جستجو کردن
علت خالی کردن ترمز خودرو و راه‌های جلوگیری از آن

علت خالی کردن ترمز خودرو و راه‌های جلوگیری از آن

فهرست محتوا

خالی کردن ترمز به معنای عدم توقف خودرو در زمان ترمزگیری است. زمانی که راننده پای خود را بر روی پدال ترمز فشار داده و  خودرو از حرکت باز نمی‌ایستد، یعنی سیستم ترمز از کار افتاده و در اصطلاح خودرو ترمز خالی کرده است. این اتفاق بسیار خطرناک است و امنیت و جان سرنشینان خودرو را به خطر می‌اندازد. حال بهتر است ببینیم علت خالی کردن ترمز خودرو چیست و در این شرایط چگونه میتوان خودرو را متوقف کرد.

 

منظور از خالی کردن ترمز چیست؟

خالی کردن ترمز به این معنا است که سیستم ترمز خودرو از کار افتاده و راننده قادر به ترمزگیری و توقف خودرو نمی‌باشد. این اتفاق که ممکن است برای هر راننده‌ای رخ دهد، بسیار خطرناک بوده و احتمال وقوع تصادف و حتی واژگونی خودرو را افزایش می‌دهد. معمولا در زمانی که خودرو ترمز خالی می‌کند، پدال ترمز خیلی نرم شده و با فشردن آن هیچ عملی صورت نمی‌گیرد.

 

منظور از خالی کردن ترمز چیست؟

 

دلایل خالی کردن ترمز چیست؟

دلایل خالی کردن ترمز خودرو زیاد است. با اطلاع از علت خالی کردن ترمز خودرو میتوان از بروز مشکل خالی کردن ترمز تا حد زیادی جلوگیری کرده و به افزایش امنیت خود و سایر سرنشینان کمک کرد.

  1. خرابی قطعات سیستم ترمز

سیستم ترمز از مهمترین سیستم‌های خودرو محسوب شده و نقش مهمی در کنترل و امنیت خودرو دارد. این سیستم شامل قطعات مختلفی است که هر یک نقش خاصی را بر عهده دارند. قطعات سیستم ترمز نظیر لنت ترمز دارای طول عمر محدودی هستند و پس از مدتی به تعویض نیاز پیدا می‌کنند. در صورتی که راننده به تعویض به موقع این قطعات و سالم بودن سیستم ترمز اهمیتی ندهد، احتمال خالی کردن ترمز وجود دارد.

  1. نفوذ هوا به داخل سیستم ترمز

هوا گرفتن ترمز از دیگر دلایل خالی کردن ترمز است. در صورتی که هوا وارد خطوط ترمز شود، از جریان درست روغن ترمز جلوگیری شده و پدال ترمز نرم می‌شود. هوا بر خلاف روغن ترمز قابل تراکم است و سبب نرم شدن پدال ترمز می‌شود. برای همین سیستم ترمز باید از هوا عاری باشد تا مشکلی در عملکرد سیستم ترمز رخ ندهد. تنها راه موجود برای حذف هوا از سیستم، تخلیه و شستشوی روغن ترمز داخل سیستم است.

  1. خرابی کالیپرهای ترمز

آسیب دیدن کالیپرهای ترمز هم میتواند سبب خالی کردن ترمز خودرو شود. کالیپر قطعه‌ای است که سرعت چرخ‌ها را با اصطکاکی که با روتور ایجاد می‌کند، کاهش می‌دهد. به عبارتی سیستم ترمز بدون وجود کالیپرهای سالم هیچ کارایی ندارد. برای همین هرگونه خرابی و آسیب‌دیدگی این قطعه احتمال خالی کردن ترمز را افزایش می‌دهد.

شاید برات جالب باشه :  فرمان برقی چیست و چه مزایایی دارد؟

 

خرابی کالیپرهای ترمز

 

  1. نشتی روغن ترمز

یکی دیگر از دلایل خالی کردن ترمز خودرو، نشتی روغن ترمز است. زمانی که روغن ترمز به بیرون نشت پیدا کند، با فشردن پدال ترمز به بیرون ریخته و همزمان با برداشتن پا از روی پدال، هوا به داخل سیستم ترمز مکیده می‌شود. با ورود هوا به داخل سیستم هم در ترمزگیری اختلال ایجاد شده و خودرو ترمز خالی می‌کند. نشتی روغن ترمز معمولا به دلیل زنگ زدن اتصالات قطعات سیستم ترمز اتفاق می‌افتد. در صورتی که در زیر خودرو شاهد کمی مایع یا روغن ترمز بودید، حتما اتصالات قطعات را بررسی کرده و مشکل را سریعا برطرف کنید.

  1. فرسودگی سیلندر اصلی

سیلندر از قطعات مهم سیستم ترمز خودرو است که به ایجاد فشار لازم جهت عملکرد صحیح سیستم کمک می‌کند. سیلندر مایع یا روغن ترمز را نگه داشته و فشار هیدرولیک را به ترمزهای جلو و عقب اعمال می‌کند. برای همین زمانی که این قطعه فرسوده یا خراب شود، احتمال نشتی خارجی روغن ترمز و نشتی داخلی وجود دارد. هر دو نوع نشتی هم فشار هیدرولیک به ترمزها را کاهش داده و سبب خالی کردن ترمز می‌شوند.

  1. خرابی پمپ ترمز و بلوک ABS

در خودروهای مجهز به سیستم ABS یا همان سیستم ترمز ضد قفل، خرابی بلوک ABS سبب خالی کردن ترمز می‌شود. در خودروهای قدیمی هم که دارای ترمز معمولی هستند، خرابی پمپ ترمز میتواند سبب بروز این مشکل شود.

 

چند راهکار برای توقف خودرو در زمان خالی کردن ترمز

رانندگی با سیستم ترمز معیوب بسیار خطرناک است و جان سرنشینان را به خطر می‌اندازد. به خصوص اگر راننده در حال رانندگی در معابر کوهستانی و یا جاده‌های پرپیچ و خم باشد. برای همین در صورتی که شاهد خالی شدن ترمز خودرو بودید، حتما چند نکته را مدنظر قرار دهید.

شاید برات جالب باشه :  اگر سوئیچ خودرو خراب شد چه کنیم؟

 

چند راهکار برای توقف خودرو در زمان خالی کردن ترمز

 

  • در ابتدا خونسردی خود را حفظ کرده و سعی کنید با معکوس کردن دنده‌ها ماشین را متوقف کنید. برای مثال اگر با دنده 4 در حال رانندگی بودید، به کمک کلاچ دنده‌ها را کم کرده تا به دنده یک برسید. گاهی اوقات در این شرایط ترمزهای عقب کار می‌کنند که با فشردن پدال ترمز میتوان از سرعت خودرو کمی کم کرد.
  • پس از کاهش سرعت خودرو از ترمز دستی کمک بگیرید و خودرو را متوقف کنید. توجه داشته باشید که ترمز دستی نباید با سرعت و به یکباره بالا کشیده شود. در ابتدا باید دکمه ترمز دستی را فشار داده و آن را تا نیمه بالا بکشید. سپس با کاهش سرعت آن را چند بار به آرامی بالا و پایین برده تا موفق به توقف خودرو شوید. در صورتی هم که ترمز دستی خودرو از نوع برقی باشد، باید مسافت بیشتری برای انجام این کار طی کنید.

 

چگونه از خالی کردن ترمز جلوگیری کنیم؟

برای اینکه بتوانید از خالی کردن ترمز جلوگیری کنید، حتما به وضعیت سیستم ترمز و قطعات آن اهمیت داده و به صورت دوره‌ای آنها را بررسی کنید. با بررسی سطح روغن ترمز، نشتی روغن و وضعیت قطعاتی همچون لنت و سیلندر ترمز میتوانید از وضعیت سیستم ترمز خودرو مطلع شوید و از بروز هرگونه مشکل در زمان ترمزگیری جلوگیری نمایید.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص علت خالی کردن ترمز خودرو صحبت کردیم و با راه‌های جلوگیری از بروز این مشکل آشنا شدیم. همانطور که اشاره کردیم دلایلی همچون خرابی قطعات سیستم ترمز، نفوذ هوا به داخل سیستم، خرابی کالیپر، فرسودگی سیلندر و نشتی روغن ترمز میتواند سبب خالی شدن ترمز شود. برای جلوگیری از این مشکل حتما به وضعیت سیستم ترمز خودرو اهمیت داده و قطعات فرسوده را خیلی سریع تعویض کنید. در صورت نیاز به دوره های گلپانیا با شماره های مجموعه تماس حاصل فرمایید.

شاید برات جالب باشه :  بازار کار و درآمد برقکار خودرو

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید