جستجو کردن
مهم‌ترین علائم خرابی ترمز ABS کدامند؟

مهم‌ترین علائم خرابی ترمز ABS کدامند؟

فهرست محتوا

ترمز ضد قفل یا ABS یک سیستم ترمز پیشرفته است که در زمان ترمزگیری مانع از قفل شدن چرخ‌های خودرو می‌شود. در خودروهای مجهز به سیستم ترمز ABS، ترمزگیری و کنترل خودرو راحت‌تر صورت گرفته و امنیت خودرو و سرنشینان تامین می‌شود. حال گاهی اوقات این سیستم دچار مشکل شده و از کار می‌افتد. با اطلاع از علائم خرابی ترمز ABS میتوان خیلی سریع مشکل را برطرف کرده و مانع از بروز مشکل در ترمزگیری و رانندگی شد. در ادامه مطلب با دلایل و علائم خرابی ترمز ABS آشنا خواهیم شد.

دلایل خرابی ترمز ABS

سیستم ترمز ضد قفل یا همان ABS معمولا به چند دلیل خراب شده و از کار می‌افتد. از مهمترین و اصلی‌ترین دلایل خرابی این سیستم ترمز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

دلایل خرابی ترمز ABS

 

  • رانندگی غلط و نادرست: به عنوان اولین دلیل خرابی ترمز ABS میتوان به رانندگی غلط اشاره کرد. عادات بد رانندگی به مرور زمان سبب آسیب و خرابی قطعات و سیستم‌های خودرو شده و هزینه زیادی را به راننده تحمیل می‌کند. برای مثال گرفتن ترمزهای پیاپی در زمان رانندگی و یا ترمزگیری با شدت و فشار زیاد میتواند به لنت‌های ترمز آسیب وارد کرده و عمر آنها را کاهش دهد.
  • نشتی مایع هیدرولیک: با نشتی مایع هیدرولیک به داخل لنت‌های ترمز احتمال آسیب دیدن این سیستم وجود دارد. برای همین جهت جلوگیری از خرابی ترمز ABS باید هر از گاهی این بخش مورد بررسی قرار بگیرد.
  • خرابی سنسورها: آلودگی یا خرابی سنسورهای سیستم ترمز ABS میتواند منجر به از کار افتادن این سیستم شود. تجمع هرگونه آلودگی بر روی سنسور یا چرخ‌دنده و یا به هم خوردن فاصله هوایی سنسور با چرخ‌دنده و شکستن رینگ میتواند سبب از کار افتادن سنسور و ایجاد اختلال در عملکرد سیستم ترمز ای‌بی‌اس شود.
شاید برات جالب باشه :  نحوه کار سنسور باران در خودرو

 

خرابی ترمز ABS با چه علائمی همراه است؟

خرابی ترمز ABS  با نشانه‌ها و علائمی همراه است که از مهمترین آنها باید به موارد زیر اشاره کرد:

  1. روشن شدن چراغ ترمز ABS

از مهمترین نشانه‌های خرابی ترمز ABS باید به روشن شدن چراغ هشدار ABS بر روی داشبورد خودرو اشاره کرد. بر روی داشبورد خودرو چراغ‌های هشداردهنده متعددی وجود دارد که هر یک مربوط به سیستم یا قطعه خاصی از خودرو است. چراغ ABS هم مربوط به سیستم ترمز ضد قفل خودرو است و روشن شدن آن به معنای وجود مشکل و نقصی در این سیستم می‌باشد. معمولا با روشن شدن چراغ هشدار ABS، ترمز ضد قفل از کار می‌افتد. در این شرایط ترمز معمولی خودرو همچنان قابل کار است و مشکلی در عملکرد ترمزگیری ایجاد نمی‌شود. اما دیگر دارای خاصیت ضد قفل نمی‌باشد. برای همین در زمان رانندگی باید احتیاط زیادی کرده و خیلی سریع به یک تعمیرگاه مراجعه کرد.

  1. خروج صدای خرد شدن یا زوزه کشیدن در زمان ترمزگیری

از دیگر علائم خرابی ترمز ای‌بی‌اس باید به خروج صدای ساییده شدن و یا زوزه کشیدن در زمان ترمزگیری اشاره کرد. گاهی اوقات در زمان گرفتن ترمز صدای ساییده شدن لنت ترمزها به گوش می‌رسد. این مشکل میتواند به خاطر نوع و جنس لنت ترمز و یا نازک شدن لنت ترمز هم باشد. با این حال اگر با چنین نشانه‌ای روبرو شدید، حتما قطعات سیستم ترمز را بررسی کرده و نسبت به سالم بودن آنها مطمئن شوید.

 

خروج صدای خرد شدن یا زوزه کشیدن در زمان ترمزگیری

 

  1. لرزش خودرو در زمان ترمزگیری

در صورتی که در زمان ترمزگیری شاهد لرزش غیر عادی خودرو بودید، احتمالا طول عمر لنت‌ها به پایان رسیده و باید برای تعویض آنها اقدام کرد. تاب برداشتن و خراشیدگی روتورهای ترمز عامل اصلی لرزش خودرو در زمان ترمزگیری است. روتور بخشی از سیستم ترمز است که لنت‌های ترمز به آن می‌چسبند و آنها را می‌گیرند. برای همین در صورتی که روتورها دچار آسیب شوند، این عمل به خوبی صورت نگرفته و خودرو در زمان ترمزگیری دچار لرزش و تکان‌های غیر عادی می‌شود.

  1. قفل شدن پدال ترمز

از دیگر علائم خرابی ترمز ABS باید به قفل شدن پدال ترمز اشاره کرد. همانطور که متوجه شدیم سیستم ترمز ABS به گونه‌ای طراحی شده است که از قفل شدن چرخ‌ها در زمان ترمزگیری جلوگیری می‌کند. حال اگر در زمان ترمزگیری احساس شود که عملکرد ترمزها همچون قبل نبوده و پدال ترمز قفل می‌شود، یعنی مشکلی در سیستم رخ داده و باید برای برطرف کردن آن اقدام شود.

  1. از دست رفتن کشش یا کنترل پایداری

در صورتی که سیستم ترمز ABS دچار مشکل شود، در برخی از عملکردهای سیستم نظیر کنترل کشش، کنترل پایداری و ثبات غلتشی اختلال ایجاد می‌گردد. به عبارتی زمانی که سنسورهای سیستم ABS اطلاعات را به خوبی دریافت نکنند، عملکرد مطلوب این بخش‌ها متوقف شده و رانندگی و کنترل خودرو با مشکل روبرو می‌شود.

  1. کارایی ضعیف خودرو در معابر لغزنده

سیستم ترمز ABS در معابر لغزنده کارایی بالایی از خود نشان می‌دهد و از انحراف و واژگون شدن خودرو تا حد زیادی جلوگیری می‌کند. حال اگر در زمان رانندگی در معابر لغزنده احساس شود که چرخ‌های خودرو دچار چسبندگی شده‌اند، یعنی سیستم ترمز ABS با مشکلی روبرو شده است.

شاید برات جالب باشه :  یادگیری برق خودرو چقدر زمان میبرد؟

 

کارایی ضعیف خودرو در معابر لغزنده

 

  1. ضربه زدن پدال ترمز در زمان ترمزگیری

به عنوان آخرین نشانه خرابی ترمز ABS میتوان به ضربه زدن پدال ترمز در زمان ترمزگیری اشاره کرد. این مشکل به خاطر ارسال پیام خطا از سوی سنسورهای ABS است. سیستم ترمز با دریافت اطلاعات نادرست به اشتباه تصور می‌کند که راننده در حال رانندگی در معابر لغزنده‌ای است. در این شرایط ABS و کنترل کشش از کار افتاده و راننده ضربه زدن پدال ترمز را تجربه می‌کند.

 

چگونه از خرابی ترمز ای‌بی‌اس جلوگیری کنیم؟

در وهله اول حتما به سراغ خرید قطعات با کیفیت بروید و از لنت ترمزهای مرغوب و استاندارد استفاده کنید. پس از آن به نحوه رانندگی خود توجه کرده و اصول رانندگی صحیح و استاندارد را رعایت نمایید. قطعات سیستم ترمز و روغن ترمز را هم به صورت دوره‌ای چک کنید و در صورت لزوم برای تعویض یا تعمیر آنها اقدام نمایید.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص مهم‌ترین علائم خرابی ترمز ABS صحبت کردیم و با دلایل خرابی این سیستم ترمز آشنا شدیم. از نشانه‌ها و علائم خرابی ترمز ABS باید به روشن شدن چراغ هشدار ABS، خروج صدای زوزه یا خرد شدن، لرزش خودرو در زمان ترمزگیری، قفل شدن پدال ترمز و ضربه زدن پدال ترمز اشاره کرد. با مشاهده هر یک از این علائم خیلی سریع سیستم ترمز ضد قفل را بررسی کرده و مشکل را برطرف نمایید. در صورت نیاز به دوره های گلپانیا با شماره های کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمایید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید