جستجو کردن
6 علت روشن شدن چراغ ABS و راه‌های رفع مشکل

6 علت روشن شدن چراغ ABS و راه‌های رفع مشکل

فهرست محتوا

چراغ ABS از چراغ‌های هشداردهنده روی داشبورد است که به سیستم ترمز ضد قفل ABS مربوط است. زمانی که این چراغ روشن می‌شود، یعنی مشکلی در این سیستم رخ داده است و باید برای برطرف کردن آن اقدام کرد. به عبارتی چراغ ABS به عنوان یک نشانگر حیاتی عمل کرده و راننده را از وجود مشکل در سیستم ای‌بی‌اس مطلع می‌کند. حال بهتر است ببینیم علت روشن شدن چراغ ABS چیست و از چه راه‌هایی میتوان برای رفع مشکل اقدام کرد.

 

چراغ ABS چیست؟

بر روی داشبورد یا پشت آمپر، چراغ‌های هشداردهنده زیادی وجود دارد که روشن شدن هر یک از آنها نشانگر وجود مشکل در بخشی از خودرو است. یکی از این چراغ‌های هشداردهنده، چراغ ABS است که مربوط به سیستم ضد قفل ABS می‌باشد. سیستم ABS یک سامانه ایمنی در خودرو است که از قفل شدن چرخ‌های خودرو در زمان ترمزگیری شدید جلوگیری می‌کند. این سیستم پس از فشرده شدن پدال ترمز وارد عمل شده و مانع از قفل شدن چرخ‌ها می‌شود.

 

چراغ ABS چیست؟

 

همین امر به کنترل بهتر خودرو توسط راننده کمک زیادی می‌کند. برای همین اگر شاهد روشن شدن چراغ ABS بودید، حتما به بررسی علت آن بپردازید تا بتوانید رانندگی راحت‌تر و ایمن‌تری را تجربه کنید. توجه داشته باشید که با هر بار استارت زدن خودرو، روشن شدن این چراغ برای چند ثانیه طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

 

دلایل روشن شدن چراغ ABS

دلایل زیادی وجود دارد که منجر به روشن شدن چراغ ABS می‌شود. با اطلاع از این دلایل میتوان در برخی از مواقع مشکل را برطرف کرده و با خیال آسوده‌تری رانندگی کرد. 6 علت روشن شدن چراغ ABS عبارت است از:

شاید برات جالب باشه :  انواع چراغ چک خودرو

 

دلایل روشن شدن چراغ ABS

 

  1. خرابی ماژول ABS

به عنوان اولین علت روشن شدن چراغ ABS میتوانیم به خرابی ماژول ABS اشاره کنیم. ماژول یا واحد کنترل ABS، یکی از اجزای حیاتی سیستم ABS است که به کنترل عملکرد سیستم بر اساس داده‌های سنسور سرعت می‌پردازد. با خرابی و هرگونه نقص در ماژول ABS، احتمال روشن شدن چراغ ABS نیز وجود دارد. البته تشخیص خرابی ماژول ABS کار هر کسی نبوده و تنها از عهده افراد متخصص و با استفاده از تجهیزات خاص برمی‌آید.

  1. کمبود روغن ترمز

یکی از دلایل روشن شدن چراغ ABS، کمبود روغن ترمز است. سیستم ترمز ABS برای عملکرد صحیح به فشار هیدرولیک متکی است. حال با کاهش سطح روغن ترمز، بر روی عملکرد این سیستم تاثیر گذاشته شده و چراغ هشدار روشن می‌شود. رانندگان برای جلوگیری از این مشکل و اطمینان از عملکرد صحیح سیستم باید همواره سطح روغن ترمز را چک کرده و در صورت نیاز آن را پر نمایند.

  1. خرابی سنسور سرعت

سیستم ABS خودرو برای تعیین سرعت چرخ‌ها به داده‌های سنسور سرعت متکی است. سنسور سرعت با ثابت نگه داشتن دور موتور سبب حفظ ایمنی و عملکرد صحیح خودرو می‌شود. حال با خرابی سنسور سرعت، احتمال مختل شدن عملکرد سیستم ABS وجود دارد و در این شرایط چراغ هشداردهنده سیستم روشن می‌شود.

  1. وجود مشکل در لامپ

گاهی اوقات روشن شدن چراغ ABS مربوط به خود لامپ هشداردهنده است و یک خطای الکتریکی ساده در لامپ سبب روشن شدن آن می‌شود. این مشکل توسط مکانیک‌کاران حرفه‌ای قابل رفع است. در صورتی که لامپ مشکل جدی داشته باشد، باید برای تعویض آن اقدام گردد. در غیر این صورت میتوان مشکل الکتریکی را برطرف کرده و از آن همچنان استفاده کرد.

  1. خرابی پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک از قطعات سیستم هیدرولیک در خودرو است که بدون آن امکان چرخش راحت فرمان وجود ندارد. پمپ هیدرولیک روغن موجود را تحت فشار به سمت هیدرولیک فرمان انتقال می‌دهد. از آنجایی هم که فرمان از طریق میله فرمان به چرخ‌دنده چرخ‌ها متصل است، فرمان به راحتی می‌چرخد. حال سیستم ABS برای ایجاد فشار مورد نیاز جهت جلوگیری از قفل شدن چرخ‌ها به پمپ هیدرولیک متکی است. در صورتی که این پمپ از کار بیفتد، احتمال روشن شدن چراغ ABS وجود دارد.

  1. خراب شدن رله

رله هشداردهنده ABS یکی از قطعات مهم سیستم ترمز ضد قفل ABS است. این قطعه وظیفه روشن کردن چراغ هشدار ای‌بی‌اس در پشت آمپر خودرو را بر عهده دارد و در صورت بروز هرگونه مشکل در سیستم چراغ هشدار را روشن می‌کنند. با خرابی رله امکان روشن شدن چراغ ABS وجود دارد.

شاید برات جالب باشه :  راه‌های تقویت کولر خودرو

 

راه‌‌های رفع مشکل روشن شدن چراغ ABS

حال که با دلایل روشن شدن چراغ ABS آشنا شدیم، بهتر است به بررسی راه‌های موجود برای رفع مشکل بپردازیم. رفع روشن شدن چراغ ABS به مشکل و علت آن بستگی دارد. بهترین کار این است که خودرو برای معاینه دقیق به یک مکانیک یا تکنسین ماهر سپرده شود تا به صورت تخصصی مشکل شناسایی و مرتفع شود.

 

راه‌‌های رفع مشکل روشن شدن چراغ ABS

 

با این حال با اقداماتی میتوان از علت روشن شدن چراغ ABS اطلاع پیدا کرد. برای مثال در ابتدا مخزن روغن ترمز را چک کنید و نسبت به وجود روغن کافی در آن مطمئن شوید. در صورتی که مشکل مربوط به کمبود روغن ترمز نباشد، احتمالا مشکل جدی‌تر است و باید توسط افراد متخصص در این حوزه برطرف شود.

 

خطرات رانندگی با چراغ ABS روشن

اگر برایتان سوال است که آیا رانندگی با چراغ ABS روشن خطرناک است، باید اشاره کنیم که با روشن شدن این چراغ همچنان میتوان از ترمزهای معمولی استفاده کرده و به رانندگی ادامه داد. با این حال اگر مشکل جدی باشد، سیستم ترمز ضد قفل به درستی کار نکرده و غیر فعال می‌شود. برای همین بهتر است با روشن شدن چراغ ABS به یک تعمیرگاه مراجعه کنید و برای رفع مشکل پیش آمده اقدام نمایید.

 

جمع بندی

در این مطلب با 6 علت روشن شدن چراغ ABS خودرو آشنا شدیم و به راه‌های رفع مشکل اشاره کردیم. از دلایل روشن شدن چراغ ABS باید به خرابی ماژول ABS، کمبود روغن ترمز، خرابی سنسور سرعت، وجود مشکل در لامپ، خرابی پمپ هیدرولیک و خرابی رله اشاره کرد. از جمله اقدامات اولیه که برای رفع روشن شدن چراغ ABS میتوانید انجام دهید، چک کردن سطح روغن ترمز است. در صورتی که مخزن روغن ترمز از روغن کافی برخوردار باشد، یعنی مشکل مربوط به سایر بخش‌ها است و خودرو باید برای تعمیر تخصصی به یک تعمیرگاه سپرده شود. در صورت نیاز به مشاوره دوره های گلپانیا با شماره های کارشناسان مجموعه تماس حاصل فرمایید.

شاید برات جالب باشه :  کروز کنترل چیست و چگونه کار می‌کند؟

3 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید