جستجو کردن

سیستم استارت بدون کلید چیست؟

سیستم استارت بدون کلید چیست؟

از تکنولوژی‌های نسبتا جدید و کاربردی در خودروهای مدرن باید به سیستم ورود و خروج بدون کلید یا همان سیستم استارت بدون کلید اشاره کرد. همانطور که از نام این سیستم مشخص است، کیلس استارت به راننده امکان می‌دهد تا بدون سوئیچ خودرو و تنها با همراه داشتن آن در جیب یا کیف خود به استفاده از خودرو بپردازد. به عبارتی برای باز کردن درب خودرو دیگر نیازی به استفاده از سوئیچ نیست. حتی موتور خودرو را هم میتوان بدون کلید استارت زد. حال بهتر است ببینیم این سیستم به چه شکل عمل کرده و نحوه کار آن به چه صورت است.

آشنایی بیشتر با سیستم کیلس استارت

آشنایی بیشتر با سیستم کیلس استارت

سیستم کیلس استارتر(Keyless Starter) از سیستم‌های جدید است که چند سالی است جزو آپشن‌های خودروهای مدرن وارداتی محسوب می‌شود. البته به تازگی در برخی از خودروهای داخلی جدید نیز از این سیستم استفاده شده است. شاید برایتان جالب باشد که این سیستم برای اولین بار در سال 1982 میلادی در خودروهای فرانسوی رنو فیوگو مورد استفاده قرار گرفت. پس از آن هم خودروهای جنرال موتورز از این فناوری استفاده کردند.

سیستم استارت بدون کلید به راننده اجازه می‌دهد تا درب خودرو را بدون کلید قفل یا باز کرده و موتور خودرو را روشن نماید. برای همین این سیستم در برخی منابع تحت عنوان “سیستم ورود و خروج بدون کلید” و “روشن و خاموش بدون کلید” شناخته می‌شود. همچنین به آن سیستم کلید هوشمند نیز گفته می‌شود. خودروهایی که مجهز به این سیستم هستند، کلیدی برای استارت زدن ندارند و این عمل تنها با فشردن یک دکمه انجام می‌شود. زمانی که ریموت مخصوص سیستم به خودرو نزدیک شود، درب‌ها به طور خودکار باز می‌شوند. حتی در انواع پیشرفته آن همزمان با باز شدن درب‌های خودرو، آینه‌ها باز شده و شیشه‌ها پایین می‌آیند. این موارد همگی به تنظیمات صورت گفته توسط راننده بستگی دارد.

نحوه عملکرد سیستم کیلس استارت

نحوه عملکرد سیستم کیلس استارت

سیستم استارت بدون کلید با استفاده از امواج رادیویی، یک سری امواج را با کدهای مشخص از سوئیچ خودرو به سنسور ایموبلایزر یا همان دزدگیر ارسال می‌کند. عملکرد سیستم به گونه‌ای است که راننده با همراه داشتن سوئیچ یا کارت هوشمند و نزدیک شدن به خودرو، باعث باز شدن خودکار درب‌ها می‌شود. زمانی هم که راننده وارد خودرو شود، با فشردن دکمه استارت و نگه داشتن پدال ترمز سبب روشن شدن خودرو می‌گردد.

عملکرد سیستم استارت بدون کلید به یک ریموت کنترل وابسته است. این ریموت شامل یک فرستنده با برد کوتاه است. در خودرو هم حسگرهای مخصوصی وجود دارد که برد کوتاهی به ریموت ارسال می‌کنند. حال زمانی که سوئیچ، کارت یا ریموت سیستم به خودرو نزدیک شود، حسگرها امواج رادیویی را دریافت کرده و سبب باز شدن قفل درب خودرو می‌شود. همچنین با دور شدن از خودرو و قطع شدن امواج، مجددا قفل درب‌ها فعال می‌شود. البته در سیستم‌های قدیمی‌تر برای قفل درب نیاز به فشردن یک دکمه بر روی درب‌ها یا ریموت کنترل بوده است. لازم به اشاره است که فاصله بین امواج و حسگرها در حدود یک متر است. اما در سیستم‌های جدید برای برخی از کارها فاصله بیشتری در نظر گرفته شده است. برای مثال راننده میتواند از دفتر کار خود در طبقات بالای ساختمان دکمه را فشار داده تا درب خودرو باز شود و یا شیشه‌های آن بالا و پایین شوند. با این تفاسیر به این پی می‌بریم که سیستم کیلس استارتر همواره در حال پیشرفته است و با تغییر و تحولات زیادی روبرو شده است.

انواع سیستم ورود و خروج بدون کلید

انواع سیستم ورود و خروج بدون کلید

در حال حاضر سیستم کیلس استارت را به دو نوع میتوان تقسیم کرد:

  • کیلس REK: سیستم کیلس REK با نام کامل Remote Keyless Entry سیستم محدودتر و ساده‌تری است. این سیستم قابلیت باز و بسته شدن درب خودرو را ارائه کرده و در برخی موارد میتواند هشدارها و اطلاعاتی همچون دما و ولتاژ باتری خودرو را اعلام نماید. آخرین تغییرات صورت گرفته در سیستم کیلس REK باعث شده تا از فاصله صد متری درب‌ها باز و بسته شوند و بتوان چراغ‌های خودرو را خاموش و روشن کرد.
  • کیلس PKE: سیستم کیلس PKE با نام کامل Passive Keyless Entry نمونه پیشرفته‌تر سیستم استارت بدون کلید است. این سیستم علاوه بر امکانات مورد قبلی، امکان روشن شدن خودرو بدون سوئیچ را نیز می‌دهد. به عبارتی سیستم کیلس PKE امکان کنترل بیشتری را بر روی خودرو فراهم می‌کند. نمونه‌های پیشرفته آن هم اطلاعات مربوط به دمای کولر یا بخاری، وضعیت مربوط به صندلی‌ها، صدای سیستم پخش و مواردی از این دست را اعلام می‌کند.

بررسی مزایا و معایب سیستم استارت بدون کلید

بررسی مزایا و معایب سیستم استارت بدون کلید

مزایای سیستم کیلس استارت:

  • در صورتی که سیستم کیلس از سوی کارخانه بر روی خودرو نصب شده باشد، از نظر امنیتی در سطح بسیار بالاتری نسبت به سیستم‌های دزدگیر قدیمی قرار می‌گیرد.
  • این سیستم سبب رفاه و آسایش بیشتر راننده و سرنشینان می‌شود و استفاده از خودرو را راحت‌تر و جذاب‌تر می‌کند.
  • در فصل تابستان و زمستان پیش از ورود به خودرو میتوان دمای آن را با این سیستم تنظیم کرده و کولر یا بخاری را روشن کرد.

معایب سیستم کیلس استارت:

  • بزرگترین عیب این سیستم باگ امنیتی آن است. در صورتی که ریموت مفقود شده و یا سیستم هک شود، سارقان میتوانند به امواج قابل پردازش حسگرهای خودرو دسترسی پیدا کرده و درب خودرو را باز نمایند. حتی در این شرایط میتوان خودرو را روشن و سرقت کرد. البته این مشکل در رابطه با سیستم‌های کیلس فابریک کارخانه‌ای کمتر است. اما اگر افراد شخصا اقدام به اضافه کردن این سیستم به خودروی خود نمایند، باید این موضوع را در نظر داشته باشند.
  • ریموت خودرو باید همواره از شارژ کافی برخوردار باشد. چرا که ریموت بدون شارژ نمیتواند عملیات مدنظر را انجام دهد.
  • هزینه تعمیر سیستم کیلس استارت کمی بالا است و هر تکنسینی از پس تعمیر آن برنمی‌آید. با از کار افتادن سیستم هم بسیاری از دسترسی‌های خودرو دچار مشکل می‌شوند.

آیا سیستم استارت بدون کلید امن است؟

آیا سیستم استارت بدون کلید امن است؟

یکی از سوالاتی که در رابطه با این سیستم مطرح است، مربوط به امن بودن آن است. باید اشاره شود که جهت افزایش امنیت این سیستم، زمانی که سوئیچ یا ریموت در محدوده نزدیک خودرو قرار بگیرد و کلید روی دستگیره درب جلو فشرده شود، کد ذخیره شده داخل سوئیچ با کد داخل گیرنده مقایسه می‌شود. در صورتی که کدها با هم مطابقت داشته باشند، عمل کدگشایی انجام شده و قفل درب‌های خودرو باز می‌شود. تمام این فرآیندها ظرف چند ثانیه کوتاه انجام می‌شود.

در شرایطی که باتری ریموت خودرو تمام شود، میتوان سوئیچ مکانیکی داخل ریموت را خارج کرد و درپوش کنار دستگیره را باز کرد. سپس با استفاده از سوئیچ مکانیکی اقدام به باز کردن قفل درب‌های خودرو کرد. برای روشن کردن خودرو هم باید ریموت را در کنار فرمان نگه داشته و دکمه استارت را فشار داد. البته این موضوع به نوع خودرو و سیستم آن بستگی دارد.

جمع بندی

سیستم ورود و خروج بدون کلید از آپشن‌های نسبتا جدید در خودروهای امروزی است که امکانات زیادی از جمله باز و بسته شدن خودکار درب‌های خودرو و روشن شدن خودرو را در اختیار راننده قرار می‌دهد. البته سیستم استارت بدون کلید همواره در حال ارتقا و گسترش است و امکانات آن دائما به روز و پیشرفته‌تر می‌شود. در صورتی که خودرو مجهز به این سیستم نباشد، میتوان اقدام به نصب سیستم استارت بدون کلید بر روی خودرو کرد. نصب سیستم کیلس استارت باید توسط تکنسین‌ها و متخصصان انجام شود تا خودرو دچار مشکلات امنیتی نشود.

 

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید