جستجو کردن
چگونه اتصالی برق خودرو را پیدا کنیم؟

چگونه اتصالی برق خودرو را پیدا کنیم؟

فهرست محتوا

اتصالی برق خودرو از مشکلات بسیار خطرناک است و میتواند منجر به آتش‌سوزی خودرو شود. با این حال اگر به موقع متوجه این مشکل شده و برای رفع آن اقدام شود، از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری می‌شود. در این مطلب قصد داریم در خصوص اتصالی برق خودرو و نحوه پی بردن به آن صحبت کنیم.

 

سیستم برق و اتصالی برق خودرو

سیستم برق خودرو از مهمترین و پیچیده‌ترین بخش‌های خودرو است. این سیستم شامل قطعات مختلفی است که هر یک از آنها نقش خاصی را بر عهده دارند. در خصوص قطعات این سیستم میتوان به باتری، دینام، شمع، دلکو، فیوز و کویل اشاره کرد. حال اتصالی برق خودرو به این معنا است که برق ماشین دچار قطع و وصلی شده و نوسان پیدا می‌کند. این مشکل میتواند برای تمام قطعات خودرو ایجاد شود.

 

سیستم برق و اتصالی برق خودرو

 

برای مثال اتصالی برق خودرو و نوسان پیدا کردن جریان برق سبب ضعیف و قوی شدن نور چراغ‌های خودرو می‌شود. همچنین این مشکل سبب غیر عادی شدن عملکرد استارت خودرو شده و علامت‌های روی آمپر و کلوتر را ضعیف‌تر نشان می‌دهد.

 

دلیل اتصالی برق خودرو چیست؟

فیوز یکی از قطعات اصلی و مهم سیستم برق خودرو است. تولیدکنندگان خودرو برای جلوگیری از عبور جریان‌های زیاد برق و آسیب‌دیدگی بخش‌های مختلف از فیوز استفاده می‌کنند. در صورتی که جریان زیادی از فیوز عبور کند، این قطعه دچار سوختگی شده و نمیتواند مقدار جریان عبوری را کنترل نماید. برای همین در صورتی که خودرو دچار اتصالی برق شود، بهتر است در ابتدا به سراغ جعبه فیوز رفته و فیوزها را بررسی کرد.

 

مشکلاتی که منجر به اتصالی برق خودرو می‌شوند

  1. مشکل در باتری خودرو

باتری از قطعات مهم در سیستم برق خودرو است. زمانی که خودرو خاموش است، باتری مسئول تامین برق آن است. برای همین هر نشانه‌ای را نمیتوان به وجود مشکل در باتری ربط داد. به طور کلی اگر در زمان استارت زدن مشکلی مشاهده شود، به احتمال زیاد باتری ماشین ضعیف شده و یا اتصالی در آن وجود دارد.

  1. مشکل در دینام خودرو

دینام یا ژنراتور تولیدکننده برق خودرو است و وظیفه شارژ خودرو را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه دچار خرابی شود، باتری ماشین تخلیه شده و توانایی کار کردن را از دست می‌دهد. خرابی دینام خودرو باعث می‌شود تا برق مورد نیاز باتری تامین نشده و باتری از کار بیفتد. در این زمان نه تنها سیستم برق خودرو، بلکه کل خودرو از کار می‌افتد.

  1. اتصالی سیم‌کشی خودرو

یکی از مشکلاتی که برخی رانندگان با آن مواجه می‌شوند، سوختن پی در پی فیوز است. اتصالی برق خودرو میتواند منجر به سوختن فیوز شود. همچنین ممکن است چراغ‌های خودرو برای چندین بار متوالی سوخته و به تعویض نیاز پیدا کنند. این موارد نشانگر اتصالی در سیم‌کشی خودرو است که از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است برای خودرو رخ دهد. در این شرایط باید منبع اتصالی را پیدا کرده و خیلی زود مشکل را برطرف کرد. در صورتی که به این موضوع اهمیتی داده نشود، با یک جرقه امکان آتش‌سوزی کل خودرو وجود دارد. برای همین اگر شاهد سوختن مداوم قطعاتی همچون فیوز و چراغ‌ها بودید، خیلی سریع برای رسیدگی به آن اقدام نمایید.

  1. مشکل در جعبه فیوز خودرو

فیوز در مسیر سیم‌کشی خودرو قرار دارد. برای همین اتصالی سیم‌کشی خودرو سبب سوختن فیوز و قطع شدن جریان برق می‌شود. معمولا طراحی خودروها به این شکل است که بر روی هر سیم یک فیوز قرار دارد. این فیوزها برای دسترسی آسان در یک جعبه قرار می‌گیرند. برای اطلاع از مکان جعبه فیوز باید به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کرد.

  1. مشکل در سیستم احتراق خودرو

سیستم احتراق خودرو شامل قطعاتی همچون شمع، وایر و کویل است. در صورتی که هر یک از قطعات این سیستم دچار آسیب شوند، در سوخت‌رسانی مشکل ایجاد می‌شود. حتی احتمال خروج صداهایی از اگزوز همچون ترقه در زمان گاز دادن وجود دارد. خروج این صدا نشانگر این است که بنزین به طور استاندارد نمی‌سوزد و بخار آن در اگزوز جمع می‌شود.

  1. خروج بوی پلاستیک سوخته

در صورتی که در حین رانندگی متوجه بوی پلاستیک سوخته شدید، باید خودرو را خیلی سریع متوقف کنید. چرا که این موضوع نشانگر اتصالی برق خودرو است و باید خیلی زود به رفع مشکل پرداخته شود. در صورتی که بوی سوختگی همراه با مواردی همچون چشمک‌ زدن چراغ‌ها و مشکل در استارت باشد، باید از ادامه رانندگی خودداری کرد. در غیر این صورت صدمات بیشتری به خودرو وارد می‌شود و راننده مجبور به تعویض قطعات بیشتر و پرداخت هزینه‌های اضافی می‌گردد.

شاید برات جالب باشه :  علت سوختن سیم‌ کشی خودرو

 

نحوه عیب‌یابی برق خودرو و اتصالی در آن

برای عیب‌یابی برق خودرو باید به عملکرد قطعات و لوازمی همچون فیوزها، چراغ‌ها، سیستم استارت و غیره توجه شود. در صورتی که ماشین با دشواری روشن شده و یا صدای ضعیف و غیر عادی از آن خارج شود، یعنی مشکل در باتری، کابل‌های برق و یا رله استارت وجود دارد. روشن نشدن چراغ‌ها هم نشانگر بروز مشکل در قطعاتی همچون فیوز، رله، سیم‌کشی و یا لامپ چراغ است. برای عیب‌یابی برق خودرو در این قسمت‌ها میتوان از تست لامپ، ولت متر و پروب استفاده کرد.

 

نحوه عیب‌یابی برق خودرو و اتصالی در آن

 

برق دزدی ماشین چیست؟

یکی از دلایل رایج خالی شدن باتری خودرو، برق دزدی نام دارد. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که برخی از لوازم سیستم برق خودرو همچون رادیو و چراغ‌ها حتی در زمان خاموش بودن خودرو برق مصرف می‌کنند. برای همین اگر باتری ماشین خیلی زود تخلیه شود، احتمال برق دزدی در آن وجود دارد. از علائم برق دزدی ماشین باید به خالی شدن باتری هنگام خاموش بودن ماشین، کم نور شدن یا سوسو زدن چراغ‌ها، روشن شدن چراغ هشدار باتری روی داشبورد، شنیدن صداهای غیر معمول از سیستم برق خودرو و روشن شدن چراغ هشدار دینام در زمان رانندگی اشاره کرد.

 

برق دزدی ماشین چیست؟

 

چگونه منشاء برق دزدی ماشین را پیدا کنیم؟

برای تشخیص برق دزدی ماشین سه روش متداول وجود دارد که شامل استفاده از لامپ، تست تخلیه باتری از نظر آمپراژ و تست تخلیه باتری از نظر افت ولتاژ می‌باشد. برای تست برق دزدی از نظر افت ولتاژ و آمپراژ باید از مولتی متر استفاده شود. در صورتی که عدد نمایش داده شده بر روی مولتی متر بیش از مقدار مشخصی باشد، یعنی برق دزدی وجود دارد و باید برای رفع مشکل اقدام شود.

شاید برات جالب باشه :  کاربرد چراغ راهنما خودرو

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص اتصالی برق خودرو در سایت گلپانیا صحبت کردیم و با نحوه عیب‌یابی برق خودرو و اتصالی در آن آشنا شدیم. اتصالی برق خودرو جزو مشکلاتی است که تنها در مواقع خاص رخ می‌دهد. با این حال این مشکل به حدی خطرناک است که میتواند منجر به حوادثی همچون آتش گرفتن خودرو شود. برای همین اگر شاهد مشکلات پیاپی در باتری، دینام، فیوز، سیم‌کشی خودرو و غیره بودید، حتما به یک برقکار  ماهر مراجعه کرده و وضعیت سیستم برق خودرو را بررسی نمایید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید