جستجو کردن

مهمترین علائم هشداردهنده در خودرو

خودروها بسته به نوع و مدل خود از چراغ‌های هشداردهنده متعددی برخوردار هستند. زمانی که مشکلی در خودرو ایجاد شود، چراغ هشدار مربوط به آن روشن شده و از این طریق به راننده هشدار و اطلاع داده می‌شود. برای همین رانندگان با شناخت چراغ‌ها و علائم هشداردهنده خودرو میتوانند نسبت به مشکل ایجاد شده اطلاع پیدا کرده و اقدامات اولیه را انجام دهند. در ادامه مطلب به بررسی مهمترین علائم هشداردهنده در خودرو می‌پردازیم و با انواع چراغ‌های هشدار خودرو آشنا می‌شویم.

 

انواع چراغ هشدار خودرو بر اساس رنگ

چراغ‌های هشداردهنده خودرو با رنگ‌های مختلفی روشن می‌شوند که هر کدام نشانگر وضعیت خاصی است:

 

انواع چراغ هشدار خودرو بر اساس رنگ

 

  • رنگ سبز یا آبی: چراغ‌هایی که به رنگ سبز یا آبی روشن می‌شوند، برای آگاهی راننده از وضعیت موجود می‌باشند. این چراغ‌ها معمولا نشان می‌دهند که یک سیستم فعال بوده و در حال کار است.
  • رنگ نارنجی یا زرد: چراغ‌های زرد یا نارنجی بیانگر این هستند که خودرو باید به زودی سرویس یا تعمیر شود.
  • رنگ قرمز: در صورتی که چراغ هشدار به رنگ قرمز درآید، یعنی مشکل جدی بوده و باید خیلی سریع برای رفع مشکل اقدام شود. با روشن شدن چراغ‌های قرمز بر روی صفحه کیلومتر خودرو بهتر است از ادامه رانندگی خودداری کرده و مشکل را سریعا برطرف کرد.

 

انواع نمادها و علائم هشداردهنده در خودرو

در خصوص مهمترین علائم هشداردهنده در خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

انواع نمادها و علائم هشداردهنده در خودرو

 

  1. چراغ هشداردهنده موتور

یکی از مهمترین علائم هشداردهنده در خودرو، چراغ چک موتور است. این چراغ از قدیمی‌ترین چراغ‌های هشدار در خودرو محسوب شده و در اغلب خودروها وجود دارد. در صورتی که چراغ چک موتور خودرو روشن شود، یعنی موتور خودرو در شرایط بدی قرار دارد و باید سریعا مورد بررسی قرار بگیرد. چراغ چک موتور معمولا به خاطر دمای بالا، ایراد در درپوش گاز یا سنسورهای مختلف روشن می‌شود. برای همین در صورت روشن شدن چراغ موتور در ابتدا به بررسی درپوش گاز بپردازید و نسبت به محکم بودن آن مطمئن شوید. در صورتی که مشکل مربوط به این بخش نباشد، خیلی سریع خودرو را به یک تعمیرگاه ببرید تا به صورت تخصصی مورد بررسی قرار بگیرد. عدم توجه به این موضوع میتواند احتمال آسیب بیشتر به موتور یا سایر اجزای خودرو را افزایش دهد.

  1. چراغ هشداردهنده باتری

چراغ هشدار باتری یک چراغ هشداردهنده مهم در خودرو است که نشانگر وجود مشکل در باتری است. در صورتی که باتری ضعیف یا دشارژ شده باشد و یا مشکلی در دینام وجود داشته باشد، این چراغ روشن می‌شود. با روشن شدن چراغ باتری بهتر است در ابتدا اتصالات باتری را بررسی کرده و نسبت به محکم بودن و سالم بودن آنها اطمینان حاصل کرد. در صورتی که مشکلی در ظاهر وجود نداشته باشد، باید به یک باتری‌ساز مراجعه کرده تا وضعیت باتری مورد بررسی قرار بگیرد. عدم توجه به این موضوع میتواند منجر به تخلیه باتری خودرو و در نتیجه توقف خودرو در حین رانندگی شود.

  1. چراغ هشداردهنده روغن موتور

چراغ هشداردهنده روغن موتور یکی دیگر از علائم هشداردهنده در خودرو است که در تمام خودروها وجود دارد. این چراغ مربوط به سطح روغن موتور در خودرو است. در صورتی که چراغ روغن موتور روشن شود، یعنی به احتمال زیاد سطح روغن موتور کاهش پیدا کرده است. البته روشن شدن این چراغ تنها به معنای کم بودن روغن موتور نبوده و ممکن است مشکلی در پمپ روغن یا فیلتر روغن وجود داشته باشد.

  1. چراغ هشداردهنده دمای موتور

چراغ هشداردهنده دیگری که عموما در بیشتر خودروها وجود دارد، چراغ دمای موتور خودرو است. در صورتی که این چراغ به رنگ قرمز درآید، یعنی دمای موتور بیش از حد افزایش یافته است. در زمان روشن شدن چراغ دمای موتور باید خودرو را متوقف کرده و آن را خاموش کرد. با باز کردن درب موتور میتوان به خنک شدن سریع موتور کمک کرده و در صورت خاموش شدن چراغ به راه خود ادامه داد.

  1. چراغ هشداردهنده فشار تایر

چراغ هشداردهنده فشار تایر چراغی است که معمولا در صورت کاهش فشار باد تایر روشن می‌گردد. به عبارتی روشن شدن این چراغ بیانگر این است که فشار باد یک یا چند لاستیک کم یا بیش از حد زیاد است. برای همین با روشن شدن چراغ هشدار فشار تایر باید باد لاستیک‌ها را بررسی کرده و آنها را در حد توصیه شده توسط سازنده خودرو تنظیم کرد.

  1. چراغ هشداردهنده ترمز ضد قفل

چراغ هشدار ABS یا ترمز ضد قفل، مربوط به سیستم ترمز ABS خودرو است و روشن شدن آن بیانگر بروز مشکلی در این سیستم است. مشکلات سیستم ترمز ABS میتواند بر عملکرد ترمز خودرو تاثیر بگذارد و ایمنی خودرو و سرنشینان آن را تحت تاثیر قرار دهد. برای همین در صورت روشن شدن چراغ سیستم ترمز ضد قفل خیلی سریع به یک تعمیرگاه مراجعه نمایید.

  1. چراغ هشداردهنده فاصله یا برخورد از جلو

سیستم هشدار برخورد از جلو یک سیستم ایمنی در خودرو است که از وقوع تصادف جلوگیری می‌کند. این سیستم که در خودروهای مدرن و امروزی به چشم می‌خورد، با استفاده از سنسورهای پیشرفته به راننده هشدار داده و او را نسبت به موانع موجود مطلع می‌کند. معمولا زمانی که راننده از سیستم کروز کنترل استفاده کرده و سرعت ثابتی را برای رانندگی در نظر می‌گیرد، این سیستم در شرایط بحرانی فعال شده و با روشن شدن چراغ مربوطه به راننده هشدار می‌دهد.

  1. چراغ هشداردهنده خروج از خطوط

از دیگر علائم هشداردهنده در خودرو باید به چراغ خروج از خطوط اشاره کرد. رانندگی بین خطوط جاده علاوه بر ایجاد نظم در جاده، از بروز تصادف جلوگیری می‌کند. در صورتی که راننده از خطوط خارج شود، چراغ مربوطه روشن شده و به راننده هشدار داده می‌شود. سیستم هشدار خروج از خط از سنسورهایی برخوردار است که موقعیت خودرو در خطوط را تشخیص می‌دهند.

 

چراغ هشداردهنده خروج از خطوط

 

  1. چراغ هشداردهنده عابر پیاده

چراغ هشدار عابر پیاده بیشتر در خودروهای مدرن و لوکس وجود دارد. زمانی که راننده در حال رانندگی بوده و عابری به طور ناگهانی وارد مسیر رانندگی شود، سیستم هشداردهنده عابر پیاده فعال می‌شود و هشدار لازم را به راننده می‌دهد. به عبارتی این چراغ راننده را از کلیه عابرین و حتی موانعی که ممکن است راننده به آنها بی‌توجه باشد، آگاه می‌سازد.

  1. چراغ هشداردهنده نقاط کور

چراغ هشداردهنده نقاط کور خودرو، مربوط به نقاط کور خودرو است. این چراغ باعث می‌شود تا راننده نسبت به وضعیت اطراف خودرو آگاهی پیدا کرده و با توجه به آنها برای تغییر مسیر اقدام نماید. چراغ هشداردهنده نقاط کور از خطرات ناشی از جابجایی خودرو تا حد زیادی می‌کاهد.

 

جمع بندی

در این مطلب سایت گلپانیا با مهمترین علائم هشداردهنده در خودرو آشنا شدیم و به 10 مورد از آنها اشاره کردیم. با شناخت این چراغ‌ها میتوانید اقدامات لازم را انجام دهید و رانندگی بهتر و امن‌تری را تجربه نمایید.

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید