...
جستجو کردن
چند نکته برای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک مخصوص مبتدیان

چند نکته برای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک مخصوص مبتدیان

فهرست محتوا

خودرو دنده اتوماتیک، خودرویی مجهز به گیربکس اتوماتیک است و رانندگی لذت‌بخش و راحتی را برای راننده امکانپذیر می‌کند. با اینکه رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک پیچیده و سخت نیست، اما قاعدتا برای افرادی که عادت به رانندگی با ماشین‌های دنده‌ای دارند، این کار در ابتدا کمی مشکل به نظر می‌رسد. برای همین در این مطلب قصد داریم به بررسی چند نکته برای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک مخصوص مبتدیان بپردازیم و به نحوه عملکرد دنده‌های ماشین اتوماتیک پی ببریم.

 

آشنایی با دنده‌های ماشین اتومات

  • دنده P یا پارک: زمانی که دنده در حالت P قرار دارد، گیربکس خودرو قفل است و خودرو در این حالت حرکتی نمی‌کند. از این دنده زمانی استفاده می‌شود که قرار است خودرو در محل خاصی پارک شود.
  • دنده N یا خلاص: قرار گرفتن دنده در حالت N به معنای خلاص شدن ماشین است. این دنده بیشتر در زمان ترافیک استفاده می‌شود.
  • دنده D یا رانندگی: در حین رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک، دنده باید در حالت D قرار بگیرد. زمانی که پدال گاز فشار داده می‌شود، تعویض دنده به طور اتوماتیک انجام می‌گردد.
  • دنده R یا معکوس: برای حرکت به سمت عقب، دنده باید بر روی حالت R قرار داده شود. در این شرایط با فشردن پدال گاز، خودرو به سمت عقب حرکت می‌کند.
  • دنده S یا اسپرت: این دنده به معنای رانندگی در حالت اسپرت است و سرعت شتاب‌گیری خودرو افزایش پیدا می‌کند.

 

آشنایی با دنده‌های ماشین اتومات

 

برای رانندگی با دنده اتوماتیک در سربالایی و سرپایینی میتوان از دنده‌های دستی 1، 2 و 3 استفاده کرد تا کنترل بیشتری بر روی خودرو فراهم شود. در برخی از خودروهای اتومات هم حالتی به نام Snow Mode یا رانندگی در برف وجود دارد که در این حالت خودرو بر روی دنده 2 حرکت کرده و با فشردن پدال گاز به دنده‌های بالاتر منتقل نمی‌شود. در این شرایط راننده کنترل بیشتری بر روی خودرو پیدا می‌کند.

 

5 نکته برای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک مخصوص مبتدیان

حال که با دنده‌های ماشین اتومات آشنا شدیم، بهتر است به بررسی نحوه رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک با این خودروها بپردازیم و با نکات مهم در این زمینه آشنا شویم.

 

5 نکته برای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک مخصوص مبتدیان

رانندگی در حالت عادی

برای شروع حرکت با خودروی دنده اتوماتیک باید ترمز دستی را خوابانده و سپس دنده را در حالت D قرار داد. پس از آن باید پای خود را از روی پدال ترمز برداشته تا ماشین شروع به حرکت کند. بسیاری از خودروهای دنده اتوماتیک از سیستم کنترل پایداری در مسیر شیب‌دار برخوردار هستند و با برداشتن پا از روی پدال ترمز به سمت عقب حرکت نمی‌کنند.

رانندگی در سربالایی و سرپایینی

برای رانندگی با خودروی دنده اتوماتیک در سربالایی و سرپایینی باید حداکثر کنترل را حفظ کرد. در این شرایط لازم است که دنده ماشین به صورت دستی بر روی 1 تا 3 تنظیم شود. در این شرایط از قدرت موتور بهتر استفاده شده و جلوی دور گرفتن ماشین و افزایش سرعت گرفته می‎شود. در برخی از خودروها هم به جای دنده 1 تا 3 باید دنده بر روی حالت L قرار بگیرد.

رانندگی در ترافیک

رانندگی با دنده اتوماتیک در ترافیک کار سختی نیست. زمانی که در ترافیک سنگین یا پشت چراغ قرمزهای طولانی می‌ایستید، بهتر است به جای نگه داشتن پدال ترمز، دنده را بر روی حالت N قرار دهید. برای جلوگیری از حرکت خودرو هم ترمز دستی را بکشید. البته در شرایطی که ترافیک روان است و یا چراغ قرمز کمتر از یک دقیقه است، بهتر است از تغییر وضعیت گیربکس خودداری کرده تا از استهلاک آن جلوگیری شود.

دنده عقب با خودرو دنده اتوماتیک

برای حرکت به سمت عقب باید در ابتدا خودرو را در حالت ایست کامل نگه داشته و سپس دنده را بر روی حالت R قرار داد. در این حال میتوان ترمز را به آرامی رها کرده و پدال گاز را فشار داد تا ماشین به سمت عقب حرکت کند.

 

دنده عقب با خودرو دنده اتوماتیک

پارک کردن یا توقف خودرو

زمانی که محل پارک خودرو را مشخص کردید، خودرو را به طور کامل متوقف کنید و دنده را بر روی حالت N قرار دهید. سپس ترمز دستی را بکشید تا وزن ماشین از روی گیربکس برداشته شده و به چرخ‌های عقب منتقل شود. بعد از این کار دنده را بر روی حالت P قرار دهید و ماشین را خاموش کنید.

 

نکات تکمیلی رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک برای مبتدیان

 

نکات تکمیلی رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک برای مبتدیان

 

  • قبل از ایست کامل خودرو، به هیچ عنوان دنده را بر روی حالت P قرار ندهید.
  • در حین حرکت به هیچ عنوان حالت دنده اتومات را بین D و R تغییر ندهید
  • برای استارت زدن خودرو به بهانه شتاب‌گیری اولیه بهتر، دنده را بر روی حالت N قرار ندهید.
  • حین حرکت دنده را بر روی حالت N قرار ندهید. این کار باعث آسیب به شیرهای برقی گیربکس می‌شود.
  • برای تسلط بیشتر بر روی رانندگی از هر دو پا برای کنترل پدال گاز و ترمز استفاده نکنید.
  • در زمان رانندگی با دنده اتوماتیک در سرپایینی، خودرو را در حالت خلاص قرار ندهید.

 

جمع بندی

در این مطلب در سایت گلپانیا با چند نکته برای رانندگی با ماشین دنده اتوماتیک مخصوص مبتدیان آشنا شدیم. همانطور که ملاحظه کردید رانندگی با ماشین دنده اتومات کار سختی نبوده و با اطلاع از وضعیت دنده میتوان رانندگی راحت و بی‌دردسری را تجربه کرد. با این حال در صورتی که مبتدی هستید و قصد دارید برای اولین بار رانندگی با خودروی دنده اتوماتیک را تجربه کنید، بهتر است در یک مکان خلوت به تمرین بپردازید تا بتوانید به رانندگی با ماشین دنده اتومات مسلط شوید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید

WeCreativez WhatsApp Support
تیم پشتیبان ما اینجاست ، تا به سوالات شما مشتری عزیز پاسخ دهد . هرسوالی دارید بپرسید !
سلام به شما ، چطوری میتونم کمکت کنم؟