از استارتر جدا کرد.
  • پس از آن باید پایه را باز کرد. (2 پیچ با بکس 14). در این مرحله میتوان استارتر را باز کرده و آن را آزاد کرد.

مراحل بستن استارت خودرو پراید هم عکس مراحل اشاره شده است. برای آزمایش طرز کار اتوماتیک استارتر باید سیم ترمینال M را قطع کرده و سپس حرکت دنده استارتر را آزمایش کرد. برای این کار باید باتری را به اتوماتیک استارتر وصل کرد. در صورتی که دنده استارتر بیرون بزند، اتوماتیک استارتر در حالت عادی خود قرار دارد. برای آزمایش درگیری دنده استارتر نیز باید پس از اتمام آزمایش اول، سیم را از ترمینال M قطع کرد. در صورتی که دنده استارتر برنگردد، یعنی درگیری دنده کار خود را به خوبی انجام می‌دهد.

برای تنظیم فاصله دنده استارتر نیز باید سیم را از ترمینال M قطع کرد. زمانی که باتری بین ترمینال S و بدنه استارتر وصل باشد، دنده استارتر بیرون زده و متوقف می‌شود. در این زمان باید میزان فاصله بین دنده استارتر و متوقف کننده را اندازه‌گیری کرد. در این حالت استارتر نباید بیش از حد 10 ثانیه به باتری وصل شود. حد استاندارد فاصله دنده نیز در حدود 0.5 الی 2.0 میلی متر است.

نحوه تعمیر استارت خودرو

1. آماده سازی و تشخیص عیب

برای باز و بسته کردن استارت خودرو و تعمیر آن نیاز به ابزارهایی از جمله آچار بکس، آچار تخت، پیچ گوشتی، انبردست، سیم چین، هویه یا مشعل لحیم کاری، چکش و روغن است. برای تعمیر باید در ابتدا به تشخیص مشکل و عیب‌یابی استارت بپردازید. در ابتدا یک ولت متر را روی باتری قرار داده و ولتاژ آن را بسنجید. ولتاژ باید در حدود 12.6 ولت باشد. در صورتی که این عدد به میزان 12.2 ولت رسیده باشد، یعنی شارژ کمی داشته و باید شارژ شود. پس از آن باید کابل‌های باتری بررسی شده و از تمیز و محکم بودن آنها اطمینان حاصل شود. باتری را برداشته و آن را بر روی یک خودروی دیگر تست نمایید. در صورتی که عیب به خودروی دیگر منتقل شود، یعنی باتری مشکل داشته و نیاز به شارژ و یا تعویض دارد. در غیر این صورت به احتمال زیاد استارت خودرو دچار عیب و نقص شده است.

2. پیاده کردن استارت خودرو

میزان دسترسی به پیچ‌های نگهدارنده استارت بستگی به نوع خودرو دارد. در برخی از اتومبیل‌ها برداشتن قطعات موجود در سر

 

راه استارت کار راحتی بوده و نیازی به صرف وقت و انرژی زیاد ندارد. برای پیاده کردن استارت باید در ابتدا تمام کابل‌های باتری را جدا کرد. پس از جدا کردن کابل‌های باتری، باید به سراغ کابل‌های استارت رفت. استارت کنار فلای‌ول بر روی برآمدگی سطح محفظه میل لنگ نصب شده و توسط یک بال با دو یا سه پیچ فیکس شده است. برای تعمیر استارت خودرو باید در ابتدا تک تک پیچ‌های آن را شل کرده و تمام آنها را آزاد کرد. استارت یا دست کم یکی از پیچ‌های آن تنها از زیر خودرو قابل دسترسی است.

3. جداسازی اجزا

پیش از تعمیر استارت خودرو، باید در ابتدا پوسته آن را با مایع مناسب تمیز کرد. بهتر است پوسته استارت و سلونویید را علامتگذاری کرده و قطعات هر یک را جداگانه قرار داد. این کار به این خاطر است که قطعات به دلیل شباهت ظاهری با هم اشتباه گرفته نشوند. در ابتدا پیچ‌هایی که درب پشت پوسته و زغال‌ها را در جای خود نگه می‌دارد بردارید. گیره و فنر و سپس محافظ حرارتی را جدا کنید. سپس به سراغ جدا کردن کابل موتور استارت از شیر برق بروید و پیچ‌های بلند نگهدارنده موتور استارت را بردارید. با کشیدن فنر به عقب و برداشتن زغال، دو زغالی که به سیم پیچ‌های میدان متصل شده‌اند را با دقت باز کنید. نگهدارنده زغال را برداشته و سیم پیچ‌های میدان را بردارید. در نهایت هم پیچ‌های شیر برق را باز کرده و آرمیچر و شیر برق را به طور یکجا با هم بردارید.

4. عیب یابی و تعمیر آرمیچر و سیم پیچ

سیم پیچ‌های میدان و آرمیچر باید از نظر شکستگی، خوردگی یا آسیب‌های فیزیکی دیگر مورد بازرسی کامل قرار بگیرند. همچنین کموتاتور روی آرماتور باید از نظر شکستگی یا آسیب دیدگی بررسی شود. یکی از مراحل تعمیر استارت خودرو، از بین بردن هر نوع خوردگی است که با استفاده از سمباده‌های مرطوب و خشک قابل از بین بردن می‌باشند. کموتاتور را میتوان سمباده زده و از پشت تیغه هم از یک کاتر برای تمیز کردن شیارها و حد فاصل بخش‌های آن استفاده کرد. در نهایت از یک پارچه روغنی برای پاک کردن تمام اجزا استفاده کنید تا از خوردگی در آینده جلوگیری شود.

در مراحل بعدی باید به روغن کاری بوش‌ها، جا زدن بوش‌ها، چک کردن بوش‌ها و پینیون و تعویض زغال‌ها پرداخته و سپس استارت را مجددا مونتاژ کرد. در گام آخر بهتر است تست قبل از نصب انجام شود تا از صحت استارت اطمینان حاصل شود. تست موتور استارت بدون اتصال به ماشین میتواند مانع از دوباره کاری گردد.

جمع بندی

نحوه باز و بسته کردن استارت تا حد زیادی به نوع خودرو بستگی دارد. با این حال طبق مراحل اشاره شده در متن میتوانید به باز کردن استارت و بررسی آن پرداخته و عیوب آن را برطرف نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر هم میتوانید از کارشناسان شرکت گلپانیا مشاوره و راهنمایی دریافت نمایید.

 

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید