جستجو کردن
علت قطع شدن برق خودرو

علت قطع شدن برق خودرو

فهرست محتوا

قطع شدن برق خودرو یکی از مشکلاتی است که بسیاری از رانندگان، خصوصا صاحبان خودروهای داخلی با آن مواجه می‌شوند. زمانی که برق خودرو قطع شود، خودرو از حرکت ایستاده و یا در عملکرد آن اختلال ایجاد می‌شود. برق خودرو به خاطر دلایل مختلفی قطع می‌شود. در این خصوص میتوان به خرابی بست فیوز و شل شدن کابل‌ها اشاره کرد. با این حال دلایل دیگری هم در این زمینه دخیل هستند که در ادامه مطلب به آنها پرداخته و با رایج‌ترین علت قطع شدن برق خودرو آشنا می‌شویم.

 

مهم‌ترین دلایل قطع شدن برق خودرو

تشخیص علت قطع شدن برق خودرو و برطرف کردن آن، معمولا توسط تکنسین‌ها و برقکاران ماهر انجام می‌شود. با این حال در صورتی که با علل قطع شدن برق خودرو آشنایی داشته باشید، میتوانید تا حدودی مشکل را برطرف کرده و خود را به تعمیرگاه برسانید. در این بخش به مهم‌ترین دلایل قطعی سیم‌کشی خودرو یا همان برق خودرو می‌پردازیم.

 

مهم‌ترین دلایل قطع شدن برق خودرو

 

  1. خرابی باتری یا استفاده از باتری نامناسب

از مهم‌ترین دلایل قطع شدن برق خودرو باید به خرابی باتری یا استفاده از باتری نامناسب اشاره کرد. باتری یکی از اجزای اصلی سیستم برق خودرو است که با ذخیره انرژی برق و انتقال آن به اجزای دیگر سبب فعالیت آنها و همچنین راه‌اندازی موتور و حرکت خودرو می‌شود. در صورتی که باتری خراب شود، در سیستم برق خودرو و برق‌رسانی اختلال ایجاد می‌گردد. گاهی اوقات هم رانندگان به نوع باتری توجهی نکرده و باتری نامناسبی را برای خودرو خریداری می‌کنند. در این شرایط معمولا باتری تا دو ماه اول کارایی خوبی داشته و سپس از کار می‌افتد. برای همین باید از باتری متناسب با خودرو استفاده کرده و همواره از وضعیت آن اطمینان حاصل کرد. گاهی اوقات با شارژ باتری مشکل قطع شدن برق خودرو برطرف شده و خودرو به حالت قبل بازمی‌گردد.

  1. خرابی یا از کار افتادگی دینام

دینام یکی دیگر از قطعات مهم در سیستم برق خودرو است. این قطعه با فعالیت خود انرژی لازم برای سیستم برق‌رسانی را تامین می‌کند. حال اگر قطعه دینام معیوب شده و از کار بیفتد، باتری به خوبی شارژ نشده و برق مورد نیاز ماشین تامین نمی‌شود. برای همین خرابی دینام هم یکی دیگر از دلایل قطع شدن برق خودرو است. در خصوص عوامل موثر در خرابی دینام باید به خرابی سیم‌کشی‌ها و اتصالات و عملکرد نامناسب تسمه دینام اشاره کرد.

  1. خرابی بست فیوز

در بسیاری از خودروها جهت جلوگیری از آسیب رساندن جریان بیش از حد به اجزای سیستم برق، از بست فیوز استفاده می‌شود. این قطعه به گونه‌ای طراحی شده است تا جریان را به خوبی کنترل نماید. حال اگر بست فیوز دچار خرابی شود، در برق‌رسانی خودرو نیز اشکال ایجاد می‌شود. برای همین توصیه می‌شود به طور دوره‌ای به بررسی این بست‌ها بپردازید و در صورت لزوم آنها را تعویض نمایید.

  1. شل شدن اتصالات

یکی از رایج‌ترین علل قطع شدن برق خودرو ایرانی و خارجی، شل شدن اتصالات است. در صورتی که اتصالات سرباتری‌های منفی یا مثبت دچار مشکل یا شل‌شدگی شوند، قطعی برق در خودرو رخ می‌دهد. در بسیاری از مواقع علت قطع و وصل شدن برق خودرو در حرکت شل شدن همین اتصالات است. حتی در برخی مواقع که خودرو پارک و خاموش است نیز برق خود را از دست می‌دهد که علت آن جدا شدن  اتصالات سرباتری است. برای همین بهتر است در ابتدا به سراغ اتصالات سرباتری بروید و وضعیت آنها را بررسی نمایید.

شاید برات جالب باشه :  نحوه عملکرد گیربکس ماشین

حال اگر اتصالات سرباتری محکم باشد و همچنان قطعی برق در خودرو وجود داشته باشد، احتمالا رسوبات و سولفات روی سرباتری مانع از اتصال مناسب و انتقال انرژی برق می‌شوند. در این شرایط هم باید سرباتری‌ها و گیره‌های کابل را از هرگونه سولفات و رسوب پاک کرد تا مشکل برطرف گردد.

  1. خرابی سوئیچ خودرو

از دیگر دلایل قطع شدن برق ماشین و استارت نخوردن آن باید به خرابی سوئیچ خودرو اشاره کرد. در صورتی که در بخش مغزی سوئیچ برخی از سیم‌ها و اتصالات سوخته باشند، منجر به قطع و وصل شدن سیم‌کشی خودرو می‌شوند. برای تعمیر سوئیچ خودرو هم باید به سراغ افراد متخصص رفت. چرا که تعمیر این وسیله به مهارت و سطح دانش بالایی نیاز دارد.

 

علل نوسان برق خودرو

در صورتی که سیستم برق خودرو به طور ناگهانی متوقف شده و پس از مدتی مجددا فعال شود، چند احتمال مطرح است. در ابتدا بهتر است به سراغ باتری رفته و آن را بررسی کرد. همانطور که می‌دانیم باتری انرژی الکتریسیته را ذخیره کرده و موتور را روشن می‌نماید. در صورتی که این بخش دچار آسیب شود و یا اتصالات آن شل شوند، برق‌رسانی با مشکل مواجه می‌گردد.

 

علل نوسان برق خودرو

 

کم یا زیاد شدن برق تولید شده توسط دینام هم سیستم برق خودرو را با مشکل مواجه می‌کند. حتی گاهی اوقات دینام کاملا سالم بوده و پارگی تسمه دینام سبب اختلال در برق‌رسانی خودرو می‌شود. برای همین اگر با نوسانات برق خودرو مواجه شدید، بهتر است به بررسی اتصالات سرباتری و وضعیت تسمه دینام بپردازید. با محکم کردن اتصالات سرباتری میتوان مشکل نوسان برق خودرو را برطرف کرد. اما اگر تسمه دینام دچار خرابی یا پارگی شده باشد، باید مورد تعویض قرار بگیرد.

شاید برات جالب باشه :  کاربرد چراغ راهنما خودرو

 

سایر عوامل موثر در قطع شدن برق خودرو

 

سایر عوامل موثر در قطع شدن برق خودرو

 

  • خودروها دارای یک سوئیچ به نام سوئیچ اینرسی هستند. در برخی از دست اندازها ممکن است این سوئیچ قطع شده و در برق‌رسانی خودرو مشکل ایجاد شود.
  • برخی از کانکتورها در زمان گرم شدن دچار حالت شل‌شدگی می‌شوند. یکی از این کانکتورها در زیر داشبورد ماشین قرار دارد. زمانی که این کانکتور گرم شود، به احتمال خیلی زیاد در عملکرد برق و دزدگیر ماشین اختلال ایجاد می‌شود.
  • در صورتی که در سوکت‌های ECU ایراد و مشکلی رخ دهد، برق ماشین دچار قطع شدگی می‌شود.
  • هوا کشیدن مپ سنسور نیز ممکن است سبب قطع شدن برق خودرو شود. این مشکل اغلب در خودروی تندر 90 دیده می‌شود.
  • گاهی اوقات واشر بنزین دچار سوختگی شده و یا در جای خود گیر می‌کند. با رهاسازی واشر و یا تعویض آن میتوان مشکل قطعی برق خودرو را برطرف کرد.

 

جمع شدن

در این مطلب در رابطه با علت قطع شدن برق خودرو در حرکت و حتی توقف صحبت کنیم و با عوامل موثر در قطعی برق خودرو آشنا شدیم. همانطور که اشاره کردیم خرابی باتری، خرابی دینام، شل شدن اتصالات و خرابی سوئیچ از مهم‌ترین دلایل قطع شدن برق خودرو است. در صورت نیاز به آموزش بیشتر از دوره های آموزشی گلپانیا استفاده نمایید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید