جستجو کردن
طول عمر لنت ترمز چقدر است؟

طول عمر لنت ترمز چقدر است؟

فهرست محتوا

طول عمر لنت ترمز همچون سایر قطعات مصرفی خودرو، محدود بوده و پس از گذشت مدت زمانی به تعویض نیاز پیدا می‌کند. این قطعه حیاتی و مهم بر اساس جنس و کیفیت و همچنین عواملی مانند نحوه رانندگی و نوع ترمزگیری طول عمر خاصی دارد. زمانی که عمر مفید لنت ترمز به پایان برسد، عمل ترمزگیری به درستی انجام نشده و راننده با علائمی نظیر صدای سوت در زمان ترمزگیری مواجه می‌شود. در ادامه مطلب در رابطه با طول عمر لنت ترمز بیشتر صحبت کرده و با نشانه‌های فرا رسیدن زمان تعویض آن آشنا خواهیم شد.

لنت ترمز و نقش آن در سیستم ترمز

لنت ترمز از اجزای بسیار مهم در سیستم ترمز خودرو است و نقش مهمی در فرآیند ترمزگیری دارد. این قطعه حیاتی در بین کفش ترمز و درام ترمز و در داخل کولیس ترمز قرار دارد. زمانی که راننده پای خود را بر روی پدال ترمز فشار می‌دهد، این فشار به لنت‌های ترمز و سپس به دیسک ترمز منتقل شده و سرعت چرخش لاستیک‌ها کاهش پیدا می‌کند. همانطور که مشخص است نقش لنت ترمز در این سیستم بسیار مهم است و بر روی عملکرد و عمر سایر اجزا نظیر دیسک‌های ترمز و کولیس‌ها نیز تاثیر می‌گذارد.

 

لنت ترمز و نقش آن در سیستم ترمز

 

خوب است اشاره شود که زمانی که راننده با سرعت بالایی همچون سرعت 120 کیلومتر بر ساعت در حال رانندگی است و به طور ناگهانی اقدام به ترمزگیری می‌کند، لنت‌ها به دیسک چرخ می‌چسبند و اصطکاک و دمای میان آنها افزایش می‌یابد. این دما میتواند به حدود 350 الی 400 درجه سانتیگراد برسد. حال اگر لنت ترمز کیفیت و جنس مناسبی نداشته باشد، دمای بالا و اصطکاک زیاد سبب کاهش عمر مفید لنت ترمز شده و راننده ناگزیر به تعویض زودرس آن می‌شود.

 

شاید برات جالب باشه :  نحوه افزایش عمر باتری ماشین

اهمیت تعویض به موقع لنت

با توجه به نقش لنت ترمز که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، میتوانیم به اهمیت تعویض به موقع این قطعه پی ببریم. در شرایطی که لنت ترمز به موقع تعویض نشود، ترمز خودرو به شکل ضعیفی عمل کرده و ترمزگیری با اختلال روبرو می‌شود. علاوه بر این خرابی و فرسودگی لنت ترمز سبب وارد شدن خسارات جبران‌ناپذیری به دیسک ترمز می‌شود و هزینه‌های بیشتری را به راننده تحمیل می‌کند. برای همین چک کردن دوره‌ای لنت ترمز بسیار حائز اهمیت است. با چک کردن لنت‌های جلو و عقب میتوان نسبت به وضعیت آنها اطلاع پیدا کرده و در صورت لزوم لنت را تعویض کرد. در زمان بررسی لنت‌ها باید هر دو طرف دیسک نیز چک شود. چرا که گاهی اوقات لنت یک سمت دیسک سریع‌تر خورده می‌شود.

 

طول عمر لنت ترمز بر اساس نوع آن

لنت‌ها در انواع مختلفی موجود هستند و بر اساس نوع و کیفیت لنت ترمز، طول عمرشان متفاوت است. در خصوص انواع لنت ترمز باید به لنت آزبست، لنت ارگانیک، لنت سرامیکی، لنت نیمه فلزی و لنت فلزی اشاره کرد. در دماهای پایین تفاوت زیادی میان این لنت‌ها دیده نمی‌شود. اما در میان انواع لنت‌های اشاره شده، لنت ترمز سرامیکی طول عمر بالاتری دارد و در بیشتر شرایط آب و هوایی عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. لنت‌های آزبست، سایشی یا نیمه فلزی هم فرسایش زیادی دارند و خیلی زودتر تمام می‌شوند. برای همین اگر به فکر افزایش طول عمر لنت ترمز هستید، حتما از انواع با کیفیت آن استفاده کنید.

 

طول عمر لنت ترمز بر اساس نوع آن

 

کارکرد لنت ترمز بر اساس کیلومتر

یکی از سوالاتی که برای بسیاری از رانندگان وجود دارد این است که لنت ترمز چند کیلومتر کار می‌کند؟ عمر مفید لنت ترمز و میزان کارکرد آن به موارد متعددی بستگی دارد. در صورتی که راننده دائما در حال رانندگی در مسیرهای پرترافیک باشد و زیاد از ترمز استفاده کند، عمر لنت‌ها خیلی زودتر به پایان می‌رسد. بسیاری از کارشناسان و تولیدکنندگان خودرو تخمین زده‌اند که لنت ترمز میتواند از 20 هزار الی 70 هزار کیلومتر دوام داشته باشد. بسیاری از رانندگان هم لنت ترمز خودرو را بعد از حدود 40 هزار کیلومتر تعویض می‌کنند. با این حال به طور کلی بهتر است لنت‌ها هر 30 هزار کیلومتر مورد بررسی قرار بگیرند و در صورت لزوم تعویض شوند.

شاید برات جالب باشه :  مزایای مالتی پلکس و انواع شبکه‌ های مالتی پلکس چیست؟

 

عوامل موثر بر طول عمر لنت ترمز

عوامل متعددی بر طول عمر لنت ترمز عقب و جلو تاثیر دارد که با توجه به آنها میتوان به افزایش طول عمر لنت‌ها کمک کرد. مهمترین عوامل موثر بر طول عمر لنت عبارتند از:

 

عوامل موثر بر طول عمر لنت ترمز

 

  • عادات رانندگی: در صورتی که راننده عادت به رانندگی با سرعت بالا داشته باشد، احتمالا مجبور به گرفتن ترمزهای شدیدی می‌شود که این نحوه از ترمزگیری به لنت‌ها آسیب جدی وارد می‌کند. دلیل آن هم این است که در این شرایط چرخ‌های خودرو به اصطکاک بیشتری نیاز دارند تا متوقف شوند. همین امر میتوانند سبب افزایش سایش لنت و کاهش عمر مفید آن شود.
  • نوع لنت ترمز: لنت‌ها بر اساس مواد و متریال به کار رفته در ساخت از طول عمر متفاوتی برخوردار هستند. برای مثال لنت‌های سرامیکی طول عمر بیشتری دارند و دیرتر دچار خرابی و فرسودگی می‌شوند.
  • شرایط و محیط رانندگی: رانندگی در سربالایی و سرپایینی و یا ترافیک باعث ساییده یا خورده شدن سریع لنت‌ها می‌شود و طول عمر آنها را کاهش می‌دهد.
  • اصل یا تقلبی بودن لنت: لنت‌های تقلبی که با استفاده از مواد نامرغوبی ساخته می‌شوند، طول عمر بسیار کمی دارند. این لنت‌ها در زمان ترمزگیری به شدت داغ و ساییده می‌شوند و زودتر از زمان موعد تمام می‌شوند.

 

علائم و نشانه‌های تمام شدن لنت ترمز

از راه‌های تشخیص تمام شدن لنت ترمز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روشن شدن چراغ هشدار ترمز: با تمام شدن لنت ترمز، چراغ هشدار ترمز روشن می‌شود. البته روشن شدن این چراغ به دلایل دیگری هم مربوط است.
  • لرزش خودرو در زمان ترمزگیری: در صورتی که در زمان ترمزگیری خودرو یا پدال ترمز شروع به لرزش کند، احتمالا عمر لنت‌ها به پایان رسیده و باید تعویض شوند.
  • کشیده شدن خودرو به یک سمت: در صورتی که در زمان ترمزگیری خودرو به سمت راست یا چپ کشیده شود، احتمالا عمر لنت ترمز سمت راننده یا شاگرد تمام شده است.
  • خروج صدای سوت و جیغ: معمولا فرسوده شدن لنت ترمز با خروج صدای سوت یا جیغ همراه است. در این زمان لنت به انتهای خود رسیده و با برخورد آهن لنت با دیسک ترمز، صدای ناهنجار سوت یا خرخر مانندی از آن خارج می‌شود.
شاید برات جالب باشه :  با چراغ بنزین روشن چند کیلومتر میتوان رانندگی کرد؟

 

جمع بندی

طول عمر لنت ترمز به عوامل مختلفی بستگی دارد و فرسوده شدن و تمام شدن آن با نشانه‌هایی همراه است. همانطور که متوجه شدیم عمر لنت ترمز در حدود 20 الی 70 هزار کیلومتر است که عواملی همچون نحوه رانندگی، میزان ترمزگیری، جنس و کیفیت لنت در میزان عمر مفید آن موثر است. برای افزایش طول عمر لنت ترمز به نحوه رانندگی خود توجه کرده و از ترمزگیری شدید بپرهیزید. همچنین در زمان خرید لنت ترمز به سراغ انواع لنت‌های با کیفیت از برندهای معتبر بروید و به جنس و مواد به کار رفته در ساخت لنت توجه نمایید. در صورت نیاز به دوره های جامع مجموعه گلپانیا با شماره های مجموعه تماس حاصل فرمایید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید