جستجو کردن
دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو

دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو

فهرست محتوا

خودرو از زمان شروع حرکت تا زمان توقف، سوخت مصرف می‌کند. میزان مصرف سوخت خودرو مسئله بسیار مهمی است که با توجه به آن میتوان از سلامت کلی خودرو تا حد زیادی اطمینان پیدا کرد. در صورتی که مصرف سوخت خودرو افزایش پیدا کند، نشانگر یک مشکل یا خرابی برخی از قطعات است که با رسیدگی به آنها مشکل بالا رفتن مصرف سوخت حل می‌شود. حال بهتر است ببینیم رایج‌ترین دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو چیست و این مشکل معمولا چه زمانی رخ می‌دهد.

 

سیستم سوخت‌رسانی خودرو و وظیفه آن

خودرو برای حرکت نیاز به سوخت دارد. سوخت با رسیدن به موتور خودرو به انرژی مکانیکی تبدیل شده و سبب حرکت اتومبیل می‌شود. این کار توسط سیستم سوخت‌رسانی خودرو انجام می‌شود. سیستم سوخت‌رسانی خودرو همچون سیستم گردش خون در بدن، به انتقال سوخت در خودرو پرداخته و سبب حرکت آن می‌شود. به طور دقیق‌تر باید گفت سیستم سوخت‌رسانی وظیفه تزریق مخلوط هوا و سوخت بهینه شده به موتور خودرو را برعهده دارد. این کار باید متناسب با شرایط عملکردی موتور در هر لحظه انجام شود.

 

سیستم سوخت‌رسانی خودرو و وظیفه آن

 

دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو کدامند؟

گاهی اوقات رانندگان شاهد افزایش مصرف سوخت در خودرویشان هستند. این موضوع دلایل مختلفی دارد که در این بخش به بررسی آنها می‌پردازیم.

 

دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو کدامند؟

 

1- تنظیم نبودن باد لاستیک‌

از رایج‌ترین دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو باید به تنظیم نبودن باد لاستیک‌ها اشاره کرد. زمانی که باد لاستیک از حد معمول کم شود، موتور انرژی بیشتری را صرف تولید نیرو می‌کند. در این شرایط مصرف سوخت نیز بیشتر می‌شود. برای همین بهترین کار این است که وضعیت لاستیک‌ها به صورت ماهانه مورد بررسی قرار بگیرد و باد آنها تنظیم شود.

2- سردی هوا و استفاده از زنجیر چرخ

معمولا خودروها در زمستان سوخت بیشتری مصرف می‌کنند. به طوری که گفته می‌شود میزان مصرف سوخت خودرو در زمستان حدود 10 درصد بیشتر است. دلیل آن هم این است که راه‌اندازی موتور در هوای سرد به انرژی بیشتری نیاز دارد. در صورتی هم که از زنجیر چرخ استفاده شود، مصرف سوخت به دلیل اصطکاک افزایش پیدا می‌کند.

شاید برات جالب باشه :  علت تاب برداشتن دیسک ترمز و راه‌های جلوگیری از آن

3- نحوه رانندگی

رانندگانی که عادت به رانندگی با دور موتور بالا دارند، اغلب مصرف سوخت بیشتری را شاهد هستند. از سوی دیگر شتاب گرفتن‌های بی‌جا و ترمزهای ناگهانی نیز میتواند مصرف سوخت خودرو را افزایش دهد. در صورتی که در سرعت‌های پایین از دنده بالا استفاده شود، تنها سوخت هدر می‌رود. همچنین رانندگی در سرعت بالا با دنده کمتر، سبب فشار به موتور و افزایش مصرف سوخت می‌گردد. برای همین نحوه رانندگی در این موضوع نیز نقش دارد و باید به آن توجه شود.

4- کثیف شدن فیلتر هوا

فیلتر هوا جزو قطعات مصرفی در خودرو است که معمولا در زمان تعویض روغن موتور مورد تعویض قرار می‌گیرد. این قطعات در مصرف سوخت نقش مهمی دارند. چرا که اگر دچار گرفتگی و کثیفی شده باشند، هوای ورودی نرمال وارد موتور نشده و پاشش سوخت بیشتر به انژکتورها صادر می‌شود. حتی ممکن است موتور دچار احتراق ناقص شود. از این رو بهتر است به تمیز و سالم بودن فیلتر هوا توجه داشته باشید و در صورت لزوم آن را تعویض نمایید.

5- تنظیم نبودن موتور خودرو

از دیگر دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو باید به تنظیم نبودن موتور اشاره کرد. در صورتی که شاهد افزایش مصرف سوخت خودرو هستید، بهتر است به بررسی وضعیت موتور بپردازید. هرگونه ایراد در بخش‌های مختلف موتور و محفظه احتراق باید خیلی زود برطرف شود.

6- تنظیم نبودن فرمان خودرو

فرمان خودرو معمولا به خاطر رانندگی در مسیرهای ناهموار و عبور از چاله‌ها از حالت میزان خود خارج می‌شود. جالب است بدانید نامیزان شدن فرمان خودرو سبب افزایش مصرف سوخت شده و آن را تا ده درصد بیشتر می‌کند. منظور از نامیزان بودن فرمان خودرو هم این است که در صورتی که فرمان در جهت مستقیم قرار گرفته شود، خودرو در مسیر مستقیم حرکت نکرده و به طرفین متمایل می‌شود. با بررسی وضعیت فرمان و تنظیم آن میتوان مشکل نامیزان بودن و همچنین مصرف سوخت بالا را حل کرد.

شاید برات جالب باشه :  علت صدای لنت ترمز و نحوه برطرف کردن آن

7- ایراد در سنسور فشار منیفولد هوا

سنسور فشار هوا یکی از سنسورهای نصب شده بر روی منیفولد هوای خودرو است. این سنسور به اندازه‌گیری فشار هوای داخل منیفولد قبل و بعد از استارت زدن می‌پردازد. حال اگر عملکرد سنسور دچار اختلال شود، اطلاعات غلط از میزان فشار هوا به کامپیوتر وارد شده و میزان پاشش سوخت در سیلندرها تغییر پیدا می‌کند. در زمان خرابی سنسور اغلب پاشش سوخت خیلی زیاد می‌شود. حتی ممکن است دود سیاه رنگ از اگزوز خارج شود و خودرو با افت شتاب شدیدی مواجه گردد.

8- خرابی سنسور دمای هوا

سنسور دمای هوا یا سنسور مت، به اندازه‌گیری دمای هوای داخل منیفولد می‌پردازد. در صورتی که این سنسور نیز دچار اختلال شود، اطلاعات اشتباهی به کامپیوتر ارسال شده و ECU میزان پاشش سوخت غلط را به انژکتورها دستور می‌دهد. در این شرایط مصرف سوخت خودرو بالا می‌رود.

9- روشن بودن کولر

یکی از دلایل رایج بالا رفتن مصرف سوخت خودرو، روشن بودن کولر است. روشن کردن کولر در ترافیک یا سرعت‌های پایین سبب افزایش مصرف سوخت می‌شود. اما روشن بودن کولر با درجه متوسط در سرعت‌های بالا، تاثیری در مصرف سوخت خودرو ندارد. برای همین با توجه به این موضوع میتوانید مصرف سوخت خودرو در تابستان را تحت کنترل داشته باشید.

10- خرابی درپوش باک بنزین

در صورتی که درب باک بنزین خراب باشد، احتمال تبخیر بنزین از باک خودرو وجود دارد. در این شرایط با تبخیر بنزین، سوخت بیشتری از ماشین هدر می‌رود و همیشه در اطراف خودرو بوی بنزین به مشام می‌رسد. برای همین اگر شاهد چنین موضوعی بودید، به تعویض درب باک بنزین بپردازید تا مشکل برطرف گردد.

شاید برات جالب باشه :  قیمت دوره های تخصصی مکانیک خودرو

11- اضافه بار ماشین

هر چقدر خودرو سنگین‌تر باشد، موتور نیاز به مصرف نیروی بیشتری برای حرکت دارد. در این شرایط مصرف سوخت خودرو نیز افزایش پیدا می‌کند. برای همین یک راهکار ساده جهت جلوگیری از مصرف سوخت بیش از حد، خارج کردن موارد غیر ضروری از خودرو است.

12- روغن موتور و سوخت بی‌کیفیت

کارشناسان خودرو معتقد هستند که در صورتی که روغن موتور از درجه گرانروی بیش از حد توصیه شده برخوردار باشد، پیستون‌های موتور و سایر قطعات متحرک دامنه حرکتی کمتری پیدا می‌کنند. این موضوع سبب افزایش بار موتور و تقاضای بیشتر جهت مصرف سوخت می‌شود. علاوه بر این استفاده از سوخت بی‌کیفیت هم میتواند در افزایش مصرف سوخت نقش داشته باشد. عدد اکتان مناسب برای کیفیت سوخت خودرو 92 اعلام شده است. در صورتی که عدد پایین باشد، بنزین پیش از اینکه توسط شمع مشتعل شود بر اثر افزایش فشار در داخل موتور به احتراق درمی‌آید. البته عدد اکتان در ایران 87 است. برای همین است که بسیاری از شهرهای شلوغ همواره دچار آلودگی هوا هستند.

 

آشنایی با سیستم سوخت خودرو با دوره‌های گلپانیا

 

آشنایی با سیستم سوخت خودرو با دوره‌های گلپانیا

 

برای آشنایی با سیستم سوخت‌رسانی خودرو و اجزای آن میتوانید از دوره جامع سوخت‌رسانی گلپانیا استفاده نمایید. در این دوره مباحث مختلفی در رابطه با این سیستم به دانشجویان آموزش داده می‌شود. پس از شرکت در دوره جامع‌ سوخت‌رسانی گلپانیا میتوانید خیلی زود به مشکلات موجود در این سیستم نظیر دلیل افزایش مصرف سوخت پی ببرید و آن را مرتفع نمایید.

جمع بندی

در این مطلب در رابطه با مهمترین دلایل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو صحبت کردیم. با توجه به موارد اشاره شده میتوانید به کم کردن مصرف سوخت خودرو کمک کنید و عملکرد آن را بهبود ببخشید.

مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید