جستجو کردن
علت کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین

علت کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین

فهرست محتوا

برف‌ پاک‌‌کن از لوازم ایمنی خودرو است که اهمیت آن در روزهای بارانی و برفی دو چندان می‌شود. با روشن شدن برف‌ پاک‌‌کن، شیشه خودرو از قطرات باران و برف و هرگونه آلودگی پاک شده و دید راننده افزایش پیدا می‌کند. با این حال گاهی اوقات برف‌ پاک‌‌کن ماشین دچار خرابی شده و از کار می‌افتد. در این شرایط امنیت خودرو و سرنشینان تحت تاثیر قرار می‌گیرد. حال بهتر است ببینیم علت کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین چیست و در چه شرایطی باید این قطعه را تعویض کرد.

 

برف‌ پاک‌‌کن ماشین و اجزای آن

برف‌ پاک‌‌کن از جمله قطعات مهم در وسایل نقلیه است که بر روی شیشه جلوی خودرو قرار دارد. برخی از خودروها هم دارای برف‌ پاک‌‌کن بر روی شیشه عقب هستند تا دید راننده از عقب نیز افزایش پیدا کند. با روشن شدن برف‌ پاک‌‌کن تمام آلودگی‌ها، گرد و غبارها و قطرات باران و برف از روی شیشه پاک شده و دید راننده بهبود پیدا می‌کند. برف‌ پاک‌‌کن ماشین شامل اجزای مختلفی است که کارکرد صحیح هر یک از آنها در عملکرد کلی برف‌ پاک‌‌کن نقش دارد. مهمترین اجزای برف‌ پاک‌‌کن عبارتند از:

 

برف‌ پاک‌‌کن ماشین و اجزای آن

 

  • بازوی برف‌ پاک‌‌کن: این بخش که از جنس فلز یا پلاستیک است، به شیشه خودرو متصل شده و وظیفه نگه داشتن تیغه برف‌ پاک‌‌کن و حرکت آن به جلو و عقب را بر عهده دارد.
  • تیغه برف‌ پاک‌‌کن: تیغه از اجزای مهم برف‌ پاک‌‌کن است که با شیشه در تماس بوده و تمام مواد موجود بر روی شیشه را پاک می‌کند. تیغه‌ها انعطاف‌پذیری خوبی دارند و اغلب با استفاده از لاستیک یا سیلیکون ساخته می‌شوند.
  • موتور برف‌ پاک‌‌کن: موتور بخش مهمی از برف‌ پاک‌‌کن است که نیروی حرکت بازو و تیغه را تامین می‌کند. این قطعه اغلب در محفظه موتور قرار دارد و به سیستم الکتریکی خودرو متصل است.
  • اهرم برف‌ پاک‌‌کن: این اهرم نیروی مکانیکی لازم را به بازوی برف‌ پاک‌‌کن منتقل می‌کند.
  • مخزن شیشه‌شوی برف‌ پاک‌‌کن: در این مخزن مایع مورد نیاز برای شستشوی شیشه نگهداری می‌شود. مخزن شیشه‌شوی برف پاک‌کن معمولا در زیر کاپوت و نزدیک به برف‌ پاک‌‌کن قرار دارد.
شاید برات جالب باشه :  علائم خرابی سنسور میل سوپاپ

 

6 دلیل کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین

حال که با برف‌ پاک‌‌کن و اجزای آن آشنا شدیم، بهتر است به سراغ علت کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین برویم. این بخش از خودرو معمولا به چند دلیل از کار می‌افتد. از جمله:

 

6 دلیل کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین

 

  1. خرابی موتور برف‌ پاک‌‌کن

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم برف‌ پاک‌‌کن دارای یک موتور الکتریکی است که نیروی حرکت بازو تیغه را به جلو و عقب تامین می‌کند. موتور با دریافت دستور از کلید برف‌ پاک‌‌کن، سبب به حرکت درآمدن بازو و تیغه برف‌ پاک‌‌کن می‌شود. برای همین اگر موتور برف‌ پاک‌‌کن دچار مشکل شود، در عملکرد برف‌ پاک‌‌کن اختلال ایجاد شده و از کار می‌افتد. گاهی اوقات قطع شدن اتصالات موتور یا سوختن موتور سبب از کار افتادگی این سیستم می‌شود.

  1. سوختن فیوز برف‌ پاک‌‌کن

فیوز انرژی لازم برای به کار انداختن برف‌ پاک‌‌کن را تامین می‌کند. این فیوزها توان پایینی دارند و پس از مدتی عمرشان به پایان می‌رسد. برای همین احتمال سوختن فیوز بر اثر روشن ماندن بی‌وقفه برف‌ پاک‌‌کن وجود دارد. در شرایطی هم که شیشه مملو از برف یا آلودگی‌های زیادی باشد، احتمال فشار آمدن به فیوز و سوختن آن وجود دارد. با سوختن فیوز هم برف‌ پاک‌‌کن قادر به کار نبوده و باید برای تعویض فیوز اقدام گردد.

  1. خرابی کلید یا دسته کنترل

برف‌ پاک‌‌کن ماشین به وسیله یک کلید یا دسته روشن و خاموش می‌شود. گاهی اوقات مدار داخلی درون این قطعات دچار قطعی یا اتصالی شده و سبب از کار افتادن برف‌ پاک‌‌کن ماشین می‌شود. در این شرایط با تعویض کلید کنترل مشکل حل شده و برف‌ پاک‌‌کن شروع به کار می‌کند.

  1. شل شدن مهره‌های محوری برف‌ پاک‌‌کن

شل شدن مهره‌های محوری هم میتواند علت کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین باشد. در برف‌ پاک‌‌کن‌ها جهت اتصال بازوها به محور انتقال از مهره محوری استفاده می‌شود که این مهره‌ها بر اثر گذشت زمان و حرکات برف‌ پاک‌‌کن شل می‌شوند. شل شدن مهره‌های محوری برف‌ پاک‌‌کن هم میتواند سبب عدم کار کردن آن شود.

  1. پاره شدن تیغه برف‌ پاک‌‌کن

از آنجایی که تیغه‌های برف‌ پاک‌‌کن از جنس سیلیکون یا لاستیک هستند، عمر محدودی دارند و پس از گذشت مدت زمانی دچار پارگی می‌شوند. با پاره شدن تیغه‌ها تماس نامناسبی بین تیغه و شیشه خودرو رخ داده و شیشه‌ها به خوبی تمیز نمی‌شوند. همچنین ممکن است تیغه‌های خراب سبب ایجاد خط و خش‌هایی بر روی شیشه شوند. برای همین هرگاه شاهد خرابی و فرسودگی تیغه‌ها بودید، برای تعویض آنها اقدام نمایید.

شاید برات جالب باشه :  دلایل روشن نشدن چراغ‌های ماشین

 

پاره شدن تیغه برف‌ پاک‌‌کن

 

  1. وجود مانع در مسیر برف‌ پاک‌‌کن

به عنوان آخرین علت کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین میتوانیم به گیر کردن جسمی در مسیر برف‌ پاک‌‌کن اشاره کنیم. گاهی اوقات اجسامی همچون سنگ‌ریزه، شاخه و برگ و غیره سبب عدم حرکت برف‌ پاک‌‌کن بر روی شیشه می‌شوند. در این شرایط تنها کافیست به تمیز کردن شیشه بپردازید تا شاهد کارکرد صحیح برف‌ پاک‌‌کن باشید.

 

علائم خرابی موتور برف‌ پاک‌‌کن چیست؟

از علائم خرابی موتور برف‌ پاک‌‌کن ماشین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خروج صداهای غیر عادی: خروج صداهایی همچون خش‌خش و روغن‌ریزه از موتور برف‌ پاک‌‌کن نشانگر خرابی آن است.
  • کاهش قدرت و عملکرد: کم شدن قدرت و عملکرد موتور نشان از خرابی آن دارد. در این شرایط برف‌ پاک‌‌کن نمیتواند به خوبی شیشه‌ را تمیز کند.
  • خروج دود یا بوی غیر عادی: خرابی موتور برف‌ پاک‌‌کن میتواند با خروج دود یا بوی غیر عادی هم همراه باشد. این موارد نشانگر خرابی در سیستم سوخت، سیستم خنک‌کننده یا سایر قطعات هستند.

 

جمع بندی

در این مطلب در سایت گلپانیا به بررسی 6 علت کار نکردن برف‌ پاک‌‌کن ماشین پرداختیم. همانطور که اشاره کردیم مواردی نظیر خرابی موتور برف‌ پاک‌‌کن، سوختن فیوز برف‌ پاک‌‌کن، خرابی کلید کنترل، شل شدن مهره‌های محوری برف‌ پاک‌‌کن و خرابی تیغه‌های برف‌ پاک‌‌کن سبب عدم کارکرد صحیح آن شده و باید برای تعمیر یا تعویض آنها اقدام گردد. با علائم خرابی قطعاتی نظیر موتور برف‌ پاک‌‌کن هم میتوانید برای تعویض به موقع آنها اقدام کنید و مانع از کار افتادن برف‌ پاک‌‌کن شوید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از دوره های مجموعه گلپانیا استفاده نمایید.

شاید برات جالب باشه :  نحوه افزایش عمر باتری ماشین

دیدگاهتان را بنویسید