جستجو کردن
ایموبلایزر خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

ایموبلایزر خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

فهرست محتوا

خودروهای مدرن و امروزی مجهز به سیستم‌های پیشرفته‌ای هستند که هر کدام به منظور خاصی در خودرو به کار می‌روند. از جمله این سیستم‌ها باید به سیستم ایموبلایزر اشاره کرد که یک سیستم ضد سرقت است. این سیستم به گونه‌ای طراحی شده است که امکان استارت خوردن خودرو تا زمان باز نشدن قفل ECU امکانپذیر نمی‌باشد. برای همین سرقت خودروهای مجهز به ایموبلایزر سخت و تا حد زیادی غیر ممکن است. در ادامه مطلب با سیستم ایموبلایزر خودرو و نحوه عملکرد و کاربرد آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

سیستم ایموبلایزر خودرو چیست؟

ایموبلایزر (Immobilizer) یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های ضد سرقت است که بیشتر در خودروهای مدرن و  امروزی به چشم می‌خورد. در خودروهای مجهز به این سیستم، یک قفل نرم‌افزاری بر روی کامپیوتر خودرو وجود دارد که از روشن شدن موتور خودرو جلوگیری می‌کند. به عبارتی تا زمانی که این قفل باز نشود، موتور خودرو قادر به روشن شدن نمی‌باشد. سوئیچ خودروهای مجهز به این سیستم دارای کدهایی است که با سیستم ایموبلایزر مطابق هستند. زمانی که سوئیچ در جای خود چرخیده می‌شود، کدها با هم انطباق داده شده و در صورت منطبق بودن خودرو روشن می‌شود. بنابراین میتوان گفت سیستم ایموبلایزر یک سیستم ایمنی برای خودرو است که تنها با استفاده از سوئیچ دارای کدهای مطابق قفل را باز کرده و تنها در این شرایط روشن شدن خودرو را امکانپذیر می‌کند.

 

سیستم ایموبلایزر خودرو چیست؟

 

نحوه عملکرد ایموبلایزر خودرو به چه صورت است؟

سیستم ایموبلایزر خودرو شامل اجزا و بخش‌های مختلفی است که در این رابطه باید به سوئیچ خودرو، حافظه سوئیچ، قفل نرم‌افزاری، آنتن ترانسپاندر و برد الکترونیک اشاره کرد. برد الکترونیک یا UCH وظیفه کنترل تجهیزات سیستم ایموبلایزر را بر عهده دارد. آنتن ترانسپاندر هم کد ثبت شده در کامپیوتر را دریافت کرده و آن را به برد الکترونیکی انتقال می‌دهد. کامپیوتر هم که کد یکسان با سوئیچ را در خود ذخیره است، آن را برای مقایسه و تطابق در اختیار برد الکترونیک قرار می‌دهد. زمانی که سوئیچ خودرو باز شود، UCH به کمک میدان مغناطیسی از یک چیپ در کامپیوتر درخواست ارائه کد ثبت شده را می‌کند. میدان مغناطیسی به وسیله آنتن ترانسپاندر ایجاد می‌شود. در صورتی که کدها با هم تطابق داشته باشند، موتور خودرو مجوز روشن شدن را از کامپیوتر گرفته و روشن می‌شود.

شاید برات جالب باشه :  عوامل دشارژ شدن باتری خودرو

 

کاربرد سیستم ایموبلایزر خودرو

ایموبلایزرها میتوانند چندین اقدام در راستای افزایش امنیت خودرو انجام دهند. از جمله:

 

کاربرد سیستم ایموبلایزر خودرو

 

  • قطع جرقه شمع‌ها
  • جلوگیری از پاشش سوخت
  • قطع برق با چرخش سوئیچ
  • قطع برق پمپ بنزین و انژکتورهای خودرو

در صورتی که شخصی قصد دسترسی غیر مجاز به خودروی دارای سیستم ایموبلایزر را داشته باشد، این سیستم وارد عمل می‌شود. سیستم ضد سرقت ایموبلایزر با تحت نظر داشتن چند سیستم از جمله جرقه‌زنی شمع‌ها، موتور استارت و سیستم سوخت‌رسانی مانع از سرقت خودرو می‌شود. برای همین کاربرد ایموبلایزر در خودرو، افزایش امنیت خودرو و جلوگیری از سرقت آن است.

 

مزایا و معایب سیستم ایموبلایزر خودرو

با توجه به تعاریف و کاربرد ایموبلایزر میتوان گفت مهمترین مزیت این سیستم، جلوگیری از دستکاری خودرو و سرقت آن است. این سیستم سطح خاصی از محافظت و امنیت در برابر سرقت خودرو را فراهم می‌کند. درجه حفاظت آن هم به نوع و محل نصب آن بستگی دارد. در صورتی که سارق به راحتی به قطعه دسترسی پیدا کند، میتواند به راحتی آن را خنثی کند. برای همین محل نصب ایموبلایزر مهم است و تاثیر زیادی بر روی افزایش امنیت و جلوگیری از سرقت خودرو دارد.

 

نشانه‌های بروز مشکل در سیستم ایموبلایزر خودرو

سیستم ایموبلایزر مجهز به چراغ‌های هشداری است که هر یک معنای خاصی در رابطه با وضعیت سیستم دارند. در صورتی که چراغ‌ها 4 بار پیاپی چشمک بزنند، یعنی ایموبلایزر فعال و سوئیچ باز است. در صورتی هم که چراغ‌ها در هر ثانیه یک چشمک بزنند، یعنی ایموبلایزر فعال و سوئیچ قفل است. خاموش بودن چراغ‌ها هم نشانگر فعال نبودن سیستم است. حال در رابطه با نشانه‌های خرابی ایموبلایزر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

شاید برات جالب باشه :  انواع باتری خودرو

 

نشانه‌های بروز مشکل در سیستم ایموبلایزر خودرو

 

  • باز نشدن درب‌های خودرو: در صورتی که با فشردن دکمه باز کردن قفل بر روی سوئیچ درب‌ها باز نشوند، احتمالا مشکلی در این سیستم وجود دارد و باید برای بررسی بیشتر به یک متخصص مراجعه شود.
  • قفل نشدن درب‌های خودرو: در صورتی که درب‌های خودرو به درستی قفل نشوند، احتمالا سیستم ایموبلایزر دچار مشکل شده است.
  • روشن نشدن موتور: وجود مشکل در سیستم ایموبلایزر، سبب عدم ارسال صحیح کدها می‌شود. همین موضوع از استارت خوردن خودرو جلوگیری می‌کند.
  • عدم چرخش کلید در مغزی سوئیچ: در صورتی که کلید در مغزی سوئیچ به درستی نچرخد، احتمالا مشکلی در سیستم ایموبلایزر وجود دارد. در این حالت معمولا تراشه ترانسپاندر به خوبی عمل نکرده و خواندن و ارسال کدها را به درستی انجام نمی‌دهد. گاهی اوقات هم شکستن دنده‌های درون مغزی سبب عدم چرخش کلید در مغزی سوئیچ می‌شوند.

 

گم شدن سوئیچ ایموبلایزر چه عواقبی دارد؟

در صورتی که خودرو از نوع داخلی باشد، امکان غیر فعال کردن کد قبلی و تعریف کد جدید برای سوئیچ وجود دارد. اما در خودروهای خارجی این مسئله کمی پیچیده بوده و تنها راه‌حل موجود برای آن پیدا کردن کد سوئیچ و یا ساختن کلید جدید با استفاده از ECU است. برخی از خودروها هم دارای سوئیچ یدک هستند که از طریق آن میتوان کد را تغییر داده و مجددا سیستم سرقت ایموبلایزر را فعال کرد.

 

جمع بندی

در این مطلب در رابطه با سیستم ایموبلایزر صحبت کردیم و با کاربردها و مزایای آن آشنا شدیم. ایموبلایزر یک سیستم ضد سرقت در خودروهای مدرن است که تا حدودی خیال مالک راننده را از بابت امنیت خودرو آسوده می‌کند. در صورت نیاز به دوره های بیشتر فرمان برقی و دینام و استارت می توانید از دوره های مجموعه گلپانیا خریداری نمایید.

شاید برات جالب باشه :  انواع کویل خودرو

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید